Vzpurné dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
andela
10.2.11 23:30

Já jen dodám, že mému synáčkovi je už 5… ten má taky v hlavě zmatek? taky je to jen dětská trucovitost že nepoděkuje, nepoprosí a nepozdraví ani za zlatý prase?? :nevim: (i když to asi možná jo).
Ovšem větší problém je asi to, že paličák je, a nemluví pořádně ve školce a u dr taky ni ťuk, a když to udělá i u zápisu, resp. poté ve škole s uč. už mluvit musí že …
Já jsem dospěla k tomu, že to zkusím … nelítám k dr s každým pšiknutím a pod … ale už i mě to štve, i proto že okolí si myslí že je nevychovanej, já mká, a pod … no co, tak dr. mě vyslechne, zkusí to s járou, a uvidí se ne?? Buď další návštěva/vy bude potřeba nebo ne … :wink: al neřekla bych že je to nějaká trácha jít k psychologovi ne??

• Citovat
  • Upravit
1894
11.2.11 06:15

díky za rady, dcera není vždy taková ale když jí to přepadne tak to stojí za to. poděkuje když se jí chce nebo když to vážně vyžaduje. nevím si s ní rady když fakt zlobí, ale jindy je zlatá holka. asi to bude fakt tím že nastoupila do školky a já do práce na dvousměnný provoz a hlídá kdo může i slečna co máme na hlídání. tak snad se to spraví když ne tak asi půjdu k psychologovi. moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22013
11.2.11 08:26

Diggy, držím palce, ať se to brzo srovná. Těch změn bude na malou asi opravdu moc, prostě si na novou situaci potřebujete všichni zvyknout - a ona to má z Vás nejtěžší.

A té případné návštěvy poradny se fakt neboj - opravdu Ti tam nebude nikdo dítě předělávat, v mnoha směrech se spíš zaměřují na rodiče než na dítě. Učí je pochopit, proč se dítě nějak chová a pak s ním podle toho zacházet - tak, aby spolu dokázali vzájemně vycházet a respektovat určitá pravidla.

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
11.2.11 08:26

Bohu, máš pravdu.. :mavam: ( ale stejně bych zatím nešla k psychologovi :mrgreen: :mrgreen: :hug: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
13.2.11 11:17

Běžte k psychologovi - on Vám řekne, že je malá úplně normální. A třeba Vám i vysvětlí, že problém není ve výchově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kkatova
26.2.12 20:56

Vzteklik

Nevím nejsem psycholog,ale doma mám to samý,takového vzpurného tříletého satánka a určitě bych sním neletěla k psychiologovy nic teda proti nǐm. Když začal chodit do školky měla jsem úplně ten samí problém,učitelka měla furt nějaké připomýnky vadilo ji že Daniel nespolupracuje vzteká se,nekomunykuje a málo mluví no prostě že se nesnaží zapojovat a požadovala po mě logopedické a psychologické vyšetření. Vydržela jsem to pár týdnu pak jsem ji vysvětlila že je od toho učitelka,aby věděla jak s dětma má pracovat tak ,aby zaumula dítě ,aby se zapojilo a s radostí chodilo do školky i když vím že někdy je to těžký. Vzala jsem syna a dala ho do soukromé školky kde první měsíc bylo to samý jenom stín rozdílem že mě paní učitelka vysvětlovala že potřbuje čas a trpělivost. Měla pravdu syn po měsíci komunykuje zapojuje se do všech her a dokonce měl vystopení na školní besídce. Do školky stává radostí a paní učitelku má moc rád a hlavně ji věří což je moc důležité. Nejsem proti psychologům,ale myslím si že tříleté dítě potřebuje čas si zvyknout na tu velkou změnu a naše učitelka mu ten čas dala do ničeho nenutila jenom sním stále komunykovala a měla sní trpělivost vždy mu dala na výběr se rozhodnout. Její metodu používám i doma a divím se jak to funguje. Škoda že metodu neustále komunykace a dát dítěti na výbě,aby mělo pocit že se rozhodlo samo jsem neznala dřív,myslím si že byto fungovalo na ty starší moje dvě děti. Malej je sice tvrdohlavej a vzpurnej,ale pokud mu dám na výběr tak to docela funguje a já přestávám mít pocit že jsem u toho nejmladšího selhala.

• Citovat
  • Upravit
1
9.1.13 09:45

Dobrý den, souhlasím s PeBa :)
moc se mi líbí jak jste to napsala souhlasím s vámi…mám dceru které je skoro 6 let a je velmi stydlivá a vystačí si ve školce se dvěma kamarádkami a má problém na veřejnosti se projevovat a zdravit (i když teorii zná a souhlasí se vším co jí vštěpuji..)prostě je uzavřenější a velká cíťa, ale nehrotím to…já byla asi taky taková a vyrostla jsem z toho, rodiče mě milovali a podporovali a to je pro mě základ..samozřejmě návštěvu psychologa neodsuzuji :)
s pozdravem Lidka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin