Laparoskopie - kdy se začít snažit?

6887
24.6.11 08:49

laparoskopie - kdy se začít snažit?

Ahoj holky :kytka: :mavam: ,
chtěla bych radu, před týdnem jsem byla na laparoskopii a hysteroskopii, mám PCO, tak mi dělali tzv. drilling vaječníků. V nemocnici mi řekli, že se máme tulit až za 3-4 týdny po operaci, jenže mě se to zdá moc dlouho :think:, už mě nic nebolí a navíc po operaci je prý největší šance otěhotnět.
Po jak dlouhé době jste se začaly snažit vy? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Elisia
24.6.11 08:53

mě driling nedělali jen zkoušeli průchodnost a odebírali vzorky a snažit jsem se mohla jakmile mi vyndali stehy.. bohužel jsem prošvihla ovulku a začala jsem špinit už týden před menses.. takže něco bylo ale začali jsme až další cyklus a to už jsem se cítila i fyzicky líp :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Mufina
24.6.11 08:57

Ahoj, my jsme začali po první MS po operaci a je fakt, že se hned zadařilo :wink:

• Citovat
  • Upravit
10584
24.6.11 08:57

me delali laparko kvuli srustum a cyste na vajecnikach,tulili jsme se po deviti dnech a hned jsem otehotnela :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
24.6.11 09:01

jé, tak to je super, já jsem si říkala, že čekat zbytečně měsíc je škoda…no a oba už máme chutě :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1918
24.6.11 09:13
Martina82 píše:
chtěla bych radu, před týdnem jsem byla na laparoskopii a hysteroskopii, mám PCO, tak mi dělali tzv. drilling vaječníků. V nemocnici mi řekli, že se máme tulit až za 3-4 týdny po operaci, jenže mě se to zdá moc dlouho :think:, už mě nic nebolí a navíc po operaci je prý největší šance otěhotnět.
Po jak dlouhé době jste se začaly snažit vy? :-)

Ja jsem po laparce byla 3tydny nepouzitelna… vsechno me bolelo, jizvy se mi spatne hojily. Ale je fakt ze jsme to zkouseli po tech 3tydnech. Jenze jsem nemela pevny cyklus, ono po tom zakroku to trva nez se to srovna. Spis si myslim ze ani ovulka neprobehla jak mela. Ale hned druhy mesic jsem mela hooodne bolestivoou MS a taky ovulku, vedela jsem ze ji mam bolely me prsa, podbrisek a citila jsem se takova jina…tak jsme to zkusili a povedlo se :-)

Tak ti preji hodne stesti at se vam to taky tak brzo podari :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
24.6.11 09:26
moc děkuju, tobě taky přeju hodně štěstí s miminkem, ať jste oba zdraví :-)
já jsem zřejmě ovulku nikdy neměla (teda podle ultrazvuků a měření BT), tak jsem zvědavá, jestli se mi nastartuje :think:
Lend.u píše:
Martina82 píše:

Ja jsem po laparce byla 3tydny nepouzitelna… vsechno me bolelo, jizvy se mi spatne hojily. Ale je fakt ze jsme to zkouseli po tech 3tydnech. Jenze jsem nemela pevny cyklus, ono po tom zakroku to trva nez se to srovna. Spis si myslim ze ani ovulka neprobehla jak mela. Ale hned druhy mesic jsem mela hooodne bolestivoou MS a taky ovulku, vedela jsem ze ji mam bolely me prsa, podbrisek a citila jsem se takova jina…tak jsme to zkusili a povedlo se :-)

Tak ti preji hodne stesti at se vam to taky tak brzo podari :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1918
24.6.11 09:31
Martina82 píše:
moc děkuju, tobě taky přeju hodně štěstí s miminkem, ať jste oba zdraví :-)
já jsem zřejmě ovulku nikdy neměla (teda podle ultrazvuků a měření BT), tak jsem zvědavá, jestli se mi nastartuje :think:
Lend.u píše:
Martina82 píše:

Tak ti preji hodne stesti at se vam to taky tak brzo podari :hug:

Ja jsem pred tim nemela rok a pul. A to proto ze muj gyndar ke kteremu jsem tehdy chodila ji nevidel. Jenze jak jsme se prestehovali a zmenila jsem Dr tak mi nova gynekolozka rekla ze uz je velka 5×6cm, jak to ze jsem pry jeste nebyla na laparce. A my jsme se divili ze nemuzeme tak dlouho otehotnet…bodejd by jsme mohli kdyz jsem ji nemela…ale je fakt ze se mi to krasne spravilo, ani srusty se mi nenadelaly :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
24.6.11 10:08

Já jdu na laparku teď v úterý. Ovulaci budu mít pár dní poté, tak jsem zvědavá, jestli nám doktoři dovolí se snažit :-) Asi to bude hodně záviset na tom, jestli mi vejcovod budou brát nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
24.6.11 10:08

Já jdu na laparku teď v úterý. Ovulaci budu mít pár dní poté, tak jsem zvědavá, jestli nám doktoři dovolí se snažit :-) Asi to bude hodně záviset na tom, jestli mi vejcovod budou brát nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
24.6.11 10:21

Snažit jsme se mohli ihned. Ale k prvnímu sexíku došlo asi týden po operaci. Nic mě nebolelo takže to bylo v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
24.6.11 10:23

Tak to by tak vycházelo, cca týden po operaci budu mít ovu.
No, uvidíme, když tak to rozjedem příští měsíc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
24.6.11 10:25

super, týden po operaci už mám a cítím se dobře, takže není co řešit :mrgreen:
holky, moc všem děkuju za názory :palec: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
24.6.11 10:27

Taky mi udělali drilling vaječníků a po dvou letech jsem konečně otěhotněla. Mě operace moc pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2177
24.6.11 10:28

Ahoj holky :mavam:
Můžu se k vám přidat? :mrgreen: Mě doktor před 2 týdny našel cystu 6,5cm ( ale myslím doktora v CARu ):( Tak mi říkal,že má měkkou stěnu,že jí možná vyplaví MS. Ta nakonec většinu vyplavila,ale ještě mi zůstalo 19mm. Tak se uvidí po další MS. To mě bude čekat první IUI a když to nevyjde,tak laparoskopie. Hezky jsem to tu pročítala a docela mě potěšilo,že jste všechny hned po tom rychle otěhotněli :) My do centra šly,protože jsme to zkoušeli rok a čtvrt a pořád bez úspěchu :( Ale ještě by mě zajímalo,jestli jste po zákroku museli na neschopeku a na jak dlouho. Pokud mi nezmizí ta cysta,tak mi jí budou odstraňovat a zjišťovat průchodnost vejcovodů. Doktor říkal,že se mi neschopenka nevyhne,protože v práci se zvedají těžké věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí