Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
anonymnijeste dodam, ze muj ex byl na spermiu par minut pred odjezdem do prace, zabralo mu to cca 5 minut, spis mi pripada, ze to tvemu miemu takhle vyhovuje.nuz na krk, jinak ho nedonutis, tot ma rada ![]()
teda anonymní, to je strašný sobec. Já bych na to nešla, pokud by on nejdřív nešel na spermiogram. Vždyť pro něj dát sperma není tak strašné jako pro tebe ten zákrok
. Můžeš tam jít při odběru s ním, jestli potřebuje psychickou podporu
. Pracovně vytížen může být jak chce, ale opravdu chceš jít na takový zákrok, když on pro to nehne ani prstem?
meduzza píše:
teda anonymní, to je strašný sobec. Já bych na to nešla, pokud by on nejdřív nešel na spermiogram. Vždyť pro něj dát sperma není tak strašné jako pro tebe ten zákrok
. Můžeš tam jít při odběru s ním, jestli potřebuje psychickou podporu
. Pracovně vytížen může být jak chce, ale opravdu chceš jít na takový zákrok, když on pro to nehne ani prstem?
no z sem psala ze tam idu hlavne skrz cystu a zrovna ze me udelaji ty vejcovody.. kazdopadne si s nim dneska promluvim…a pak dam vedet jak sem dopadla ![]()
A jak je to dlouho, co vi, ze by na to mel jit ?? Ze tedy pujdete do CAR ?
Ja bych mu dala asi jeste cas, ono to v nem vykvasi. Nehazela bych flintu do zita a nedelala hned zavery, ze s timhle sobcem nikdy apod …
Chlapi to maji proste jinak, musi se s tim trochu szit, muj manzel s tim taky nadelal - teda nerekl mi ze ne a basta, ale byl z toho taky vykulenej, bylo videt, ze se mu do toho nechce. Ale sel … ale u nas to bylo i o necem jinym, uz to dost neklapalo, trochu jsme to druhym ditetem doma „zalepili“. Takze vedel, ze je zle, a bude muset ![]()
Ja bych asi ani nesrovavalo to, ze ted musi jit do kelimku, a jak se pak bude starat o dite - to bych rekla, ze jsou dve ruzny veci.
Jo - poprve na SPG dokonce vyuzil moznosti udelat to doma a do 2 hodin donest - cimz se z nej stal mazak a pak „naostro“ - pred IVF uz to provedl v „odberove mistnosti“ ![]()
Držím palce, ať se máš brzy zdravé mimčo
. Mě to tak rozčílilo, že jsem tu cystu přehlédla
, pochopila sem, že na tu operaci jdeš jen kvůli vejcovodům. Ať to dobře dopadne ![]()
nakukovatelka píše:
Ja bych mu dala asi jeste cas, ono to v nem vykvasi. Nehazela bych flintu do zita a nedelala hned zavery, ze s timhle sobcem nikdy apod …
Chlapi to maji proste jinak, musi se s tim trochu szit, muj manzel s tim taky nadelal - teda nerekl mi ze ne a basta, ale byl z toho taky vykulenej, bylo videt, ze se mu do toho nechce. Ale sel … ale u nas to bylo i o necem jinym, uz to dost neklapalo, trochu jsme to druhym ditetem doma „zalepili“. Takze vedel, ze je zle, a bude muset
Ja bych asi ani nesrovavalo to, ze ted musi jit do kelimku, a jak se pak bude starat o dite - to bych rekla, ze jsou dve ruzny veci.
Jo - poprve na SPG dokonce vyuzil moznosti udelat to doma a do 2 hodin donest - cimz se z nej stal mazak a pak „naostro“ - pred IVF uz to provedl v „odberove mistnosti“
no co sem mu to rekla tak sou to asi tri mesice…
Příspěvek upraven 24.06.11 v 17:42
meduzza píše:
Držím palce, ať se máš brzy zdravé mimčo. Mě to tak rozčílilo, že jsem tu cystu přehlédla
, pochopila sem, že na tu operaci jdeš jen kvůli vejcovodům. Ať to dobře dopadne
Souhlas s nakukovatelkou, taky bych nebyla tak nekompromisní a nedělala rychlé závěry, že je to sobec a bude špatnej táta
Můj přítel si taky musel zvyknout, chvilku mu to trvalo, v prvním návalu emocí dokonce narozdíl od toho zakladatelčina přímo řekl, že nikam nejde.. nakonec šel, povedlo se a táta je dobrej. Takovýhle rychlý odsudky a vykřiky „s tim bych zametla, takovýho sobce bych hned nechala“ znám hlavně z netu. V reálu jsou lidi kolem mě mnohem opatrnější na to co řeknou
. Taky by mě zajímalo, jak dlouho slibuje, že na spermio půjde, jestli je to v rámci týdnů nebo měsíců. My ženský, když jde o těhotnění jsme někdy děsně netrpělivý a ty chlapi to berou víc v klidu a nechápou, proč ječíme, když přece řekli, že tam půjdou.
