Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
díky za rady, dcera není vždy taková ale když jí to přepadne tak to stojí za to. poděkuje když se jí chce nebo když to vážně vyžaduje. nevím si s ní rady když fakt zlobí, ale jindy je zlatá holka. asi to bude fakt tím že nastoupila do školky a já do práce na dvousměnný provoz a hlídá kdo může i slečna co máme na hlídání. tak snad se to spraví když ne tak asi půjdu k psychologovi. moc díky
Diggy, držím palce, ať se to brzo srovná. Těch změn bude na malou asi opravdu moc, prostě si na novou situaci potřebujete všichni zvyknout - a ona to má z Vás nejtěžší.
A té případné návštěvy poradny se fakt neboj - opravdu Ti tam nebude nikdo dítě předělávat, v mnoha směrech se spíš zaměřují na rodiče než na dítě. Učí je pochopit, proč se dítě nějak chová a pak s ním podle toho zacházet - tak, aby spolu dokázali vzájemně vycházet a respektovat určitá pravidla.
Bohu, máš pravdu..
( ale stejně bych zatím nešla k psychologovi
)
Běžte k psychologovi - on Vám řekne, že je malá úplně normální. A třeba Vám i vysvětlí, že problém není ve výchově.
Nevím nejsem psycholog,ale doma mám to samý,takového vzpurného tříletého satánka a určitě bych sním neletěla k psychiologovy nic teda proti nǐm. Když začal chodit do školky měla jsem úplně ten samí problém,učitelka měla furt nějaké připomýnky vadilo ji že Daniel nespolupracuje vzteká se,nekomunykuje a málo mluví no prostě že se nesnaží zapojovat a požadovala po mě logopedické a psychologické vyšetření. Vydržela jsem to pár týdnu pak jsem ji vysvětlila že je od toho učitelka,aby věděla jak s dětma má pracovat tak ,aby zaumula dítě ,aby se zapojilo a s radostí chodilo do školky i když vím že někdy je to těžký. Vzala jsem syna a dala ho do soukromé školky kde první měsíc bylo to samý jenom stín rozdílem že mě paní učitelka vysvětlovala že potřbuje čas a trpělivost. Měla pravdu syn po měsíci komunykuje zapojuje se do všech her a dokonce měl vystopení na školní besídce. Do školky stává radostí a paní učitelku má moc rád a hlavně ji věří což je moc důležité. Nejsem proti psychologům,ale myslím si že tříleté dítě potřebuje čas si zvyknout na tu velkou změnu a naše učitelka mu ten čas dala do ničeho nenutila jenom sním stále komunykovala a měla sní trpělivost vždy mu dala na výběr se rozhodnout. Její metodu používám i doma a divím se jak to funguje. Škoda že metodu neustále komunykace a dát dítěti na výbě,aby mělo pocit že se rozhodlo samo jsem neznala dřív,myslím si že byto fungovalo na ty starší moje dvě děti. Malej je sice tvrdohlavej a vzpurnej,ale pokud mu dám na výběr tak to docela funguje a já přestávám mít pocit že jsem u toho nejmladšího selhala.
Dobrý den, souhlasím s PeBa ![]()
moc se mi líbí jak jste to napsala souhlasím s vámi…mám dceru které je skoro 6 let a je velmi stydlivá a vystačí si ve školce se dvěma kamarádkami a má problém na veřejnosti se projevovat a zdravit (i když teorii zná a souhlasí se vším co jí vštěpuji..)prostě je uzavřenější a velká cíťa, ale nehrotím to…já byla asi taky taková a vyrostla jsem z toho, rodiče mě milovali a podporovali a to je pro mě základ..samozřejmě návštěvu psychologa neodsuzuji ![]()
s pozdravem Lidka
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Já jen dodám, že mému synáčkovi je už 5… ten má taky v hlavě zmatek? taky je to jen dětská trucovitost že nepoděkuje, nepoprosí a nepozdraví ani za zlatý prase??
(i když to asi možná jo).
al neřekla bych že je to nějaká trácha jít k psychologovi ne??
Ovšem větší problém je asi to, že paličák je, a nemluví pořádně ve školce a u dr taky ni ťuk, a když to udělá i u zápisu, resp. poté ve škole s uč. už mluvit musí že …
Já jsem dospěla k tomu, že to zkusím … nelítám k dr s každým pšiknutím a pod … ale už i mě to štve, i proto že okolí si myslí že je nevychovanej, já mká, a pod … no co, tak dr. mě vyslechne, zkusí to s járou, a uvidí se ne?? Buď další návštěva/vy bude potřeba nebo ne …