Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@svycarka píše:
@andyseek jinak si myslim, ze svemu kamarada-gaye nevysvetlis..ale to se nelibi ani cechum, ze zenska lita po kafickach s chlapem, at je gay nebo ne. Jednou jsme se na toto tema bavili s mojim a ten se jezi uz jen pri slovu gay, at jsem se mu znazila vysvetlit, ze s tim se narodis a ne ze se to nekde naucis(jak se on domniva),nepomohla ani osveta internetem. A po otazce co by delal pokud by nase dite bylo gay, rekl, ze by s nim uz nikdy slovo nepromluvil-to me mrzi, ale v tomto ho neoblomim. Nicmene by mi kontaktu s ditetem nebranil, jen by ho uz proste nechtel videt
taky jsem už pochopila, že mu to nevysvětlím, že to tak prostě je…takže po tom všem co tady čtu je jen jediné rozmyslet si co vlastně chci a co je pro mě důležitější jestli on nebo kamarádi…a že pro mě jsou přátelé hodně důležitý. Prostě to s ním nebude život jako s čechem
já se nebojím toho, že mi vezme děti, že bude zlej apod. to fakt ne. Promluvím s ním, ujasníme si co chce on co chci já, jestli najdeme kompromis a uvidíme. Neberu si ho ani sním nemám a mít ted děti nebudu, takže uvidíme jak to bude fungovat. Jsem ráda, že jsem si mohla přečíst názory i ty dobrý a že to funguje. Jenže Vy máte všichni tak nějak normální ty chlapi
a příjde mi, že jste neřešily nic a vše šlo samo a dobře
@andyseek píše:
jsem ráda, že jsem o tom mohla aspoň mluvit a že jsi poslouchala. díky
Nemáš vůůůbec zač…kdybysme se tu nepotkali
tak hezký Nový rok… ![]()
@Jitka1976 píše:
Nemáš vůůůbec zač…kdybysme se tu nepotkalitak hezký Nový rok…
Tobě také, hezký Nový rok a hoodně lásky a spokojenosti v něm ![]()
@andyseek vsak prave, do svatby se nezenete do deti taky ne, takze mas cas
Laska je krasna vec a kvuli hormonum stesti se pak treba ve finale dostavi trpke poznani, ze mas doma nekoho, kvuli kteremu jsi se vzdala vseho co ti bylo mile…a to neni dobre a to ty vis! A nemysli si muj taky vysiloval kvuli tomu, ze mi na disce pristal panak od jinyho chlapa, ale ja musim uznat, ze to by se proste nelibilo ani me, ze pokud k nekomu patrim a pocitam s nim, tak mu nebudu delat zle svym „nevinnym“ flirtovanim.To se proste ve vztahu nema.Ja vam obema preju, at to spolu zvladnete a at to dotahnete do zdarneho konce ![]()
Jen maličko vedle… někdo tu psal o tom filmu Bez dcerky neodejdu.
