Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kolik vám je let?
Myslím, že i kdyby k ní něco cítil, tak je pro něj teď lepší tvrdit, že ne. Tím spíš když vidí, že ty to řešíš a vadí ti i to, že o ní někdy mluvil.
Proč to řešíš po 2,5 letech? ![]()
Stalo se teď něco ve vašem vztahu nebo u tebe, co tě nutí se babrat v minulosti? Navíc takové, ktera se tě téměř netýká? Kašli na to, jinak tím otrávíš život sobě i jemu…
@Silvianna Však to závisí s nasim vztahem, když jsme v tu dobu už potom spolu byli.
Tak jste spolu byli a co. To nemohl mluvit o jiný holce nebo jak. Pokud ji miloval i na začátku vašeho vztahu, tak ti to teď už stejně neřekne.
@Pajjjina 18 a 17. Ale já si nejsem jistá, já jsem si jistá, že kdybych řekla, že mi to vadí a aby se s ní přestal bavit ( kdyby se s ní bavil) tak by přestal. Ale prostě je to ten hnusný pocit. Poradíte mi prosím někdo, co mám dělat? Mám to prostě přejít a věřit mu?
@Pajjjina Vy byste to neřešila nebo by vás to nezajímalo? Ale tady jde o to, že jak říkám, jsem si jistá, že kdyby se spolu bavili a mně to bylo neprijemne a já řekla, jestli se s ní nepřestane bavit, tak by přestal, na 100% a i kdybych řekla, že mi to vadí, ať o ní nemluví, tak taky. Ale stejne me zajímá proč proste.
@Pajjjina Já si hlavne myslim, že kdyby ji miloval, tak by se mnou do vztahu nešel. Ale co kdyby to nepoznal nebo neco…
Holka ve tvém věku by mi to fakt vadilo. V mém jelikož mi je 35let mě nechalo v klidu i to, že na začátku našeho randění se nechal políbit od kolegyně která po něm jela.
Radím ti dobře to neřešit, protože si zbytečně kazíš jinak možná pěkný vztah. Rozhodl se pro tebe, chce být s tebou. A toho bych se držela. Zakazovat někomu nebo po něm chtít aby se s někým přestal bavit jen ukazuje, že nemáš sebevědomí a cítíš se ohroženě. Buď sebevědomá, pak tě tak bude vnímat i on.
@Anonymní píše: Více
Podle tvého popisu fakt nemyslím, že by to s vaším vztahem nějak souviselo. Ale vzhledem k tvému věku chápu, že si to myslíš. Z toho vyrostes..
Btw. Představ si, že by s ní kamarádil celou dobu, to by bylo něco, viď?
@Silvianna Záleží jak bavil. Myslíte, že k ní něco cítil? Já se opravdu bojím a poslední tři měsíce je toho na mě moc. Nechci o něj prijit, ale zároveň se bojím, že me timhle v podstatě podvedl, kdyby k ní pak neco citil.
@Anonymní píše: Více
Tak jestli jsem to dobře pochopila, tak mu bylo kolik? 15 a půl, když jste se dali dohromady? I kdyby k ní tehdy možná něco cítil, což on ti neřekne, tak je to teď vážně jedno. Kdyby chtěl být s ní, tak s ní je, nebo přinejmenším není s tebou. Ne takovou dobu. Prostě na tom nezáleží. Je s tebou, jste spolu už 2,5 roku, musíš se soustředit na budování vašeho vztahu, ne na minulost, jinak to znicis. A zbytečně trápíš a nicis sebe. A pokud to s ním budeš donekonečna řešit, tak ho otrávíš a on to uteče. Jste mladi, užívejte si hezké chvilky a jeden druhého.
Líbí se mi ten pojem „jsem vnímavá na minulost“, to je naprostý peklo pro vztah ![]()
Dobrý den, potřebovala bych poradit… Poslední tři měsíce se neustále trápím, ne kvůli přítelovi, ale všímám si maličkostí, jak mi není nejlíp. S přítelem jsme spolu dva a půl roku, takže je to starší záležitost, ale teď jsem prostě vnímavá i na minulost. Takže, dva a půl roku zpátky jsme s přítelem byli kamarádi a on o prázdninách chodil ven se svojí kamarádkou ze základky, protože nikdo v tu chvíli neměl čas. Pak si i občas napsali a něco se mezi nimi stalo, prostě se přestali už bavit. Pak jsme se do sebe s přítelem měsíc na to zamilovali a on pak měl narozeniny, na které ho zajímalo, jestli mu popřeje a nepopřála. Pak to už neřešil. No jenže pak když šel ven s jeho kamarády ze základky, tak těm, co ji znali, říkal, co se stalo, atd. Prostě mi vadí, že ji potom řešil třeba 4 měsíce potom co jsme spolu zacli chodit. Ne vždycky, jenom ty narozeniny a pak s tema kamosema, co ji znali, ale to bylo občas. Dřív jsem vubec nic neviděla, ale teď jo. Takže mi to nedalo a musela jsem se na to zeptat přítele, on mi řekl, že ji měl rád potom maximálně jako kamarádku a že kdybych řekla, tak o ní přestane hnedka mluvit úplně nebo, ze kdyby se v tu dobu bavili, tak by se s ní kvůli mně přestal bavit. Slíbil mi, že ji fakt nemiloval a že k ní nic necitil. Delal to třeba první tri mesice, ale od tý doby už o ní nikdy nemluvil. Mám mu verit?