Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já bych si ho vzala a našla si cvičák a někoho, kdo ti poradí co a jak s výchovou…vychovat se ještě určitě dá…taky by mi ho bylo líto…
Pokud je to jak píšeš, tak bych u takového psa zkusila výcvik. Všechno jde, ale musí se chtít a mít hooodne trpělivosti.
@Anonymní píše:
@Kirstenn Nemluvili jsme o tom. Berou to za hotovou věc. Já přemýšlím, jak to udělat jinak. Ikdyž se mi moc nechce, jsme zvykli zit bez zviratek.
Tohle je velký problém. Už to s ním nebude jako dřív. Musíte na něj pořád myslet. Jako den doma sám vydrží na zahradě v pohodě, ale jet někam na dýl, tak musíte jej brát s sebou nebo mu najít hlídání apod. Musíte si hlavně sami doma říct, jestli do toho chcete jít a tomu psovi se pak přizpůsobit. Výchova a další věci taky zaberou dost času.
@Anonymní píše:
Manzel přišel s tim, že jeho brácha chce dát psa pryc. Do útulku. Mají malé děti a toho psa tak trochu nezvládli vychovat. Ale to nechci řešit prosim. Jde mj o názor. Vzali byste si ho?
Proč ano: Je mi ho líto. Maji ho celkem rady nase deti. Je to kříženec, žádný velký bafan. Mame dům se zahradou.
Proč ne: Je divoký a nema vychování. A neni to stene, ktere by se dalo „zmenit“. Vybrala bych si jiného, byt to na mě. Ztratili bychom svobodu. Žádné zvíře z tohoto důvodu zatím nemáme.
Jenže mi trhá, že ho dají pryc. Je to chudak.
Prosím anonym. Rodina.
Já bych si ho taky vzala. Bylo by mi ho líto, ale záleží na Vaší situaci no ![]()
@Anonymní píše:
@Kirstenn Nemluvili jsme o tom. Berou to za hotovou věc. Já přemýšlím, jak to udělat jinak. I když se mi moc nechce, jsme zvykli zit bez zviratek.
To chápu. Zvíře je závazek. Tím spíš pes.
Ale zase že sebe třeba budete mít dobrý pocit, že jste ho zachránili?
Myslela jsem, že i děti by třeba měli dobrý příklad, že se má pomáhat když to jde.
No ty jo, švagr by potřeboval proplesknout, útulky praskaj ve švech kvůli takovým jako je on
Pokud to asponˇtrošku jde, tak si pejska vezmi. Ale teda stanovila bych si podmínky, švagr by mu kupoval jídlo + hradil očkování atd. Tohle se nedělá, pes není hračka.
@hilvina píše:
Snad by se dal ještě trochu vychovat, když by měl správné vedení od někoho, nemyslím, že je to něco nutně neměnného. Zvážila bych, kolik máte času, to mi chybí u výčtu pro a proti. Zvíře je závazek.
@Anonymní píše:
@MrsNorris Bohužel to nezvládli. Bez deti to jeste slo, ale… Jenže ten pes za to nemůže. To teď řeším.
Ale vy taky ne. Pokud bych byla nastavená na život bez zvířat, nevzala bych si ho. Sice se dá trochu vychovat, ale stojí to spoustu sil a času a jestli nemáte zkušenosti, tak se budete trápit všichni. Že může běhat po zahradě je sice hezké, ale taky tu zahradu zničí, všude bobky a je to obrovský závazek. Jak vytáhnete paty z domu, budete řešit psa. Ale pokud ho chcete a jste ochotní tohle všechno snést, jděte do toho.
Manžel je pro? Bylo by mi ho líto, vzala bych si ho být tebou.
@Anonymní píše:
@Králičice Toho se nebojím. Nevychovanost?Cupuje veci, co nechají venku, z nudy. Je takovej divočák. Na vodítku se radsi uskrti, než by šel v klidu. Poslouchá castecne a jen manzela, když ho vencime. Nezna me tolik a nejsem pan, to chapu, ale prostě je to takový trestidlo.
