Život s muslimem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5226
29.12.12 21:13
@andyseek píše:
Nekoukaly jste se teď na tv Nova na tu reportáž o unesené holčičce tím pakistáncem? No tak co to má znamenat, zrovna když tady řeším takový věci? :zed: :lol:

Pokud se rozhodneš žít s arabem musíš se na takové věci připravit, já to poslouchám pokaždé, když se něco takového stane :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5226
29.12.12 21:15
@andyseek píše:
moc děkuju! Tohle jsem potřebovala slyšet :) :kytka:

Jsem ráda, že jsem tě povzbudila, nesmíš dát na rady a názory lidí, kteří s tím mají zkušenost jen z doslechu :hug:
Kdyby jsi něco potřebovala, klidně se na mě obrat, ráda pomůžu, nebo poradím, ale rozseknout to budeš muset sama, s tím ti nikdo nepomůže :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1449
29.12.12 21:22
@andyseek píše:
Když něco přikazuje, podle mě to myslí špatně a chce mě předělávát a tak. :roll: :lol:

To te naprosto chapu, ale vis co, dej mu ‚benefit of doubt‘ ze to mysli dobre dokud ti neprokaze ze to mysli spatne. Taky ti fakt doporucuju (predpokladejme ze by ses rozhodla mu v nekterych vecech ohledne viry vyhovet) nacti si par veci o islamu, at vis jestli te predelava podle islamu nebo jen ze sveho rozmaru. Priklad - kdyby ti tvrdil ze doma chlap nepomaha protoze je to pod jeho uroven a kdesi cosi, tak mu muzes rict, sam prorok Mohamed svym manzelkam pomahal, tak nedrzkuj a pojd to nadobi umyt :mrgreen: zrovna tak kdyby ti nechtel davat penize tak mu muzes pripomenout ze podle Koranu muz je o stupinek nad zenou, protoze muz dava ze sveho majetku zene.

Na druhou stranu pokud by chtel aby tys platila za vsechno v domacnosti a zivila ho, nebo se nestykala se svou (neverici) rodinou, zakazoval ti brat antikoncepci, nutil te abys nejedla jogurt protoze v tom muze byt stopove mnozstvi alkoholu, nebo kdyby si vymyslel nejakou podobnou vec, tak budes informovana a nemusis se nechat nutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1449
29.12.12 21:29
@Najarka píše:
Pokud se rozhodneš žít s arabem musíš se na takové věci připravit, já to poslouchám pokaždé, když se něco takového stane :P

jednu unesenou hlcicku ukazou, ale 37 rozvedenych manzelstvi kde se lidi normalne dohodnou, to ne :roll: zrovna tady v okoli mam jendu pani ktera ma res 40, ma 4 dcery a vsechny jsou mezi 10-17 let, jejich otec je z Libyje, matka se znovy provdala za Alzirana ale holky normalne dal jezdi na leto k libyjskym tetickam. A pritom jsou to holky, navic v tom nejcitlivejsim veku kdy by je spousta otcu unesla aby zajistila jejich vychovu. Ten jejich otec ale vidi ze je o ne dobre postarano u matky a zadne unosy se nekonaji. A mohla bych pokracovat… treba pripadem Cesky a Ira kdy on ji nuti zit v Irsku protoze ona mu porodila dite, resi se to pres soudy aby mohla domu aspon na prazdniny atd atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5226
29.12.12 21:44

@Muna přesně tak, ono se lidem lépe poslouchá, že jsou arabové špatní a zlí, ale málokdo věří tomu, že jsou někteří dobří :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
29.12.12 21:58

@Najarka Ale ty ho máš opravdu extra hodnýho :kytka: :mrgreen: :palec:

Já znám ve svém okolí tedy různé typy chlapů (Arabů) a musím říct, že někteří bohužel toho patriarchálního postavení v rodině využívají :roll:
znám i ty hodné, ale stejně tak i ty ne vyloženě záviděníhodné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5226
29.12.12 22:43

@eshta moc ti děkuji ;)
On je důkaz toho, že jsou i hodní a normální ;)
Myslím, že taky hodně záleží na jeho rodině, v čem vyrostl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1449
29.12.12 23:41

A hodne i na tom jestli je z vesnice nebo z mesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
30.12.12 01:52
@Muna píše:
jednu unesenou hlcicku ukazou, ale 37 rozvedenych manzelstvi kde se lidi normalne dohodnou, to ne :roll: zrovna tady v okoli mam jendu pani ktera ma res 40, ma 4 dcery a vsechny jsou mezi 10-17 let, jejich otec je z Libyje, matka se znovy provdala za Alzirana ale holky normalne dal jezdi na leto k libyjskym tetickam. A pritom jsou to holky, navic v tom nejcitlivejsim veku kdy by je spousta otcu unesla aby zajistila jejich vychovu. Ten jejich otec ale vidi ze je o ne dobre postarano u matky a zadne unosy se nekonaji. A mohla bych pokracovat… treba pripadem Cesky a Ira kdy on ji nuti zit v Irsku protoze ona mu porodila dite, resi se to pres soudy aby mohla domu aspon na prazdniny atd atd.

