Vztah a rodina 20.17...

7
25.8.17 23:42

Vztah a rodina 20.17...

Zdravim vsechny, kteri budou mit zajem a odvahu :think: zapojit se do teto diskuze - uz tu bylo napsano velmi mnoho o tom, co je spatne a co je dobre ve vztazich mezi muzem a zenou. At uz s detmi nebo bez nich. Vzdy se reagovalo na konkretni situaci/e. Nyni se ptam - ne co je spatne, ne co je dobre, ale jak by to melo vypadat? Co vse by to melo obnaset? Prosim o konkretni odpovedi. Po bitve je kazdy general.. :) Kreativci, vyzva pro Vas! Jsem tu novacek, proto predem diky za pochopeni nedostatku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21111
26.8.17 00:05

Co je to za nesmyslnou otázku, jak by to mělo vypadat je jen převlečený co je dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
26.8.17 00:10

Dotaz chápu tak, že jak by podle mě měl vypadat „dokonalý“ vztah? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.8.17 00:14

Jen me zajimaji nazory jinych. Nechci tvrdosijne jit za tim, jak to vidim ja, ale otevrit se i jinym zkusenostem (priznam, nekoho jineho kvuli tomu ze sebe delat nebudu), protoze v rodine nejde nikdy o jedince. Jsem rad, ze jste reagoval zrovna Vy, na zaklade procitani zdejsich diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
26.8.17 00:14
@onajeblond píše:
Dotaz chápu tak, že jak by podle mě měl vypadat „dokonalý“ vztah? :)

Tedy co je dobře, ale vlastně ne co je dobře. Já myslím, že v dokonalém vztahu by při debatě měli partneři pregnantněji formulovat svá přání a pocity, aby věci nekončily ztracené v překladu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.8.17 00:25

Chapu, ze muj dotaz byl moc obecny. :( Omlouvam se. Ale priznam se, ze se nerad oteviram lidem, za coz muzou moje dosavadni zkusenosti. Budu alespon o neco konkretnejsi - jakym zpusobem, muze do vztahu dvou lidi zasahovat jejich okoli? Do jake miry je to v poradku podle „obecneho“ ci „vetsinoveho“ mineni? Jakou vahu to ma mit pro dospeleho, svepravneho cloveka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
26.8.17 01:06

A článek z této diskuze vyjde kdy a kde? sorry, ale tak to působí… když chceš diskuzi, napiš aspoň jaká osobní zkušenost tvé myšlenkové pochody vyvolala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1571
26.8.17 01:12
@vocode píše:
Zdravim vsechny, kteri budou mit zajem a odvahu :think: zapojit se do teto diskuze - uz tu bylo napsano velmi mnoho o tom, co je spatne a co je dobre ve vztazich mezi muzem a zenou. At uz s detmi nebo bez nich. Vzdy se reagovalo na konkretni situaci/e. Nyni se ptam - ne co je spatne, ne co je dobre, ale jak by to melo vypadat? Co vse by to melo obnaset? Prosim o konkretni odpovedi. Po bitve je kazdy general.. :) Kreativci, vyzva pro Vas! Jsem tu novacek, proto predem diky za pochopeni nedostatku. :kytka:

Muzu se zeptat, jestli jsi muz nebo zena? Nechci zabrousit do pozice sexismu, ale podle stylu tve „otazky“ (ktera ovsem zadnou otazkou neni), bych spis usuzoval na zenu. Pokud jsi muz, pak se vsem zenam omlouvam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.8.17 07:46

Dvěma dospělým svépravným tvorům by se do vztahu zasahovat nemělo, ale pokud rodina i okolí tvrdí, že partner nebo partnerka není to pravé ořechové, měl by se dotyčný nebo dotyčná alespoň zamyslet. Zvenčí lidi vztah vidí střízlivě bez růžových brýlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
26.8.17 08:25
@Russet píše:
Dvěma dospělým svépravným tvorům by se do vztahu zasahovat nemělo..

Nejen že by se nemělo, dokonce ani nesmíš.. údajně se ale dělo, že rodiče vybírali osoby pro své děti, které si vezmou například v zájmu státní politiky :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.8.17 11:10
@minoe píše:
Nejen že by se nemělo, dokonce ani nesmíš.. údajně se ale dělo, že rodiče vybírali osoby pro své děti, které si vezmou například v zájmu státní politiky :roll: :D

Hele, ale zas si vem, kolikrát by to bylo ku prospěchu, ubyla by rozvodovost a rozchodovost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
26.8.17 11:13
@Russet píše:
Hele, ale zas si vem, kolikrát by to bylo ku prospěchu, ubyla by rozvodovost a rozchodovost…

Já naopak vidím přínos rozhodu, když dva lidé se nemají spolu rádi, když jim není spolu dobře, tak ať se raději rozejdou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.8.17 11:33
@minoe píše:
Já naopak vidím přínos rozhodu, když dva lidé se nemají spolu rádi, když jim není spolu dobře, tak ať se raději rozejdou..

Myslela jsem to tak, že kdyby se na určitý vztah podívali rodiče, tak by svým potomkům usnadnili rozchod tím, že by nenastal ani vztah. Třeba moje babička celkem dobře prorokovala, jak dopadne mámin třetí sňatek. Máma se urazila, vdala a za chvíli zase rozvedla. I u prvního sňatku byla proti, ale byly jsme na cestě my dvě se sestrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
26.8.17 11:38
@Russet píše:
Třeba moje babička celkem dobře prorokovala, jak dopadne mámin třetí sňatek…

To je asi fajn mít jako rodiče proroka, ale myslím si že je lepší mít rodiče, který vychová samostatně myslícího člověka, který ví co chce v životě a jak se ubírat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
26.8.17 11:40
@vocode píše:
Zdravim vsechny, kteri budou mit zajem a odvahu :think: zapojit se do teto diskuze - uz tu bylo napsano velmi mnoho o tom, co je spatne a co je dobre ve vztazich mezi muzem a zenou. At uz s detmi nebo bez nich. Vzdy se reagovalo na konkretni situaci/e. Nyni se ptam - ne co je spatne, ne co je dobre, ale jak by to melo vypadat? Co vse by to melo obnaset? Prosim o konkretni odpovedi. Po bitve je kazdy general.. :) Kreativci, vyzva pro Vas! Jsem tu novacek, proto predem diky za pochopeni nedostatku. :kytka:

Co to má co společného s kreativitou?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí