Život s muslimem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.12.12 20:18

Anonym z 20:02 pritel z tunisu a mate dve deti? Ja myslela ze pokazde trvaji na svatbe aspon na te v mesite kdyz uz ne na urade :think:
zakladatelko, Tunis neni Iran (bez dcerky atd) ani Pakistan, netreba malovat certy na tuniskou zed. Znama ma za manzela Tunisana a nestezuje si, i kdyz ten jeji je podpantofelnik. Sama ziju 9 let ve vztahu s Pakistancem a mame dve deti. Nestezuju si, je fakt ze kdyz konvertujes nebo aspon nebudes aktivne jemu branit pripadne deti vychovavat v islamu, tak si ohromne zjednodusis zivot. Jsou i pipady ze chlap se rozhodne odejit z islamske kultury a vzit si Evropanku prave proto ze neni muslimka. U takoveho je nejvetsi riziko, nikdy nevis kdy a do jake miry mu preskoci. (Pripadne kdy preskoci ji, znama mela manzela Pakistance, chlastali spolu, chodili na disko a vsechno, pak ona prestoupila na islam proti jeho vuli a on se s ni rozvedl, ted ma usamu s fousama a je stastna.)
Sama si musis vyloucit dve veci, zaprve nechce te pan hlavne pro papiry? Zadruhe, nechce te jen na su.acku a pro zabavu nez mu matinka najde nevestu pannu? Pokud si jsi jista ze toto neni vas pripad a ze to mezi vama vypada na trvalejsi vztah, fakt mas lepsi se do islamu zacist a eventualne uprimne konvertovat, nebo uprimne nekonvertovat a rozejit se. Osobe neznam zadny vztah ve svem okoli kde by to dlouhodobe klapalo bez konverze, a hlavne unosy deti se dejou v 99% tam kde matka neni muslimka. Poslu ti jeste zpravu abys mi pripadne mohla napsat.

• Citovat
  • Upravit
6945
28.12.12 20:18
@berry4 píše:
Moje sestřenka si jednoho takovýho kdysi vzala. Měla dvě děti z prvního manželství.
Svatba na mezinárodní úrovni, potom dítě, že, nakonec stěhování do Holandska, protože tam jim prý bude líp.
A tam to začalo. Terror, uzurpování, příkazy, zákazy, tohle smíš, tohle ne, on plnej děvek…
Nakonec se rozvedli, ale ona nemůže odcestovatz zpět do ČR, bohužel předešlé 2 děti si on osvojil a nedá jí domů ani jedno.
Podle jejich zákona má na ně výhradní právo…Příspěvek upraven 28.12.12 v 19:28

toto podobné se stalo i mojibýval= kamaadce, akorát oni zůstali v čechách a málem přišla o děti, jak to bylo dál nevím, přestala jsem se sní stýkat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1449
28.12.12 20:21
@andyseek píše:
gratuluji :) jen podlé mého přítele, děti mít nemůže, dokud není svatba :) takže vidím, že to má každý jinak, to mě teda mate… :?

tak to je dobre znameni, vypada to ze praktikuje, praktikujici muslim je predvidatelnejsi 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.12 20:24

Neda mi to…
sama jsem 4 roky rozvedena, mam dve deti s byvalym, Irancem. Nikdy se nepokusil je unest, od te doby co jsem s mym soucasnym na ne teda prestal platit, ale jinak se chova naprosto civilne. Decka si bere, penize na pripadne unosne letenky by i mel, kopie rodnych listu mame oba. Fakt je to o lidech…

• Citovat
  • Upravit
18357
28.12.12 20:25

Kamoska ma alzirana, poznali se ve francii kde studovala, jsou spolu asi osm let, manzele tri roky, ted maji mimi a je spoklojena., zrejme vyjimka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
28.12.12 20:27