No a ty se diviš? Mne by se taky nelíbilo kdybych byla v roli toho otce a ona mi plachla s mým dítětem. To je úplne normální a řeší se to přes soudy. Ale nema to co dělat a muslimskou náturou. Obecnou. Nebo to proste nevidím jako něco špatného a ty to srovnávás s nehezkym zacházením

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
30.12.12 05:56
@andyseek píše:
Ahoj holky. Četla jsem zde diskuse na podobná témata a hodně jsem se dozvěděla a tak i já se chci zeptat. Můj přítel je arab - Tunisko. Poznali jsme se tady, žije zde již 7 let. Zajímá mě jak jste to měly Vy, přítelkyně, manželky arabů s těmi jejich názory, které jsou někdy vážně úplně odlišné a nesmyslné. Prostě jste to překously? Nebo Vám to nikdy nevadilo, nepřišly Vám jejich názory mimo? A prosím, co vše jste musely udělat, aby jste se mohly stát jeho ženou a mít děti? :think: :nevim: moc děkuji za reakce. :hug:

7 let je docela slusna doba, ale taky bych doporucila zjistit jak to chodi u nic doma, v puvodni rodine-chovani otce, matky, deti, vzajemne…je velka pravdepodobnost ze tyhle modely bude opakovat ve sve rodine i on.Coz ostatne plati u vsech, nejen u muslimu…

• Citovat
  • Upravit
LouLou
30.12.12 06:45
@Loki01 píše:
@andyseek
A ma cenu takovy vztah udrzovat? Mate evidentne uplne jine nazory a hodnoty.
Ja treba o sobe vim, ze bych nemohla byt s kymkoli kdo je verici. Ja jsem ateistka a nabozenstvi je podle mne pohled na svet. A v tom se chci s manzelem nebo partnerem shodovat.

ja bych se ani tak nemusela shodovat, ale co by urcite neslo, kvuli chlapovi konvertovat. proste mi hlava nebere ze cely zivot ziju, konam, rozhoduju s tim, neverim v Boha a pak bych zcistajaSNA MUSELA UVERIT…Ta vira, uprimna, podle mne musi vychazet z vnitrka a ne z nejakyho racionalniho rozhodnuti „tak, a od prvniho verim“,to bych musela bejt neuprimna bud sama k sobe, anebo k tomu muzi… :think: ale to je osobni pohled na vec, treba to maji ty konvertitky uplne jinak :nevim:

• Citovat
  • Upravit
25007
30.12.12 09:48
@Loki01 píše:
No a ty se diviš? Mne by se taky nelíbilo kdybych byla v roli toho otce a ona mi plachla s mým dítětem. To je úplne normální a řeší se to přes soudy. Ale nema to co dělat a muslimskou náturou. Obecnou. Nebo to proste nevidím jako něco špatného a ty to srovnávás s nehezkym zacházením

Tohle je právě hrozně diskutabilní jak píšeš. Na dítě má nárok jak matka, tak ale i otec má nějaká práva. A jak jsou ve hře 2 země a jeden z rodičů dítě odveze a přestěhuje se, tak ten druhý, i když by chtěl a mohl, tak s dítětem chtě nechtě přes svou nevoli ztratí ten potřebný kontakt.
Nevím, jak to funguje třeba v ČR, když se 2 rozvádějí a řeší se děti, ale určitě by Soud mohl vynést rozhodnutí, že se česká matka s dítětem odstěhovat z ČR nemůže, aby český otec dítě vídat mohl.
Ve 2 zemích, které nemají mezistátní dohody a dítě je jak Čech tak třeba Saúd a při rozvodu v té určité zemi to ten určitý státní orgán řeší jinak (v ČR svěří dítě matce, v druhé zemi do péče otci), je to pak hrozně moc složité. Únosy jsou a budou. Každý z rodičů chce své děti a chce mít možnost je vídat. Toto je hrozně moc těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
30.12.12 09:58