S timhle se da pracovat. Horsi je, ze pes je zavazek. My ho nemame prave z toho duvodu, ze by to byl dalsi clen rodiny, na ktereho musis v kazde situaci myslet a na to se zatim necitime.
@Anonymní píše:
@Králičice Toho se nebojím. Nevychovanost?Cupuje veci, co nechají venku, z nudy. Je takovej divočák. Na vodítku se radsi uskrti, než by šel v klidu. Poslouchá castecne a jen manzela, když ho vencime. Nezna me tolik a nejsem pan, to chapu, ale prostě je to takový trestidlo.
nečtu zbytek, takže možná někdo už reagoval-sama sis to pojmenivala dobře, cupuje Z NUDY takže pokud ho zabavíte (tzn učení povelů, procházky atp) tak by to mohl být opravdu fajn parťák. jen mu musíte nastavit pravidla, pokud zkušenosti nemáte tak minimálně nějakou literatutu (doporučuju f. šustu) ideálně cvičák-ale pozor, někde kde není pojem pozitivní výchovy cizí, to co občas předvádějí u nás na cvičáku psa akorát zlomí… takže raději jezdíme do psí školičky skoro 20km. jinak základ je psovi unavit hlavu, což uděláš právě učením se nových věcí, samo tak aby to psa i tebe (děti) bavilo. 12letá dcera třeba pořád učí naší fenku nějaký „blbůstky“ jako válení sudů, slalom mezi nohama, panáčkování atp a baví je to obě.
pokud do toho půjdete s rozmyslem tak budete mít parťáka na celej život
a díky za něj, že se snažíte najít cestu
@terien píše:
Ale vy taky ne. Pokud bych byla nastavená na život bez zvířat, nevzala bych si ho. Sice se dá trochu vychovat, ale stojí to spoustu sil a času a jestli nemáte zkušenosti, tak se budete trápit všichni. Že může běhat po zahradě je sice hezké, ale taky tu zahradu zničí, všude bobky a je to obrovský závazek. Jak vytáhnete paty z domu, budete řešit psa. Ale pokud ho chcete a jste ochotní tohle všechno snést, jděte do toho.
Souhlasím, není to pro každýho, a pokud už teď se na to necitis, nedelej to. Upletes si na sebe akorát bič. Psa je mi taky líto, ale jen kvůli tomu bych si ho nebrala. Nebo si ho vzít dočasně a najít mu pána.
Pokud si pejska vezmete, určitě půjde vychovat. Dám vlastní zkušenost.. Vzali jsme si z dočasné péče 5měsíční fenku křížence absolutně bez návyků a výchovy. První 2 měsíce peklo, čůrala po baráku, ničila věci když jsme byli v práci, poslouchat povely nezájem. Ale začali jsme chodit na cvičák, naučili se vzájemně si rozumět a teď po 3 letech je to největší miláček, poslouchá a je strašně hodná. Bohužel si ze své minulosti nese šrámy a bojí se mužů. Chce to prostě hooodně trpělivosti, kapsu plnou odměn a dobré vedení, nejlépe od někoho, kdo má s výchovou zkušenosti. A počítat s tím, že když už je pes doma, bude to na dalších minimálně 10 let, takže radši si vše dobře rozmyslet. Určitě bych po švagrovi nechtěla nic proplácet, určitě by vám to časem omlatil o hlavu. Prostě vzít pejska se vším všudy nebo a pokud ne, obrátit se nejlépe na organizaci Dočasky, kde pejskovi poskytnou zázemí v rodině těch, co SEO pejsky starají, pomohou s jeho výchovou a socializací, dokud mu nenajdou vhodný domov, takže do útulku vůbec nemusí ![]()
Nemám zkušenosti se psy, ale psa bych si na tvém místě vzala jen tehdy, pokud ho chcete. Jako fakt chcete. A mít k tomu taky nějaké zkušenosti se psy by bylo ideální. Brát si ho jen z lítosti, do toho bych nešla, z toho kouká spoustu problémů.
V každém případě se aspoň můžete pokusit najít mu jinou rodinu, i kdybyste si ho nevzali.