Vlastni zkusenost nemam, ale mam znamou, ktera ma za manzela muslima (myslim, ze je egyptan), maji spolu dcerku. On chce jet domu, pochlubit se s dcerou, ta nikam jet nechce, ma strach a uz vubec mu nechce dovolat prar tam malou. Hadaji se o tom hodne, ona to nahlas nikdy nerekla, ale myslim si, ze je nestastna a znovu by uz by si ho nevzala. Zvaz to opravdu dukladne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.12 20:32

Zakladatelko, jak tě tady někdo straší s těma únosama dětí, tak přítel normálně několikrát do roka letí se starším dítkem do Tuniska za rodinou a pak se mi v pořádku zase oba vrátí, zatímco já jsem doma s mladším dítkem. Jinak společně už jsme tam také byli a u jeho rodiny jsem byla pečená, vařená :D
 Monika

• Citovat
  • Upravit
21909
28.12.12 20:36

Doporucuji ti precist si diskuzi Muslimky mezi vami, najdi si ji.

Vetsina zde radicich pouze cetla knihu Bez dcerky neodejdu.Ono se vzdy pise a mluvi jen o tech pripadech, co dopadnou hrozne, spokojene rodiny nikoho nezajimaji ze ;)

Tahle diskuze je velmi poucna a opravdu se dozvis, jak to chodi v rodinach dvou odlisnych kultur, protoze ji pisou holky, ktere takto ziji.Ja jsem byla velmi prekvapena a meli by si ji precist vsechny ty, kteri jednoznacne tvrdi, od muslimu ruce pryc, jsou to tyrani a seberou ti deti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
28.12.12 20:37

Já znám, kamarádky sestra je s ním už 25 let. Bydlí ve Švédsku. On to náboženství zase tak nežral, ale jeho rodina ano.Jeho manželka a děti, u jeho příbuzných byli poprvé letos. Děti jsou dospělé. Když byli u nás, nechal dceru chodit namalovanou v minisukni, ale doma ne, jelikož tam bydlí i ostatní muslimové, takže spíš kvůli nim. Říkala, že když jim příde návštěva, mužská, nesmí být s nimi v jedné místnosti, což jí jen vyhovuje :) A tvrdil nám, že nikdy nesmí manželka odmítnout sex.Ale, zároven se zmínil, že když vidí, že jí není dobře, apod, nebude jí obtěžovat. Když byl sám doma u rodiny, zařízli na jeho počest ovci, nebyl rád, a stěžoval si, zničili mi boty :) Ale, myslím, že podobných moc nebude, popravdě měla bych z toho strach, kdyby si dcery muslima přivedly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21909
28.12.12 20:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
28.12.12 20:46
@Anonymní píše:
Anonym z 20:02 pritel z tunisu a mate dve deti? Ja myslela ze pokazde trvaji na svatbe aspon na te v mesite kdyz uz ne na urade :think:
zakladatelko, Tunis neni Iran (bez dcerky atd) ani Pakistan, netreba malovat certy na tuniskou zed. Znama ma za manzela Tunisana a nestezuje si, i kdyz ten jeji je podpantofelnik. Sama ziju 9 let ve vztahu s Pakistancem a mame dve deti. Nestezuju si, je fakt ze kdyz konvertujes nebo aspon nebudes aktivne jemu branit pripadne deti vychovavat v islamu, tak si ohromne zjednodusis zivot. Jsou i pipady ze chlap se rozhodne odejit z islamske kultury a vzit si Evropanku prave proto ze neni muslimka. U takoveho je nejvetsi riziko, nikdy nevis kdy a do jake miry mu preskoci. (Pripadne kdy preskoci ji, znama mela manzela Pakistance, chlastali spolu, chodili na disko a vsechno, pak ona prestoupila na islam proti jeho vuli a on se s ni rozvedl, ted ma usamu s fousama a je stastna.)
Sama si musis vyloucit dve veci, zaprve nechce te pan hlavne pro papiry? Zadruhe, nechce te jen na su.acku a pro zabavu nez mu matinka najde nevestu pannu? Pokud si jsi jista ze toto neni vas pripad a ze to mezi vama vypada na trvalejsi vztah, fakt mas lepsi se do islamu zacist a eventualne uprimne konvertovat, nebo uprimne nekonvertovat a rozejit se. Osobe neznam zadny vztah ve svem okoli kde by to dlouhodobe klapalo bez konverze, a hlavne unosy deti se dejou v 99% tam kde matka neni muslimka. Poslu ti jeste zpravu abys mi pripadne mohla napsat.