Sama znám minimálně 2 manželství, kde se rodiče dohodli a matka odjela i s dětmi do své domoviny. Jedna dítě otci půjčuje a jezdí s ním na dovolenou za otcem a snaží se, aby otec dítě vidět mohl a druhá děti už nikdy za otcem zpátky nepřivezla. Otec může za dětmi jet, kdykoli chce, ale taková ústní dohoda mezi nimi ze začátku nebyla.
Toto je opravdu složité. Chlap a váš muž může být léta super manžel, skvělej táta a dali byste za něj ruku do ohně. Pak se něco začne kazit. Začnete se hádat, vztah se rozpadne. No a co teď? V té chvíli nevěříte nikomu, jde vám o to dítě a jakákoli jen maličká nejistota vás jako matku ubíjí.
V okamžiku, kdy muž zjistí, že může ztratit své děti nadobro a ten styl vídání jednou za půlroku mu nevyhovuje, se může úplně změnit. A může mu jak se říká „rupnout v bedně“. I přes to, že byl kdysi super super super.
Kvůli tomuto jsou smíšená manželství podle mě prostě risk.
Také nemůžete vědět, jak se váš český původně parádní manžel a otec dětí bude chovat při rozvodu, ale tam (pokuď je chlap aspoň trochu normální) se dá dohodnout velice dobře. Jste oba v jedné zemi a chlap dítě neztratí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
30.12.12 10:12
@LouLou píše:
7 let je docela slusna doba, ale taky bych doporucila zjistit jak to chodi u nic doma, v puvodni rodine-chovani otce, matky, deti, vzajemne…je velka pravdepodobnost ze tyhle modely bude opakovat ve sve rodine i on.Coz ostatne plati u vsech, nejen u muslimu…

takhle mě nenapadlo o tom přemýšlet a musím říct, že když jsem byli u nich, jeho rodíče, hlavně tatínek se mi moc líbili. Chovali se k sobě moc hezky a děti maj hekzy vychovaný, slušný a moc hodný. Nejsou přímo z města nějakého velkého. Otec vždy pracoval a maminka byla doma a starala se o děti, nikdy nepracovala a otec se vždy postaral aby se měli dobře. Všichni mají nebo studují vysokou školu. Myslím, že kdyby to bylo jako jsem to viděla u nich, je to pohoda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
30.12.12 10:15

Necetla jsem celou diskuzi, tak se asi budu opakovat. Trosku me zarazila tva veta, co mam udelat pro to, abych byla jeho manzelka a mohla s nim mit deti. Tohle je uz od pocatku spatny pristup a casta chyba evropanek, ktere se zamiluji do muslima. Maji tendence hned od pocatku podrizovat veskere sve byti tomu, aby vyhoveli. Casto nemaji vubec tuseni, jak by se mel chovat muz k zene pred svatbou, co vsechno by ji mel zajistit nez se vezmou, jaka ma zena prava. Proste zakladni chyba je nedostatek informaci. Nejprve je treba nastudovat Islam jako nabozenstvi, navstivit par prednasek, informovat se z ruznych zdroju, hlavne nespolehat na to, ze kazdy muslim zna sve nabozenstvi, neznaji. Casto si ho ruzne pretvari k obrazu svemu a vybiraji si, co se jim hodi. To, ze pritel zije uz 7let v CR nemusi nic znamenat. Jak se do Cr dostal, kde pracuje, jak se v CR chova. Normalne pije, uziva si, mel spoustu pritelkyn, je rozvedeny? Co delal v Tunisu? Pracoval v turismu? Jaka je jeho rodina, z jake vrstvy pochazi? Jake ma na tebe pozadavky? Tech otazek je spousta, nemusis na ne tady verejne odpovidat, ale ty sama by jsi mela na tohle vsechno a vic znat odpoved. Pokud nemas zkusenosti s arabskym svetem, tak je tezke rozpoznat nenapadne signaly, ze neco nehraje. Zaklad je opravdu dobre se informovat a byt ve strehu. Ja bych si davala obvzlast velky pozor, pokud se do CR dostal skrz nejakou zamilovanou turistku a je to byvaly animator, nebo pruvodce apod. Taky pokud mluvi o svatbe, tak bych trvala na tom, aby mi dal veno a shabku a vubec me zajistil stejne materialne jako kdyby si bral tunisanku. Tohle ti ledaccos napovi, pokud se zacne cukat, tak si te nevazi a v manzelstvi budes nestastna. Tech informaci je opravdu spousta, hlavni ale opravdu je, zacit studovat, vyptavat se a pokud se ti jeho odpovedi nelibi, mas z nich spatny pocit, tak jdi od toho, on se nezmeni. Po svatbe se ty jeho nazory akorat prevedou do praxe. Ziju v arabske zemi uz par let a zamilovane holciny delaji porad dokola ty same chyby. Tech opravdu spokojenych manzelstvi je poskrovnu a i ty spokojene vyzaduji extremni toleranci a trpelivost na obou stranach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí