Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak já to nikdy neskoušela tak snad jo
nejhorší je že spermie mužou mít tolik ruznejch vad že na to ten test nestačí určitě ,ale zas pro začátek proč né nějak se začít musí ![]()
Jinak přeji co nejjednoduší cestu k miminku ![]()
A seš si jistá, že pak bude mít někdy čas až budeš rodit?? Že bude mít čas vychovávat dítě?? atd..
Teda to je sobec. Však tam můžeš jít s ním i ho uspokojit…je to úplně normální záležitost. Rozhodně ať nejdřív podstoupí on toto vyšetření,až pak ty, u ženské, je to vždy složitější, zato u něj je to to nejmenší a nejjednodušší, co může pro vás dva (nebo tři) udělat. ![]()
Lizbeth píše:
A seš si jistá, že pak bude mít někdy čas až budeš rodit?? Že bude mít čas vychovávat dítě?? atd..
no o porodu me se bavili a on je fakt saba povaha=ciťa cize u porodu rikal ze nebude ze bude na chodbe ekat ze by tamm omdlel ![]()
holky nevim jaky by byl otec.. jako takto je dobry clovek akorat ze je fakt workoholik, vim ze by sa o nas postaral a mek nas rad.. jen to ze je porad v praci..
Anonymní píše:..aha takže vás bude mít rád z práce a na dálku..Lizbeth píše:no o porodu me se bavili a on je fakt saba povaha=ciťa cize u porodu rikal ze nebude ze bude na chodbe ekat ze by tamm omdlel
holky nevim jaky by byl otec.. jako takto je dobry clovek akorat ze je fakt workoholik, vim ze by sa o nas postaral a mek nas rad.. jen to ze je porad v praci..
nakukovatelka píše:
A jak je to dlouho, co vi, ze by na to mel jit ?? Ze tedy pujdete do CAR ?
Ja bych mu dala asi jeste cas, ono to v nem vykvasi. Nehazela bych flintu do zita a nedelala hned zavery, ze s timhle sobcem nikdy apod …
Chlapi to maji proste jinak, musi se s tim trochu szit, muj manzel s tim taky nadelal - teda nerekl mi ze ne a basta, ale byl z toho taky vykulenej, bylo videt, ze se mu do toho nechce. Ale sel … ale u nas to bylo i o necem jinym, uz to dost neklapalo, trochu jsme to druhym ditetem doma „zalepili“. Takze vedel, ze je zle, a bude muset
Ja bych asi ani nesrovavalo to, ze ted musi jit do kelimku, a jak se pak bude starat o dite - to bych rekla, ze jsou dve ruzny veci.
Jo - poprve na SPG dokonce vyuzil moznosti udelat to doma a do 2 hodin donest - cimz se z nej stal mazak a pak „naostro“ - pred IVF uz to provedl v „odberove mistnosti“
Plně s tebou souhlasím, ta smršť, co se snesla na hlavu chlapa, teda ženský…
I chlap může mít své důvody, proč se mu nechce, strach, že bude neplodnej a žena mu uteče a neříkejte že ne, protože většina z vás by ji napsala, hledej jinde
A srovnávat odběr spermatu s tím, jakej bude táta je fakt hnusný.. Takže na něj zakladatelko netlač, nech ho uzrát a hlavně mu dávej najevo, že ho miluješ!
monikalysa píše:nakukovatelka píše:Plně s tebou souhlasím, ta smršť, co se snesla na hlavu chlapa, teda ženský…
Ja bych mu dala asi jeste cas, ono to v nem vykvasi. Nehazela bych flintu do zita a nedelala hned zavery, ze s timhle sobcem nikdy apod …
Chlapi to maji proste jinak, musi se s tim trochu szit, muj manzel s tim taky nadelal - teda nerekl mi ze ne a basta, ale byl z toho taky vykulenej, bylo videt, ze se mu do toho nechce. Ale sel … ale u nas to bylo i o necem jinym, uz to dost neklapalo, trochu jsme to druhym ditetem doma „zalepili“. Takze vedel, ze je zle, a bude muset
Ja bych asi ani nesrovavalo to, ze ted musi jit do kelimku, a jak se pak bude starat o dite - to bych rekla, ze jsou dve ruzny veci.
Jo - poprve na SPG dokonce vyuzil moznosti udelat to doma a do 2 hodin donest - cimz se z nej stal mazak a pak „naostro“ - pred IVF uz to provedl v „odberove mistnosti“I chlap může mít své důvody, proč se mu nechce, strach, že bude neplodnej a žena mu uteče a neříkejte že ne, protože většina z vás by ji napsala, hledej jinde
A srovnávat odběr spermatu s tím, jakej bude táta je fakt hnusný.. Takže na něj zakladatelko netlač, nech ho uzrát a hlavně mu dávej najevo, že ho miluješ!
tvoje odpoved me potesila ![]()
no vcea sem mu rekla z legrace ze na SG sem ho objednala na pristi mesic,tak se namne podival,asi za pul hodky se vratil, a rikal ze tam ale pujdu s nim...... tak sem mu pak rekla ze sem ho neobjednala jen sem byla zvedava na jeho reakci,,,
nene netlacim na nej, uz ne…
dokonce sem mu rekla ze jestli ma strach ze nebude v poradku ze ho budu milovat i kdybyb sme nemeli met deti ze to zvladneme aj tak.. tak bylo videt ze se mu docela aj ulevilo..
zakladatelka - už jsem taky měla v ruce žádanku, na kolenou jsem přemlouvala partnera. Ten se nakonec nechal doslova „ukecat“, jenže pár dnů před tím jsem zjistila // na testu
, takže se nic nekonalo.
