Menstruace po embryotransferu

10
15.6.11 08:12

menstruace po embryotransferu

Dobrý den,
13.6. jsem byla na embryotransferu a 27.6. mám jít na krevní testy. Mohu to brát tak, že pokud do toho 27.6. nedostanu menstruaci (byl by to 30.den cyklu a já mívám menstruaci většinou 26.den cyklu), že to může bý příznak těhotenství?
Měla jste některá nemocenskou v době od krevního testu do doby stanovení klinického těhotenství? Pokud by bylo HCG pozitivní, nevím, zda chodit do práce (infekční prostředí). Pozitivní HCG však nemusí znamenat později klinicky ověřené těhotenství.
Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10872
15.6.11 08:42

Po ET většina doktorů doporučí neschopenku… a až do potvrzeného těhu… tzn. z UZ… na druhou stranu tě nikdo nebude nutit jít do práce, když ji máš rizikovou… A už ne vůbec po IVF :think: Co se týká MS, někdy „drží“ MS užívané léky na podporu těhotenství, mně to třeba nepomohlo… I přes Utrogestan jsem to dostala… Tak držím palce, ať máš co nejvyšší HCG a na UZ krásné srdíčko/ka :kytka: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68992
15.6.11 09:55

Pokud MS nedojde, ještě to nemusí znamenat vůbec nic, v cyklu nadopovaném hormony se tělo prostě chová jinak a progesteron hodně často MS brzdí, u mě to tak funguje vždycky. Normálně mi MS chodí 11-12 dní od ovulace (počítej den punkce jako den ovulace), ale po neúspěšném IVF dorazila až po 16 dnech. Mimo IVF mi Utrogestan dokázal držet MS i 21 dní, čili 10 dní zpoždění jen díky hormonům. Na druhou stranu ty už v té době budeš znát výsledek z hCG.

Pokud by bylo hCG pozitivní, při běžné práci není důvod jít na neschopenku, ale při hrozbě infekčního prostředí bych určitě neváhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
15.6.11 16:33

Ahoj, 2.6. jsem byla na KET. Teď v pondělí 13.6. měla dorazit MS. Nedorazila. Těhotná ale nejsem, testy jsou negativní (a minule už o dva dny dřív byly silně pozitivní, žádný duchové).
Takže MS drží utrogestan. Ten budu brát až do 20.6., kdy jdu oficiálně na krev.
Po vysazení utrogestanu to vždy druhý, třetí den dostanu.
Takže fakt to nemusí znamenat ani to, ani to.

Při předchozích IVF i KET jsem měla neschopenku vždy od transferu v případě KETu nebo hned od punkce. Po potvrzení srdeční akce se rozhodneš, jestli chceš vzhledem k infekčnímu prostředí v zaměstnání nebo třeba kvůlu jiným zdravotním problémům, v neschopence pokračovat. Většinou doktoři po umělém oplodnění nedělají problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
5.5.12 22:13

ahojte holky rada bych se pridala mam dotaz určite tady budete vedet vic.....ja jsem byla minuly patek na et a ve stredu jsem zacla spinit ve čtvrtek taky trosku včera trosku tmave hnede a dneska cervene,....... zrovna tento tyden bych mela dostat ms ale ms to asi nebude protoze tu mivam obyčejne o mnoho silnejsi ja uz si fakt nevim rady:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
5.5.12 22:57

@beruska199 - zkoušela jsi test? Krev může být ze zahnizďování, hematomu atd… můžeš špinit i v těhotenství v době pravděpodobné menstruace ( já to tak měla ještě v 7. měsíci těhu)… ale taky to může být náznak přicházející MS - tělo se teĎ prostě bude chovat jinak :nevim: Nejlepší bude zavolat do CARu a domluvit se, co dělat dál… Já měla poz.tt už 6. den po ET, což bylo teda echt brzo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
6.5.12 10:00

ja jsem zkousela test 4a 5 den ms negativni pak jsem zkusila 6 den negativni dneska je od et 9 dni jsem v dobe ms a taky ze jsem ji asi chytla.....jsem s toho dost v prdeli do centra jsem volala dr mi rikal ze krvacet muzu ze 30 procent zen krvaci a jsou teh. porad se tomu snazim verit ale vim ze sance se hodne snizuje jsem s toho na nic je to me prvni et zavedena jsem mela 2 embrya jeste si rikam jestli tam aspon jedno nezustalo......a chci se zeptat po jake dobe v pripade neotehotneni se de na dalsi et doufam ze brzo :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
6.5.12 10:28

Pokud máš zamražená embrya, tak se dává obvykle cyklus pauza! Já po prvním neměla… ale po dohodě s doktory jsem čekala jen 2 cykly - mezi IVF má být správně pauza 3 měsíce pauza :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
6.5.12 10:50
@Carrinka píše:
Pokud máš zamražená embrya, tak se dává obvykle cyklus pauza! Já po prvním neměla… ale po dohodě s doktory jsem čekala jen 2 cykly - mezi IVF má být správně pauza 3 měsíce pauza :hug: [/
a to jako mezi tim posilaji normalne do prace jo ?ja mam zamrazenych 11 akorat me sere ze jsem to chytla ms.doktor mi rikal u et ze mam sanci tak 60 procent a ja to chytla tak to mi nejde do hlavy myslis ze je tam sance i to vsechno ? :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
6.5.12 20:48

tyhle procenta jsou dost zmatečný!!! co si pamatuju, tak u prvního pokusu je pravděpodobnost cca 35%, s každým dalším pokusem pravděpodobnost otěhotnění stoupá :pankac: :pankac:

Prostě vydrž a žádný nervy!!! Nemůžeš hned myslet negativně :hug: Uvidíš co zítra - zkus testnou, i kdybys trochu krvácela :pankac: A pak napiš, jak to vypadá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
9.5.12 13:48

mel tady nekdo po et silne krvaceni 10 dni a byl pak na krvi vysledek pozitivni ? :? dekuji holky napiste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
matikx
11.10.12 09:11

Ahojik holciny tak si to procitam je hrozne co musime vsechno vydržet pro ty nase mimiska.Ja jsem dnes 10den po transferu a uz 4den spinim no sílí z toho ale zase si rikam bylo to nase prvni ivf. Tak ted musim jen doufat ze to preci jen dobre dopadne. Držím vam vsem moc pesticky natu dalnici na testiku.

• Citovat
  • Upravit
Alexandra2013
8.2.13 22:20

Slabe krvaceni po ET .. lze byt porad tehu?

Ahoj, jsem 11 po ET. Pár dní mne bolí břicho jako při MS, ale nic.. až dnes jsem začala slabě špinit a pořád se nic nerozjelo. Obvykle mám vždy MS po 28 dnech s jasnou intenzitou. Ráno TT ukázal negativní. Mátě někdo podobnou zkušenost a přitom jste potom byly těhu? Díky :-)

• Citovat
  • Upravit
ikyki
8.2.13 22:30

Já tě spíš zklamu měla jsem podobnou zkušenost a těhu jsem nebyla…špinila jsem akorát po KET ale to už jsem těhotenství měla potvrzené…každopádně bolesti na MS jsou dobrým příznakem rozhodně bych neházela flintu do žita :hug:

• Citovat
  • Upravit
Alexandra2013
8.2.13 23:08

Moc díky za odpověď, už jsem to trošku vzdala po tom negativním testu. Je fakt, že tolik hormonů v těle může asi udělat s MS cokoliv. Tak nezbývá než počkat a uvidím. :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex