Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jací jsou muslimové ve vztahu? Někdo s osobními zkušenostmi? Jeden se o mně uchází. Je skvělý, ale z jeho víry mám strach…
Nevím, do toho bych nešla, neskutečně odlišná kultura, ale to jsi asi slyšet nechtěla. ![]()
Ach, to je ťažké… Nemala by si byť s muslimom, pokiaľ máš z jeho viery strach. Chcelo by to asi sa o jeho viere niečo naučiť, zistiť, ako sa žije v jeho krajine, v jeho rodine, pretože si myslím, že po prvotnom zamilovaní bude on chcieť smerovať tam…
Určitě bych do toho nešla za žádnou cenu, jen se o tebe uchází tak ho nech bejt raději,
Moje kamarádka, měla muslima otěhotněla sním, když byla těhotná tak jí nutil aby to dělala s někým jiným před jeho očima, chtěl jí vzít k sobě do ciziny, bylo dobře, že si ho nevzala utekla od něj
Nešla bych do cizince, ani za zlaté prase, promiň.
Kór muslim, to už vůbec. Kamarádka měla románek se ženatým arabem, nezávazně, jen kafe párkrát a pak už ji to nebavilo, chtěla to utnout a co ten ji dělal za problémy, vyhrožoval, sledoval, urážel atd., přitom nádherný, inteligentní chlap, zubař. Oni, co se týče ženských, jsou strašně majetničtí a když si umyslí, tak jsou schopni jít přes mrtvoly. Znám pár případů ze svého okolí, většinou černoši nebo arabové a nikdy to nedopadlo dobře. Takže za mě ne, cizince nebrat. Něco jiného by bylo možná stejná kultura a náboženství jako my, třeba Němec, Polák atd., ale jinak fakt ne.
Moje kamarádka měla asi 5 vážných vztahů s muslimy než konečně pochopila, že je to pokaždý stejnej průser (a to ani ne tak z hlediska víry)…
Dobry priklad je kniha Bez dcerky neodejdu. Roky spolu zili v Americe zapadnim zpusobem, pak ji vzal domu do Iraku (Iranu?) a zmenil se jak mavnutim kouzelneho proutku. Kniha i popisuje jejich zakony, podobne jako v Bily Masajce, to byla taky laska s odlisnymi kulturami.
Nedělej to prosííím…Mám kamaráda, co tomu opravdu rozumí…je z Uzbekistánu…pořád mluví a píše jaký je islám, jaké je to do budoucna nebezpečí pro Evropu…
Taky ani omylem… Mamky sestřenice otěhotněla s jedním Egypťanem, a prej to peklo co zažívala, dítě ji chtěl vzít, no hrůza. Pak řekla, že potratila a byl pokoj. Kluk má teď tak 6-7 let? Nevím, nestýkáme se… ![]()
Ja byla ve vztahu s muslimem, nerikam, ze to nemuze vyjit, ale u nas to nevyslo a ja jsem velmi rada, uz jsem se tocila ve spirale, ze ktere bylo jen velmi tezke e dostat, nastesti vsichni kolem rikali, ze je neco spatne. Pritel byl velmi vzdelany, mily a prijemny, ale muslim, ja muslimka nejsem a nejde jen o viru, ale i zivotni styl. Pritel byl velmi proEvropsky, stejne mel urcite chovani v krvi a s tim se, bohuzel, nedalo nic delat. Takze krasna zkusenost, ale pokud se chces uzasadit, mit rodinu, tak za me ne.
Kamaradka s nim zije a pred tim chodila par let. Zarli jak prastenej, i ji uhodil, chova se k ni jak k majetku… Za to ma ona financne vse. Tomu nerikam vztah. Uz parkrat utekla, ale vzdycky ji donutil se vratit. Dokud ji nemel pojistenou detma, byl fajn a zarlil jen tak primerene.
Jací jsou muslimové ve vztahu? Někdo s osobními zkušenostmi? Jeden se o mně uchází. Je skvělý, ale z jeho víry mám strach…