Docela mě to zajímalo tak jsem si ho stáhla a teda fakt vám povimtodle bych zažít nechtěla… ten film je fakt hustej byla jsem stále napnutá a skoro jsem i plakala. A když si ještě člověk uvědomí že to není vymyšlené ![]()
@natiova tak film je to husty, kor kdyz v USA to byl normalni „civilizovany“ chlap…holt tlak rodiny a mentality udelaly sve
BTW-kdyz jsem se stehovala za drahym do bytu, tak jsem tam objevila na kazete tento film a rikam:„to jako na uvitanou at vim do ceho jdu?“ ![]()
@svycarka píše:
@andyseek vsak prave, do svatby se nezenete do deti taky ne, takze mas casLaska je krasna vec a kvuli hormonum stesti se pak treba ve finale dostavi trpke poznani, ze mas doma nekoho, kvuli kteremu jsi se vzdala vseho co ti bylo mile…a to neni dobre a to ty vis! A nemysli si muj taky vysiloval kvuli tomu, ze mi na disce pristal panak od jinyho chlapa, ale ja musim uznat, ze to by se proste nelibilo ani me, ze pokud k nekomu patrim a pocitam s nim, tak mu nebudu delat zle svym „nevinnym“ flirtovanim.To se proste ve vztahu nema.Ja vam obema preju, at to spolu zvladnete a at to dotahnete do zdarneho konce
pravda pravdoucí co píšeš
hele já když to všechno tak čtu, tak si říkám, že to vidím moc černě všechno
stojím si za tím co doteď, ale asi můžu trochu polevit
děkuji moc
![]()
@andyseek vis jak kompromis musi byt a musite mu byt oba otevreni..a to plati v jakemkoli vztahu.Vic ty kvuli lasce a strachu, ze ho stratis si budes upirat, o to vic te to potom „bez ruz. brejlicek“ bude stvat..to vsechno ber v potaz.Ja nevim jestli spolu bydlite a jak dlouho spolu jste, takze ani nemuzu nic moc rict
Ja se k mojemu nakvaltovala hned, tak jsem to mela vsechno pekne denne a naplno ![]()
@Kirbisek píše:
Upřímně - u Čecha by jsi takové chování tolerovala? Tohle když chlap vyvádí už před svatbou, tak po ní se to vždycky ještě zhorší. VŽDYCKY!! A je jedno, jaké je národnosti a vyznání!!
Původně jsem nechtěla reagovat, ale na toto musím.
U nás to bylo opačně. Můj muž (arab) byl daleko „přísnější“ v té prvotní fázi.
V té době pro mě bylo jednodušší některé věci tolerovat, protože jsem byla zamilovaná ![]()
Po svatbě se to změnilo k lepšímu (pro mě) a po narození prvního dítěte ještě víc. V podstatě jsem si mohla dělat, co jsem chtěla. Mohla jsem jít s kamarádkou na kafe, večer na víno, odpoledne do fitka, jen jsem mu to oznámila a šla jsem.
A na začátku vztahu jsem si o tom mohla jen nechat zdát ![]()
Asi si mě testoval.
Ne každá ženská je schopna překousnout ten mezikulturní rozdíl a podobní chlapi to vědí.
Ale i Arab se dá postupem času dobře vycvičit. Chce to jen najít si dobrýho chlapa také ochotného k určitým kompromisům, vzbudit bezmeznou důvěru, vzájemně se respektovat, mít se rádi a jde to.
Ze svého okolí znám fungující milující smíšená manželství, nefungující rozpadlá manželství s dětmi, rozpadlá manželství fungující jen kvůli dětem z důvodu, že se žena bojí odejít.
Hrozně moc je to ale o těch dvou lidech a jací uvnitř jsou.
A když jde do tuhého a vztah spěje k rozpadu, tak je to pro ženu o moc moc těžší než v čistě českém manželství, pokuď jsou ve hře děti. Bohužel. S tím se musí počítat.
Když chlapům teče do bot, tak dokážou být někteří zákeřní, i když si o nich stokrát na začátku myslíte, že by takoví nikdy nebyli.
Je to těžké. Určitě je takový vztah trochu sázkou do loterie.
Ale jaký není, že?
@eshta píše:
Původně jsem nechtěla reagovat, ale na toto musím.
U nás to bylo opačně. Můj muž (arab) byl daleko „přísnější“ v té prvotní fázi.
V té době pro mě bylo jednodušší některé věci tolerovat, protože jsem byla zamilovaná
Po svatbě se to změnilo k lepšímu (pro mě) a po narození prvního dítěte ještě víc. V podstatě jsem si mohla dělat, co jsem chtěla. Mohla jsem jít s kamarádkou na kafe, večer na víno, odpoledne do fitka, jen jsem mu to oznámila a šla jsem.
