Vztah a hranice

Anonymní
27.12.24 17:04

Vztah a hranice

Po nějaké době se na vás obracím pro jiný úhel pohledu. Jak vnímáte ve dlouhodobém spokojeném heterosexuálním vztahu/manželství kamarády opačného pohlaví?
Scházení se o samotě, časté vypisování na sociálních sítích apod.? Je to začátek konce? Nebo je to pro někoho zcela běžná věc?
Díky ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Trosečnice Ježíška
27.12.24 17:08

Jsem samotářka a nemám skoro žádné známé, natožpak kamarádky nebo dokonce kamarády. Někteří muži i ženy mají kamarádky nebo kamarády a jsou to fakt jen přátelé. Mně to přijde trošku divné, ale nevím, zda jsem jen žárlivka nebo divná. Proto teď vztah nemám a neplánuji a hodlám se věnovat studiu Písma.

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
27.12.24 17:12

Mne to jako běžná a normální věc nepřijde, jako aby si protějšek vypisoval a kafíčkoval, to ani náhodou. Aneb co vadí mně nebudu dělat protějšku a pochybuju, že by chlapovi nevadilo, že si žena celý večer vypisuje a chodí na kafíčka s kámošema, možná takovým typům jako je Urozený od Klopo to neva, to je fakt, ale ti to mají hozené jinak…

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
27.12.24 17:13
@Trosečnice Ježíška píše: Více

Nebo dělat psychologické rozbory filmu Trosečník s tezí, že Kelly měla poměr ještě v době, než se její milej vznesl na křídlech FedEx letadla vstříc ztroskotání :P :P :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Trosečnice Ježíška
27.12.24 17:16
@Hanka1 píše: Více

To je přes dvacet let známá interpretace. Na kterou jsem přišla náhodou, když jsem o filmu přemýšlela po asi desátém zhlédnutí. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
27.12.24 17:17
@Trosečnice Ježíška píše: Více

Tak určitě! :mrgreen: :P dneska jsem na tu diskusi narazila a přečetla, fakt perla :*

Příspěvek upraven 27.12.24 v 17:18

• Citovat
  • Upravit
Trosečnice Ježíška
27.12.24 17:17

Tak mě napadlo… Že je asi v pořádku a normální jít na kafe jednou za x let s nějakým známým, známou, ale když se to děje opakovaně, tak to je zvláštní. Jenže jsou páry, kde to berou úplně normálně a není za tím nevěra nebo myšlenky na ni.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.12.24 22:09

Díky za reakci ;)

• Citovat
  • Upravit
21397
27.12.24 22:25

Ja nejlepsiho kamarada mam a manzelovi jsem kamaradky nikdy nevycitala. On jich ale moc nema, spis kolegyne, spoluzacku z anglictiny, obcas radi splknou pres teams - proč ne :nevim: Muj kamarad nam byl i na svatbe, obcas prijede k nam na kafe, bavi se i s manzelem. Nejsme zarlivi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
29.12.24 09:46

V dlouhodobém spokojeném vztahu by kamarádi opačného pohlaví neměli být problém. V nespokojeném vztahu by to mohl být začátek konce dost pravděpodobně, ale ono záleží, co ti dotyční kamarádi spolu probírají. Jestli je to v duchu rad, jak vztah napravit anebo naopak nabádání od kamaráda k tomu, že ten vztah nemá smysl…

Pokud to vypisování anebo scházení nějak neomezuje partnerský čas, je to v pořádku. :)

@Trosečnice Ježíška, když studuješ to Písmo, zajímalo by mě právě, co je v Písmu napsáno zrovna na toto téma. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.24 10:57
@Anonymní píše: Více

Je to cesta do pekla. Dřív nebo později jeden z nich bude chtít víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
29.12.24 11:32

Tak v prvním případě je to o důvěře mezi partnery a kvalitě vztahu, ale i tak bych měla pochybnosti asi jako každá žena :)
Jinak občasné pivko či setkavaní se s kamarády + zájmy/koníčky partnera respektuji. A stejně tak jak to máme my ženy musí partner respektovat i naše zájmy, kamarádky a i ty kafíčka :)
Velkou roli taky hraje věk, délka, zkušenosti a vyzrálost ve vztahu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trosečnice Ježíška
29.12.24 16:33
@D. C. píše: Více

Tak daleko jsem se ještě nedostala. Ale Bible není manuál, má být jen vodítkem. Tak to chápu já v té fázi, ve které se nacházím. Já bych kamarády neměla, protože vím, jací chlapi jsou, a taky bych chápala, že to může příteli vadit. Ale on je rozdíl vidět se spolužákem jednou za dva tři roky a bavit se ním o škole, co je nového, a vídat se se spolužákem jednou za dva týdny a bavit se o tom, jak funguje nebo nefunguje sex. život v partnerství. První není problém, druhé podle mě ano. Jednak není správné probírat intimtní život partnerský s cizími lidmi, jednak je jasné, jak si takovou konverzaci mohou oba vyložit.

• Citovat
  • Upravit
193
29.12.24 22:03

Nevím 🤷‍♀️ já občas s nějakým kámošem někam zajdu a partner to neřeší. On má kamaráda se kterým chodí 2× v týdnu do hospody a s jiným 1× týdně do sauny. Děti nemáme, finančně jsme každý soběstačný, tak máme vztah hodně svobodný a čistě dobrovolný 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
29.12.24 23:30

Otázkou je, dělal to ten člověk i předtím? Není to tím, že prostě ta daná osoba třeba zjistila, že chce trávit víc času s přáteli? Taky to, jestli ten druhý svému partnerovi ty dané přátele představil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí