Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@berry4 píše:
Moje sestřenka si jednoho takovýho kdysi vzala. Měla dvě děti z prvního manželství.
Svatba na mezinárodní úrovni, potom dítě, že, nakonec stěhování do Holandska, protože tam jim prý bude líp.
A tam to začalo. Terror, uzurpování, příkazy, zákazy, tohle smíš, tohle ne, on plnej děvek…
Nakonec se rozvedli, ale ona nemůže odcestovatz zpět do ČR, bohužel předešlé 2 děti si on osvojil a nedá jí domů ani jedno.
Podle jejich zákona má na ně výhradní právo…Příspěvek upraven 28.12.12 v 19:28
toto podobné se stalo i mojibýval= kamaadce, akorát oni zůstali v čechách a málem přišla o děti, jak to bylo dál nevím, přestala jsem se sní stýkat ![]()
@andyseek píše:
gratulujijen podlé mého přítele, děti mít nemůže, dokud není svatba
takže vidím, že to má každý jinak, to mě teda mate…
tak to je dobre znameni, vypada to ze praktikuje, praktikujici muslim je predvidatelnejsi ![]()
Neda mi to…
sama jsem 4 roky rozvedena, mam dve deti s byvalym, Irancem. Nikdy se nepokusil je unest, od te doby co jsem s mym soucasnym na ne teda prestal platit, ale jinak se chova naprosto civilne. Decka si bere, penize na pripadne unosne letenky by i mel, kopie rodnych listu mame oba. Fakt je to o lidech…
Kamoska ma alzirana, poznali se ve francii kde studovala, jsou spolu asi osm let, manzele tri roky, ted maji mimi a je spoklojena., zrejme vyjimka..
Vlastni zkusenost nemam, ale mam znamou, ktera ma za manzela muslima (myslim, ze je egyptan), maji spolu dcerku. On chce jet domu, pochlubit se s dcerou, ta nikam jet nechce, ma strach a uz vubec mu nechce dovolat prar tam malou. Hadaji se o tom hodne, ona to nahlas nikdy nerekla, ale myslim si, ze je nestastna a znovu by uz by si ho nevzala. Zvaz to opravdu dukladne.
Zakladatelko, jak tě tady někdo straší s těma únosama dětí, tak přítel normálně několikrát do roka letí se starším dítkem do Tuniska za rodinou a pak se mi v pořádku zase oba vrátí, zatímco já jsem doma s mladším dítkem. Jinak společně už jsme tam také byli a u jeho rodiny jsem byla pečená, vařená ![]()
Monika
Doporucuji ti precist si diskuzi Muslimky mezi vami, najdi si ji.
Vetsina zde radicich pouze cetla knihu Bez dcerky neodejdu.Ono se vzdy pise a mluvi jen o tech pripadech, co dopadnou hrozne, spokojene rodiny nikoho nezajimaji ze ![]()
Tahle diskuze je velmi poucna a opravdu se dozvis, jak to chodi v rodinach dvou odlisnych kultur, protoze ji pisou holky, ktere takto ziji.Ja jsem byla velmi prekvapena a meli by si ji precist vsechny ty, kteri jednoznacne tvrdi, od muslimu ruce pryc, jsou to tyrani a seberou ti deti ![]()
Já znám, kamarádky sestra je s ním už 25 let. Bydlí ve Švédsku. On to náboženství zase tak nežral, ale jeho rodina ano.Jeho manželka a děti, u jeho příbuzných byli poprvé letos. Děti jsou dospělé. Když byli u nás, nechal dceru chodit namalovanou v minisukni, ale doma ne, jelikož tam bydlí i ostatní muslimové, takže spíš kvůli nim. Říkala, že když jim příde návštěva, mužská, nesmí být s nimi v jedné místnosti, což jí jen vyhovuje
A tvrdil nám, že nikdy nesmí manželka odmítnout sex.Ale, zároven se zmínil, že když vidí, že jí není dobře, apod, nebude jí obtěžovat. Když byl sám doma u rodiny, zařízli na jeho počest ovci, nebyl rád, a stěžoval si, zničili mi boty
Ale, myslím, že podobných moc nebude, popravdě měla bych z toho strach, kdyby si dcery muslima přivedly.
@Anonymní píše:
Anonym z 20:02 pritel z tunisu a mate dve deti? Ja myslela ze pokazde trvaji na svatbe aspon na te v mesite kdyz uz ne na urade
zakladatelko, Tunis neni Iran (bez dcerky atd) ani Pakistan, netreba malovat certy na tuniskou zed. Znama ma za manzela Tunisana a nestezuje si, i kdyz ten jeji je podpantofelnik. Sama ziju 9 let ve vztahu s Pakistancem a mame dve deti. Nestezuju si, je fakt ze kdyz konvertujes nebo aspon nebudes aktivne jemu branit pripadne deti vychovavat v islamu, tak si ohromne zjednodusis zivot. Jsou i pipady ze chlap se rozhodne odejit z islamske kultury a vzit si Evropanku prave proto ze neni muslimka. U takoveho je nejvetsi riziko, nikdy nevis kdy a do jake miry mu preskoci. (Pripadne kdy preskoci ji, znama mela manzela Pakistance, chlastali spolu, chodili na disko a vsechno, pak ona prestoupila na islam proti jeho vuli a on se s ni rozvedl, ted ma usamu s fousama a je stastna.)
