Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky, mam chlapečka, dneska je mu 7 týdnů a zlobí mi u kojení. Začne pít, pak se pustí, brečí, přisaje a takhle pořád dokola. Dělal mi to, když ho bolelo bříško, ale teď jsem ho krmila po tom co se vykadil,tak já nevim. Mlíka mam dost, to mu teče… Máte s tím také zkušenosti?
Spurt, bolení bříška - malá mi toto dělala až do zavedení příkrmů…
Zkus měnit polohy. Já skončila, že jsem chodila po bytě a houpala u kojení, aby se najedla
Zlatíčko,neboj,známe…je to růstový spurt…jsou celkem 4 a je to naprosto normální,tady máš odkaz,tak si to pročti a hlavně trpělivost.Nevzdávej to.
http://www.moje-rodina.cz/…ustovy-spurt
Nezkoušela jsi dát mezi pitím odkrknout? Mě kluci hrozně hltali a během kojení si nalokali vzduch a ten je tlačil. Dávala jsem je třeba 2-3× během kojení odkrknout, pak zase dál pít.
Může to být taky spurt. Jinak tyhle bolení u nás přešly vždycky tak kolem 3 měsíce, když se uměli víc pohybovat.
Tak budu držet palce, ať to brzy přejde.
ještě mu mrkni do pusinky, mě ted syn takto plakal u mlíka a měl moučnivku a bolelo ho to (bílej povlak na jazyku kterej nejde setřít), jinak to bude bříško nebo spurt jak píšou holky přede mnou, jen vydržet a pevný nervy
Holky díky, dávám ho i odkrknout během kojení…tak uvidíme. Kdyby měl tu moučnivku, tak nechce asi ani dudlika,vid? A ten mu v puse nevadí
@verusberu píše:
Ahoj maminky, mam chlapečka, dneska je mu 7 týdnů a zlobí mi u kojení. Začne pít, pak se pustí, brečí, přisaje a takhle pořád dokola. Dělal mi to, když ho bolelo bříško, ale teď jsem ho krmila po tom co se vykadil,tak já nevim. Mlíka mam dost, to mu teče… Máte s tím také zkušenosti?
Me to mala delala u spurtu. Fungovalo ji dat na chvilku dudlika, ona si podudlala, uklidnila se a kojila jsme dal. A na 100% zabralo dat ji k druhemu prsu. Sice jsem ji takhle musela behem kojeni prehodit treba 2×, ale je to kratkodobe, tak mi to tak nevadilo.
Mě to dělala dvojčata do 7 měsíců a pak jsem ze zoufalství přestala kojit ![]()
Nic nepomáhalo, různé polohy, odkrkávání během jídla, odsávání před kojením, nahřívání prsou před kojením, teplý obklady na bříško při kojení, různé kapičky, nic… Jediné co jakž tak fungovalo byl puštěný lux při kojení
Moje kojení byl boj a horor ![]()
Tobě přeji ať je to jen spurt a brzy to přejde ![]()
holky ale spurt je spíš větší či častější potřeba mlíčka ne?to přece nezpůsobuje že u kojení brečí ne? ![]()
Mě tohle taky dělala dcera,načetla jsem vše o bojkotu kojení a čekala,jak to za týden dva přejde.Nepřešlo,malinko pomáhalo měnit polohu(měnit prsa jsem nemohla,z druhého pil její bratr
),takže během jednoho kojení z klasické polohy na fotbalistu a za chvilku zase zpět.Takhle jsme blbli do 7 měs,pak jsme dokojili a přešli na UM,ale ani to jim teda nejelo,prali jsme se dál,jen už s oběma
Tak přeju pevné nervy a ať je to jen spurt ![]()