A na začátku vztahu jsem si o tom mohla jen nechat zdát
Asi si mě testoval.
Ne každá ženská je schopna překousnout ten mezikulturní rozdíl a podobní chlapi to vědí.
Ale i Arab se dá postupem času dobře vycvičit. Chce to jen najít si dobrýho chlapa také ochotného k určitým kompromisům, vzbudit bezmeznou důvěru, vzájemně se respektovat, mít se rádi a jde to.
Ze svého okolí znám fungující milující smíšená manželství, nefungující rozpadlá manželství s dětmi, rozpadlá manželství fungující jen kvůli dětem z důvodu, že se žena bojí odejít.
Hrozně moc je to ale o těch dvou lidech a jací uvnitř jsou.
A když jde do tuhého a vztah spěje k rozpadu, tak je to pro ženu o moc moc těžší než v čistě českém manželství, pokuď jsou ve hře děti. Bohužel. S tím se musí počítat.
Když chlapům teče do bot, tak dokážou být někteří zákeřní, i když si o nich stokrát na začátku myslíte, že by takoví nikdy nebyli.
Je to těžké. Určitě je takový vztah trochu sázkou do loterie.
Ale jaký není, že?
to je asi pravda, nikdy nevíme na koho narazíme, jen ty čeští mužský jsou takový víc předvídatelný mi přijde.
a já se pořád nějak moc neumím srovnat s tím, že ty změny musím dělat já, oni se moc přizpůsobovat nemusí ![]()
@andyseek píše:
to je asi pravda, nikdy nevíme na koho narazíme, jen ty čeští mužský jsou takový víc předvídatelný mi přijde.a já se pořád nějak moc neumím srovnat s tím, že ty změny musím dělat já, oni se moc přizpůsobovat nemusí
Jestli žijete v ČR, tak se musí hodně přizpůsobit právě on a ty máš super šanci si to doma zařídit taky trochu podle svého ![]()
@andyseek a nemas lepsi se urcitych vecech smirit s tim ze on se proste neprizpusobi? Zadnyho chlapa si nepredelas 100% k obrazu svymu.
@Muna Tak asi něco jiného je chlapa předělávat, aby začal dělat něco, co po něm chceme a něco jiného je si ho trochu vychovat, aby začal tolerovat něco co děláme my
a chlap z cizí kultury se převychovává si myslím dobře, když se žije v domovině ženský
nenápadně, plíživě, pomalu - a za chvíli je to doma ![]()
@andyseek
A ma cenu takovy vztah udrzovat? Mate evidentne uplne jine nazory a hodnoty.
Ja treba o sobe vim, ze bych nemohla byt s kymkoli kdo je verici. Ja jsem ateistka a nabozenstvi je podle mne pohled na svet. A v tom se chci s manzelem nebo partnerem shodovat.
@eshta píše:
Jestli žijete v ČR, tak se musí hodně přizpůsobit právě on a ty máš super šanci si to doma zařídit taky trochu podle svého
ano, žijeme v ČR. Vím, že se musel hodně přizpůsobit. Ale ty jejich pravidla ho tady neopustili a měla bych je dodržovat, aby bylo vše ok. Přitom žijeme tady a tady ty pravidla neplatí, tady se žije jinak. Když jsem žila s klukem, čechem, prostě to nebylo tak komplikované. Věděla jsem, že to nebude lehké, ale zase sem netušila, že mě to bude trápit tak moc. Když tady ale čtu ty příspěvky, asi to vidím moc černě a jsem moc přísná.
jsem zaseknutá, že já teda rozhodně nebudu dělat nic co mi někdo přikazuje, když to budu dělat tak jen z vlastní vůle a hned na začátku našeho vztahu jsem se zasekla a jsem pořád ve střehu a sleduju všechno a řeším všechno. Když něco přikazuje, podle mě to myslí špatně a chce mě předělávát atak. Možná jsem už ale jen malinko blázen
![]()