Sama si musis vyloucit dve veci, zaprve nechce te pan hlavne pro papiry? Zadruhe, nechce te jen na su.acku a pro zabavu nez mu matinka najde nevestu pannu? Pokud si jsi jista ze toto neni vas pripad a ze to mezi vama vypada na trvalejsi vztah, fakt mas lepsi se do islamu zacist a eventualne uprimne konvertovat, nebo uprimne nekonvertovat a rozejit se. Osobe neznam zadny vztah ve svem okoli kde by to dlouhodobe klapalo bez konverze, a hlavne unosy deti se dejou v 99% tam kde matka neni muslimka. Poslu ti jeste zpravu abys mi pripadne mohla napsat.
uf, tak z toho moc nadšená nejsem…konvertovat k islámu - nikdy ![]()
Nešla bych do toho dřív, pokud bych si důkladně neprostudovala Korán, nenačetla kvanta informací o Islámu, o postavení ženy v Islámu, její práva a povinnosti v manželství a konkrétně jak vypadá život a Islám v Tunisu, nastudovala bych si i jaké platí zákony v Tunisu ohledně rozvodu, komu připadnou děti atak dále.
O Islámu vím dost a osobně bych do manželství s muslimem nešla ani za milion
, ale spíš proto, že mně na tom osobně dost věcí nesedí i když zase se mi leccos líbí. Ale těch negativ je pro mě víc.
Pokud bych si už muslima vzala, musel by mít svatozář
, být hodně "poevropštělý a liberální a museli by jsme žít v Evropě
Ale určitě jsou spokojená manželství, spolužačka má Egypťana lékaře a nestěžuje si a je jich takových určitě víc, je to o štěstí. A únosy dětí se dějí i v nemuslimských manželstvích s cizinci, stačí třeba Francouz nebo Němec.
Mně by třeba vadilo už jen to, že z dětí by byli „povinně“ muslimové, jsem pro to, aby si každý svobodně zvolil víru, necítil v tomhle žádný tlak a očekávání.
@Anonymní píše:
Zakladatelko, jak tě tady někdo straší s těma únosama dětí, tak přítel normálně několikrát do roka letí se starším dítkem do Tuniska za rodinou a pak se mi v pořádku zase oba vrátí, zatímco já jsem doma s mladším dítkem. Jinak společně už jsme tam také byli a u jeho rodiny jsem byla pečená, vařená
Monika
super, takže to prostě funguje. Tomuhle já i věřím. Co tvé zkušenosti s jejich názory na kamarády mužského pohlaví? Můžeš mít mez přáteli kluky? Nemá s tím problém?
Co se týče vydaných knih, tak samozřejmě že se vydávají jen „trháky“ těžko by měla úspěch kniha o šťastném manželství evropanky a muslima.
Osobně bych do takového vztahu nešla, ne že by mi unesl děti, to může udělat i Lojza z Horní Dolní, ale celkově je život s cizincem jiný, mají jinou výchovu, náboženství, styl života, taky bych si nikdy nevzala romáka. I kdyby to byli doktoři, já nevím co, a žili pro mě „normálním“ životem, tak je za nima prostě ta jejich rodina a oni se můžou nechat strhnout, u bílého mám aspoň nějakou šanci na „normální“ vztah/život.
@andyseek Řekla bych, že hodně záleží na víře. Tedy jak už tu zaznělo, zda bere islám opravdu vážně a tedy zda i ty máš třeba v plánku konvertovat k islámu.
Sama takovou zkušenost nemám, ale mám spoustu takových kamarádek a zjistila jsem, že největší problémy asi bývají právě kvůli té víře. Tedy když žena zůstane ateistkou (nebo jinak věřící) a muž vyznává islám. Což je logické, protože pak se nemohou navzájem pochopit. Kdežto pár mých kamarádek jsou Češky, které přijaly islám za svou víru, našly si manžela a jsou naprosto spokojené… jeden příklad za všechny, kamarádka žije už několik let v UK s pákistáncem, oba jsou věřící, mají dvě děti a celkem harmonické manželství - on jí nijak neutlačuje, neomezuje, pomáhá v domácnosti a ona ctí některá pravidla islámu (jako např. zahalování)…
Anonym z 20:02 pritel z tunisu a mate dve deti? Ja myslela ze pokazde trvaji na svatbe aspon na te v mesite kdyz uz ne na urade
zakladatelko, Tunis neni Iran (bez dcerky atd) ani Pakistan, netreba malovat certy na tuniskou zed. Znama ma za manzela Tunisana a nestezuje si, i kdyz ten jeji je podpantofelnik. Sama ziju 9 let ve vztahu s Pakistancem a mame dve deti. Nestezuju si, je fakt ze kdyz konvertujes nebo aspon nebudes aktivne jemu branit pripadne deti vychovavat v islamu, tak si ohromne zjednodusis zivot. Jsou i pipady ze chlap se rozhodne odejit z islamske kultury a vzit si Evropanku prave proto ze neni muslimka. U takoveho je nejvetsi riziko, nikdy nevis kdy a do jake miry mu preskoci. (Pripadne kdy preskoci ji, znama mela manzela Pakistance, chlastali spolu, chodili na disko a vsechno, pak ona prestoupila na islam proti jeho vuli a on se s ni rozvedl, ted ma usamu s fousama a je stastna.)
Sama si musis vyloucit dve veci, zaprve nechce te pan hlavne pro papiry? Zadruhe, nechce te jen na su.acku a pro zabavu nez mu matinka najde nevestu pannu? Pokud si jsi jista ze toto neni vas pripad a ze to mezi vama vypada na trvalejsi vztah, fakt mas lepsi se do islamu zacist a eventualne uprimne konvertovat, nebo uprimne nekonvertovat a rozejit se. Osobe neznam zadny vztah ve svem okoli kde by to dlouhodobe klapalo bez konverze, a hlavne unosy deti se dejou v 99% tam kde matka neni muslimka. Poslu ti jeste zpravu abys mi pripadne mohla napsat.