uf, tak z toho moc nadšená nejsem…konvertovat k islámu - nikdy :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
28.12.12 20:46

Nešla bych do toho dřív, pokud bych si důkladně neprostudovala Korán, nenačetla kvanta informací o Islámu, o postavení ženy v Islámu, její práva a povinnosti v manželství a konkrétně jak vypadá život a Islám v Tunisu, nastudovala bych si i jaké platí zákony v Tunisu ohledně rozvodu, komu připadnou děti atak dále.

O Islámu vím dost a osobně bych do manželství s muslimem nešla ani za milion :), ale spíš proto, že mně na tom osobně dost věcí nesedí i když zase se mi leccos líbí. Ale těch negativ je pro mě víc.

Pokud bych si už muslima vzala, musel by mít svatozář :), být hodně "poevropštělý a liberální a museli by jsme žít v Evropě :) Ale určitě jsou spokojená manželství, spolužačka má Egypťana lékaře a nestěžuje si a je jich takových určitě víc, je to o štěstí. A únosy dětí se dějí i v nemuslimských manželstvích s cizinci, stačí třeba Francouz nebo Němec.

Mně by třeba vadilo už jen to, že z dětí by byli „povinně“ muslimové, jsem pro to, aby si každý svobodně zvolil víru, necítil v tomhle žádný tlak a očekávání.

• Citovat
  • Upravit
72
28.12.12 20:49
@Anonymní píše:
Zakladatelko, jak tě tady někdo straší s těma únosama dětí, tak přítel normálně několikrát do roka letí se starším dítkem do Tuniska za rodinou a pak se mi v pořádku zase oba vrátí, zatímco já jsem doma s mladším dítkem. Jinak společně už jsme tam také byli a u jeho rodiny jsem byla pečená, vařená :D
Monika

super, takže to prostě funguje. Tomuhle já i věřím. Co tvé zkušenosti s jejich názory na kamarády mužského pohlaví? Můžeš mít mez přáteli kluky? Nemá s tím problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
28.12.12 20:51

Co se týče vydaných knih, tak samozřejmě že se vydávají jen „trháky“ těžko by měla úspěch kniha o šťastném manželství evropanky a muslima.

Osobně bych do takového vztahu nešla, ne že by mi unesl děti, to může udělat i Lojza z Horní Dolní, ale celkově je život s cizincem jiný, mají jinou výchovu, náboženství, styl života, taky bych si nikdy nevzala romáka. I kdyby to byli doktoři, já nevím co, a žili pro mě „normálním“ životem, tak je za nima prostě ta jejich rodina a oni se můžou nechat strhnout, u bílého mám aspoň nějakou šanci na „normální“ vztah/život.

• Citovat
  • Upravit
328
28.12.12 20:53

@andyseek Řekla bych, že hodně záleží na víře. Tedy jak už tu zaznělo, zda bere islám opravdu vážně a tedy zda i ty máš třeba v plánku konvertovat k islámu. :?: Sama takovou zkušenost nemám, ale mám spoustu takových kamarádek a zjistila jsem, že největší problémy asi bývají právě kvůli té víře. Tedy když žena zůstane ateistkou (nebo jinak věřící) a muž vyznává islám. Což je logické, protože pak se nemohou navzájem pochopit. Kdežto pár mých kamarádek jsou Češky, které přijaly islám za svou víru, našly si manžela a jsou naprosto spokojené… jeden příklad za všechny, kamarádka žije už několik let v UK s pákistáncem, oba jsou věřící, mají dvě děti a celkem harmonické manželství - on jí nijak neutlačuje, neomezuje, pomáhá v domácnosti a ona ctí některá pravidla islámu (jako např. zahalování)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí