Život s muslimem

72
28.12.12 18:40

Život s muslimem

Ahoj holky. Četla jsem zde diskuse na podobná témata a hodně jsem se dozvěděla a tak i já se chci zeptat. Můj přítel je arab - Tunisko. Poznali jsme se tady, žije zde již 7 let. Zajímá mě jak jste to měly Vy, přítelkyně, manželky arabů s těmi jejich názory, které jsou někdy vážně úplně odlišné a nesmyslné. Prostě jste to překously? Nebo Vám to nikdy nevadilo, nepřišly Vám jejich názory mimo? A prosím, co vše jste musely udělat, aby jste se mohly stát jeho ženou a mít děti? :think: :nevim: moc děkuji za reakce. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
470
28.12.12 18:42

Ty jo, já mám čecha a mít za manžela tak odlišnou kultutu si nedovedu představit. Jsi dobrá, že se dovedeš přizpůsobit. :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
28.12.12 18:53

Hele…a už jsi viděla film: „Bez dcerky neodejdu!“??? Jsi si jistá, že si chceš pořídit dítě s mužem odlišné víry, kultury…pár případů únosů dítěte do muslimské země tu bylo…a tamní soudy mají jasno…dítě je OTCE…matka nemá nárok…né jako u nás…nechci odrazovat…teda kecám…chci…nedělej to…nebo si nejdřív zjisti ohledně dětí, co a jak…pokud budou mít i otcovo občanství, vy se nedejbože rozejdete a on děti odveze „domů“…máš smůlu…

• Citovat
  • Upravit
72
28.12.12 18:56

Děkuju :kytka: ale když někoho miluješ, přizpůsobíš se ráda, pokud to není nějaký extrém. Každý je nějaký, čech nebo arab a musíš tolerovat nějaké jeho věci. Jen s čechem je asi lepší domluva, ne, nechci urážet český kluky, ale líp se s nima manipuluje :) a já začínám panikařit jestli to zvládnu právě…jestli má cenu se snažit, páč to je normální, jsou jiní a musí se na to zvyknout, nebo jestli to není to pravé ořechové pro mě, když to řeším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
28.12.12 19:03
@andyseek píše:
Děkuju :kytka: ale když někoho miluješ, přizpůsobíš se ráda, pokud to není nějaký extrém. Každý je nějaký, čech nebo arab a musíš tolerovat nějaké jeho věci. Jen s čechem je asi lepší domluva, ne, nechci urážet český kluky, ale líp se s nima manipuluje :) a já začínám panikařit jestli to zvládnu právě…jestli má cenu se snažit, páč to je normální, jsou jiní a musí se na to zvyknout, nebo jestli to není to pravé ořechové pro mě, když to řeším…

Chápu, že jsi zamilovaná…tak si s ním zkus na takové téma promluvit…já kdysy chodila s Pákistáncem…krásný, tmavovlasý, opálený, hnědooký…vzdělaný!!! žil v Praze cca 5let…takže trochu poevropštělý…přesto, když se tehdy v našich novinách objevil případ mladé Pákistánky, kterou rodina nechala ukamenovat, protože se provinila tím, že šla sama ven a tam jí přepadli a znásilnili…(násilníky teda taky popravili), tak jsem mu to dala přečíst a chtěla znát jeho názor…on s tím souhlasil…prý tak pošpinila čest rodiny…nechápu to a ani nechci chápat…rozešli jsme se. On to chápal a řekl mi, že by stejně asi nemohl být s jinou než s muslimkou… :(
No, každopádně si dávej pozor…hlavně ohledně dětí…držim palce, ať Ti to vyjde a Tvůj muž bude fajn… :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Bobule5
28.12.12 19:04
@andyseek píše:
Ahoj holky. Četla jsem zde diskuse na podobná témata a hodně jsem se dozvěděla a tak i já se chci zeptat. Můj přítel je arab - Tunisko. Poznali jsme se tady, žije zde již 7 let. Zajímá mě jak jste to měly Vy, přítelkyně, manželky arabů s těmi jejich názory, které jsou někdy vážně úplně odlišné a nesmyslné. Prostě jste to překously? Nebo Vám to nikdy nevadilo, nepřišly Vám jejich názory mimo? A prosím, co vše jste musely udělat, aby jste se mohly stát jeho ženou a mít děti? :think: :nevim: moc děkuji za reakce. :hug:

Můžu se zeptat jak dlouho jste spolu?

• Citovat
  • Upravit
14637
28.12.12 19:08

Pokud v tom náboženském vlivu vyrůstal a sám je na té vlně, nebudeš to mít jednoduché, je to prostě jiná mentalita a i když si na první pohled rozumíte, nikdy nevíš, co zásadního kdy budete řešit a věř, že pak Ti jeho neotřesitelné názory mohou hodně změnit život.

Příspěvek upraven 28.12.12 v 19:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.12.12 19:09

Někdy to může vyjít, většinou je z toho ale průšvih jak mrak :nevim:
Ty příběhy si jsou podobné jako vejce vejci - od je jiný, úžasný, nechápete mě přes jak od něj odejít?, po unesl mi děti do tramtárie

Ale chápu, že tohle slyšet nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
28.12.12 19:09

Známá si kdysi vzala muslima. tuším že ze sa. byli spolu 5let, pak svatba-a otočka o 180st. od svatby byla jeho amjetek… rychle zmizela. naštěstí. ale uznávám že en všichni jsoiu takoví, ale já bych do toho nešla. stačilo pár let s romem. nejsme rasista, nic proti nim nemám ale jako partnera už nikdy. mají prostě jinou mentalitu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
28.12.12 19:12

No nevim. Do cizích vzthaů je mi houby, nelze říct striktně, baca, blbě to dopadne. To dopadá občas blbě i tady u nás doma, když si Češka vezme Čecha. Eventuelně Moranda Moraváka, abych nebyla rasistka :mrgreen:. Jenže je to v rámci jedné kultury, práva, zvyků, morálky… já nemám nic proti lidem odjinud, chraň Bůh, ale prostě jakmile dojde na lámání chleba, oni fakt mají jiné zvyklosti a pak prostě udělat nějaký kompromis neexistuje… a že dneska se ten kluk chová jako Evropan, kdoví, jestli fakt mu nějak nehrábne a po svatbě tě nebude nutit bejt muslimka, t. j. se vším všudy co k tomu náboženství a etniku náleží, páč muslim chlap je holt… muslim chlap. A mezi náma, já bych tohle nechtěla. Já jsem vychovaná tady a ikdybych se nakrásně zamilovala do já nevim koho, nezkousla bych jiné poměry. Jako že se chodí pětkrt denně modlit, to vem čert. Já mluvím právě třeba o naprosté poslušnosti manželky, totálního práva na dítě, leckde se prostě „nesluší“, aby chlap doma něco dělal… nosit vodu a dělat na poli je ženská práce… atd. atd. teda ne že by ses stěhovala hned někam do pouště. Ale prostě takhle bych se ani z lásky neobětovala.

Jinak mám kamaráda z Etipie. Abych nebyla jen proti jakože rasista. Ale nutno dodat, že je to křesťan, takže přeci jen určitou morálkou, etikou, názory má ke zdejším lidem blíž. Oženil se tu, bya jsemmu na svatbě, a hodlá tu být, pracuje v Praze, atd. Přesto prostě… je jinej, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72

@Jitka1976 jasně, film jsem viděla a také jsem četla knižku asi stokrát. Mám jí ráda. Četla jsem asi tisíc knížek na podobné téma. Vím, já vím jak to myslíš. Ale tohodle se nebojím…nebo to teď neřeším. Myslím, že vím jak to je, částečně, taky proto sem píšu, ať vím víc. Co je potřeba udělat atak. Nechci konkrétní případy jak kamarádky, nebo sestra někoho, zažila to a to… Jsou různé případy, četla jsem toho hodně. Je to asi na každém jak se pak rozhodne… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
@Jitka1976 píše:
když se tehdy v našich novinách objevil případ mladé Pákistánky, kterou rodina nechala ukamenovat, protože se provinila tím, že šla sama ven a tam jí přepadli a znásilnili…(násilníky teda taky popravili), tak jsem mu to dala přečíst a chtěla znát jeho názor…on s tím souhlasil…prý tak pošpinila čest rodiny…nechápu to a ani nechci chápat

A teď si představ, že s ním máš dceru! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65377
28.12.12 19:16

Jestli jsi nebyla na orbion.cz tak jdi přímo na orbion tunis a čti a ptej se tam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
28.12.12 19:17

@Bobule5 2 a půl roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
28.12.12 19:18
@Bábrdl píše:
A teď si představ, že s ním máš dceru! 8o

No…popravdě jsem si jako první představila sebe v Pákistánu…nejspíš by si taky jedním kamenem hodil…a dceru mám, naštěstí s našincem…pokud mi jednou přivede někoho „jiného“…nevím, co udělám…asi nic moc…láska je láska…můžu jen radit, pokud o to bude stát…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky