Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
No tak je to MS.. takze budeme cekat a za par mesicu zkusime pokus ivf cislo 3…
Ahoj holky,,muzu se k vam pridat?? Dneska jsem 9 den od ET, mela jsem dlouhy protokol,,posl.ms byla 8.1. a 16.1 jsem zacala stimulovat 30.1 OPU a ET 2.2. nevim si holky rady kdy by se mela ted dostavit ms, cyklus mam 28-30dni. Dekuju moc za radu
@Alexandra2013 píše:
No tak je to MS.. takze budeme cekat a za par mesicu zkusime pokus ivf cislo 3…
Tak to mě sakryš moc mrzí, držím palce na příště ![]()
@Vendula83 V tomhle já ti neporadím, sama jsem měla hokej v tom kdy by se mi MS měla dostavi…pamatuju si, že sem to ale radši neřešila…prostě jsem na tu mrchu nemyslela
Jo tak dekuju
to ja se snazim taky nemyslet, ale nejak mi to nejde ![]()
@Vendula83 Co jsem ale pochopila tak pokud se bere utrogstan tak by se MS dostavit neměla…myslím, že je totiž jedno kdy by měla dorazit ona si dorazí když uzná za vhodný, tak to alespoň bylo u mě…
@ikyki No Utrogestan ji muze trochu zbrzdit,,ale ja minule dostala ms za 11 dni po ET a to jsem ho normalne brala 2-0-2 jako ted,, ![]()
Ahoj,
jsem tu nová, 21.1.2013 jsem po prvním ET 1.2. jsem dostala MS a na testu, který jsem si měla byla jen jedna čárka
. Předpokládám, že takové zázraky se nedějí, abych i přes to všechno byla těhotná. 14.2. jdu na další konzultaci do Pronatalu co bude dál. Víte někdo jak zjišťují proč se neuchytilo? A jaká je šance, že na podruhé to vyjde (mám endometriozu a jsem po jedné laparoskopii v říjnu).
Díky Lucka
@l0508 Ahoj nic si z toho nedelej ja jsem to dostala stejen jako ty po 11 dnech od ET pri svem prvnim IVF,,ted cekam zdali se to napodruhe uz povedlo, ale nevim,,,dalsi pokus muzes az po 2-3.mes.pokud nemate tedy zadne mrazacky..rikaji a vsude pisi ze kazdym dalsim ET se sance na uspech zvysuji,,ale pak tedy nechapu ze nektere holciny maji za sebou treba 5 pokus,,,preju ti hodne stesti a brzke //. ![]()
@Vendula83 píše:
@l0508 Ahoj nic si z toho nedelej ja jsem to dostala stejen jako ty po 11 dnech od ET pri svem prvnim IVF,,ted cekam zdali se to napodruhe uz povedlo, ale nevim,,,dalsi pokus muzes az po 2-3.mes.pokud nemate tedy zadne mrazacky..rikaji a vsude pisi ze kazdym dalsim ET se sance na uspech zvysuji,,ale pak tedy nechapu ze nektere holciny maji za sebou treba 5 pokus,,,preju ti hodne stesti a brzke //.
Ahoj ![]()
tak to držím palečky, aby ti to na podruhé vyšlo ![]()
teď mě čeká jen konzultace co bude dál, taky jsem četla, že další pokus jde až za 2-3 měsíce. Teď spíš řeším, že se budu muset vrátit do práce a nějak si s tím nevím rady ![]()
Původně jsem o svém problému s početím se všemi otevřeně mluvila a bylo i dojemné jak to se mnou všichni prožívali i třeba kolegové v práci, ale teď když to nevyšlo, tak se s tím neumím nějak vyrovnat- nechci o tom s nikým krom manžela a mamky mluvit a celkově se teď nechci ani s nikým vídat a bavit se s ním. Což je ten problém, protože pracuji s lidmi a nějak nemám na to poslouchat jejich problémy a řešit je ![]()
Cítil to taky někdo takhle a jak se s tím vyrovnáváte vy?
@l0508 Chtěla bych tě taky podpořit, i když vím, že to není lehké
ale bohužel to tak musíme brát. Já jsem začala krvácet 8.den po transferu. Byla jsem si jistá, že to vyjde napoprvé, protože já jsem naprosto zdravá a chyba je v manželových spermijkách. Vůbec jsem si nepřipouštěla, že by to nevyšlo o to hůř jsem pak nesla zklamání z neúspěchu. Hlavně jsem to taky řekla rodině a v práci a pak mi bylo hrozně nepříjemný všem vykládat, proč to nevyšlo, i když jsme měli embryjka značkové kvality. Nicméně důvod se už nedozvíme
Rozhodli jsme se změnit CAR, protože jsme tam nebyli vůbec spokojeni. Od první návštěvy mávali s ceníkem a byly podle nich nutné všechny možné metody (picsi, icsi, AH, PK),tudíž se cena vyšplhala na 35000 a nakonec nic. Před týdnem jsme byli na 1.návštěvě jiného centra a setkali jsme se s úplně opačným přístupem. Všichni jsou tam nabití optimismem a my se zase těšíme do dalšího snažení. Přeji ti, abyses z té depky co nejdřív dostala, mně to trvalo asi měsíc, a věř mi, že ty 3 měsíce utečou jak voda ![]()
Ahoj holky, ve čtvrtek 25.4 jsme byli na transferu dvou krásných embrii. Vcera po 4! dnech jsem zacala spinit, dnes uz je to intenzivnejsi, v Iscare mi rekli, ze bych to nemela dostat, protoze jsem si pichla progestol, a beru utogestan 1-1-2 ale meli jsme PK 6 dni. Dnes se ma dostavit normalne MS (boli me zada) s manzelem jsme uplne zdraví a nechtelo se nám čekat, ale po tomto jsem nejak mimo. Je to první IVF, ale prijde mi to hrozne brzy, kazda pisete po 8 dnu, ne-li dele, testy jsou negativní protoze je to opravdu brzy. Co si o tom myslite? ![]()
Myslim, že to špinění takhle brzo může být i uhnizďování
já vim, je to dlouhý to čekání, ale fakt vydrž nejdřív tak do desátého dne po ET. držim palce
já začla špinit myslim že až 12.den,testy negativní,14.den krev negativní a teprve jsem vysadila utroš a ms přišla hned druhej den.
Děkuji za odezvu
něco jsem si o tom už přečetla na internetu, snad je to to dobré znamení. Bála jsem se, protože jsem si hodně vytrpěla po odebraní oocytů, měla jsem 4 dny silné bolesti břicha a tohle mě vyděsilo, napsala jsem sms mému gynekologovi a ten mi napsal, ať nepanikařím, že si mám v neděli udělat test a v pondělí se objednat. Doufám jen, že vydrží aspoň jedno miminko. Prý věří, že bude pozitivní, jsem mladá, je mi 26 a v pořádku, tělo reaguje na hormony, měla jsem 20 embrii a 11 dobrych, oplodnilo se jich 6, ale na transfer byli dobre jen dvě a zbytek nebyla šance zamrazit. Pořád věřím ![]()
Právě nic jinýho než čekat ti stejnak nezbude, u mě to začalo špiněním a do druhého dne to byla MS…moc držím palce třeba se vše ještě v dobré obrátí