nakukovatelka píše:
Chlapi to maji proste jinak, musi se s tim trochu szit, muj manzel s tim taky nadelal - teda nerekl mi ze ne a basta, ale byl z toho taky vykulenej, bylo videt, ze se mu do toho nechce. Ale sel … ale u nas to bylo i o necem jinym, uz to dost neklapalo, trochu jsme to druhym ditetem doma „zalepili“. Takze vedel, ze je zle, a bude muset
Jo - poprve na SPG dokonce vyuzil moznosti udelat to doma a do 2 hodin donest - cimz se z nej stal mazak a pak „naostro“ - pred IVF uz to provedl v „odberove mistnosti“
Anonymní píše:nakukovatelka píše:
Jo - poprve na SPG dokonce vyuzil moznosti udelat to doma a do 2 hodin donest - cimz se z nej stal mazak a pak „naostro“ - pred IVF uz to provedl v „odberove mistnosti“no co sem mu to rekla tak sou to asi tri mesice…
Mozna by pomohlo, kdyby Te doprovodil na nejaky vysetreni - nevim, jestli uz chodite do CAR, ale my sli spolu na prvni konzultaci, a manzel ziral (to je jeste slaby slovo), kolik tam bylo paru, a hlavne teda chlapu. To bylo videt, ze na nej hodne zapusobilo, ze proste neni nekde za exota. Protoze nejdriv mel pocit, ze na nej bude kazdej zirat, pocinaje primarem, konce vratnym
, ze se sestry budou ohromne bavit, az jim bude davat kelimek
. Kdyz pak videl, ze prebiraj jeden kelimek za druhym a nad tim jeho zadny vyrazny ciraty nedelaji, bylo videt, ze pochopil, ze je proste beznym pacientem, na kteryho neni nikdo specielne zvedavej.
Tak ho jeste otukavej, a az pujdete do CAR, at uz poprve, nebo ne, at jde s Tebou. Vic ho do toho zatahni.
A az uvidi v CAR ty nastenky s fotkama povedenych miminek - to by v tom byl cert, aby se neustrnul ![]()
Drzim palce !
Až bude mít čas, to taky může být až v důchodu
Vždyť na spermiogram se všude objednává, takže je to záležitost maximálně pár hodin ![]()
valkil píše:LuckaPt píše:tak testy podlosti by se hodily
Tak tohle nechápu. Ženská může podstoupit cokoliv a chlap „pán nadsamec“ nic.
Hele jestli se stydí tak co zkusit test doma? Myslím,že tu jednou byla diskuze o testech podlosti na doma. Tak to zkus dohledat. Jen nevím jak moc jsou spolehlivé.
Ale o testech plodnosti muže jsem ještě nikde nečetla.
Tady jsou ![]()
http://www.zbozi.cz/?…
emma12 píše:valkil píše:Tady jsouLuckaPt píše:tak testy podlosti by se hodily
Tak tohle nechápu. Ženská může podstoupit cokoliv a chlap „pán nadsamec“ nic.
Hele jestli se stydí tak co zkusit test doma? Myslím,že tu jednou byla diskuze o testech podlosti na doma. Tak to zkus dohledat. Jen nevím jak moc jsou spolehlivé.
Ale o testech plodnosti muže jsem ještě nikde nečetla.
http://www.zbozi.cz/?…
uz sem si jeden objednala
doufam ze budou fungovat ze to neni jen neco na cems e da vydelat ![]()
Tak já to nikdy neskoušela tak snad jo
nejhorší je že spermie mužou mít tolik ruznejch vad že na to ten test nestačí určitě ,ale zas pro začátek proč né nějak se začít musí ![]()
Jinak přeji co nejjednoduší cestu k miminku ![]()
A seš si jistá, že pak bude mít někdy čas až budeš rodit?? Že bude mít čas vychovávat dítě?? atd..
anonymnijak tu jiz bylo recen, tvuj pritel je SOBEC
muj bejvalej at byl jakej byl,ale na spermiogram sel bez vytacek, mimco jsme chteli OBA a OBA se nechali vysetrit.jeste mi pak volal a chlubil se kolik spermiku ma progresivnich, pac dopadl dobre 

)varianta zjisteni na ci strane je problem.
promluv si s nim o tom, je to vazna vec, pokud by i nadale otalel, vazne bych mu rekla, ze pokud se mas snazit jen ty, ze s takovym sobcem asi ani dite mit nechces, ted ti odmitne spermigram a jak pise Pipet, pak ti odmitne byt s deckama doma, kdyz budou nemocne, prebalit a budes zase na vse sama
pokud je mu to neprijemne, jiste ho za temi dvermi muzes obstastnit taky, muj bejvalej se kazdymu chlubil jak tam byl jen chvilku
drzim palce at se rozumne domluvite, ale bez spoluprace obou muzes cekat i dalsi dva roky.a jak tu psaly holky, muj gyndar mi dal prvni zadanku na spermio, je to nejjednodussi a bezbolestna(spise nejprijemnejsi
u zen jsou ty testy ponekud invazivnejsi.....