Držím palce, ať je to třeba i váš případ.
Milli píše:
zakladatelka - už jsem taky měla v ruce žádanku, na kolenou jsem přemlouvala partnera. Ten se nakonec nechal doslova „ukecat“, jenže pár dnů před tím jsem zjistila // na testu, takže se nic nekonalo.
Držím palce, ať je to třeba i váš případ.
tak to moc blahopreji
![]()
Anonymní píše:monikalysa píše:tvoje odpoved me potesilanakukovatelka píše:Plně s tebou souhlasím, ta smršť, co se snesla na hlavu chlapa, teda ženský…
Jo - poprve na SPG dokonce vyuzil moznosti udelat to doma a do 2 hodin donest - cimz se z nej stal mazak a pak „naostro“ - pred IVF uz to provedl v „odberove mistnosti“I chlap může mít své důvody, proč se mu nechce, strach, že bude neplodnej a žena mu uteče a neříkejte že ne, protože většina z vás by ji napsala, hledej jinde
no vcea sem mu rekla z legrace ze na SG sem ho objednala na pristi mesic,tak se namne podival,asi za pul hodky se vratil, a rikal ze tam ale pujdu s nim...... tak sem mu pak rekla ze sem ho neobjednala jen sem byla zvedava na jeho reakci,,,
dokonce sem mu rekla ze jestli ma strach ze nebude v poradku ze ho budu milovat i kdybyb sme nemeli met deti ze to zvladneme aj tak.. tak bylo videt ze se mu docela aj ulevilo..
No vidis, ja myslim, ze je to na dobry ceste.
Rekni mu taky o te moznosti, ze vzorek spermatu odeberete doma, treba to pro nej bude napoprve skousnutelnejsi (ale jit odevzdat to musi osobne, musi mit i obcanku
)
Zensky jsou zvykly od 15ti chodit na gyndu a tam roztahnout nohy pred kymkoliv, ale chlap - zdravej - tuhle oblast hooodne dlouho resit nemusi. Takze ma z jakykoliv predstavy koprivku uz dopredu. Coz chapu. Kdyz se tak nad tim zamyslim - taky by mi nebylo prijemny prijit nekam, kde se za mnou zavrou dvere a vsichni kolem vedi, ze si tam honim tentononc ![]()
A jak pise monykalisa - treba se boji, ze bude mit problem, tak to odklada a odklada.
![]()
Anonymní píše:Milli píše:tak to moc blahopreji
zakladatelka - už jsem taky měla v ruce žádanku, na kolenou jsem přemlouvala partnera. Ten se nakonec nechal doslova „ukecat“, jenže pár dnů před tím jsem zjistila // na testu, takže se nic nekonalo.
Držím palce, ať je to třeba i váš případ.![]()
![]()
Díky. Je to už šest let
. Bohužel to pak s miminkem nedopadlo. Pak se nám ale zadařilo přesně podle plánu ještě dvakrát a máme dva krásný kloučky.
Anonymní píše:
Holky naored se omlouvam ze pisu anonymně ale sad to pochopite
s pritelem se snazime uz prs dav roky marne otehotnetja mam desne nepravidelny cyklus a pritel se brani SG jako cert krizu
vcil me ceka LSK na profuknuti vajecniku… myslite holky ikdyz nevime jak je nato pritel ze bude vetsi sance na poceti nebo se jen topici splamy chyta??ja sama tomu moc neverim a tak nejak se smiruji s tim pocitem ze nikdy nmudu maminkou
doufam ze budu djen pozitvi odpovedi a holky predem dik za vase odpovedi…
nečetla jsem příspěvky, jen ti chci napsat svůj názor
nemohu to říkat s jistotou, čert ví, co bych dělala, ale špatně by se mi žilo s myšlenkou, že do sebe nechám řezat, zatímco přítel by mohl jen poskytnout sperma
Spermiogram se dělá dřív právě proto že je neinvazivní. Je možné že pak by ta laparoskopie stejně byla nutná, ale pokud ne…
Ale to ty určitě víš…jenže on nechce.
U nás to pořád vypadalo že já jsem mnohem natěšenější na miminko a přítele do toho i někdy dost tlačím, což fakt není ok. Ale když už jsme se začali snažit, tak on neměl s vyšetřením problém, sice to trochu oddaloval, ale šel. (A dopadlo to blbě) Nakonec jsme i tak otěhotněli přirozeně, takže šance je tu vždy.
Spíš bych řešila důvody té jeho neochoty a jestli takhle neochotný nebude i během dalšího života už s dítětem. Jde o podstatnou věc přeci, rozumný požadavek, ne o nějaký tvůj rozmar.
Přeju ti, ať se vše vyjasní.
Anonymní píše:monikalysa píše:tvoje odpoved me potesilanakukovatelka píše:Plně s tebou souhlasím, ta smršť, co se snesla na hlavu chlapa, teda ženský…
Tak
, o tom to je, i chlap může mít strach, že bude neplodnej a ztratí tě! Hlavně mu to opakuj, jsem ráda, že se to u vás hnulo, vážně… ![]()
uz sem si jeden objednala
doufam ze budou fungovat ze to neni jen neco na cems e da vydelat