Život s muslimem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Jitka1976
28.12.12 19:22
@andyseek píše:
@Jitka1976 jasně, film jsem viděla a také jsem četla knižku asi stokrát. Mám jí ráda. Četla jsem asi tisíc knížek na podobné téma. Vím, já vím jak to myslíš. Ale tohodle se nebojím…nebo to teď neřeším. Myslím, že vím jak to je, částečně, taky proto sem píšu, ať vím víc. Co je potřeba udělat atak. Nechci konkrétní případy jak kamarádky, nebo sestra někoho, zažila to a to… Jsou různé případy, četla jsem toho hodně. Je to asi na každém jak se pak rozhodne… :nevim:

Já vím…asi straším moc…já prostě všude vidím ty případy, kdy to dopadlo špatně…otec zpět v Iráku…Pákistánu…s dětmi…matka zoufalá v Čechách…
Tak promiň…přála bych ti, abys dopadla lépe…
Jinak myslím, pokud se vezmete, má po čase snad nárok na české občanství…případné děti ho mají automaticky po matce…

• Citovat
  • Upravit
29577
28.12.12 19:27

Moje sestřenka si jednoho takovýho kdysi vzala. Měla dvě děti z prvního manželství.
Svatba na mezinárodní úrovni, potom dítě, že, nakonec stěhování do Holandska, protože tam jim prý bude líp.
A tam to začalo. Terror, uzurpování, příkazy, zákazy, tohle smíš, tohle ne, on plnej děvek…
Nakonec se rozvedli, ale ona nemůže odcestovatz zpět do ČR, bohužel předešlé 2 děti si on osvojil a nedá jí domů ani jedno.
Podle jejich zákona má na ně výhradní právo…

Příspěvek upraven 28.12.12 v 19:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
28.12.12 19:28

Je zbytečný psát at si to pořádně rozmyšlíš, je to přeci jen tvoje věc, a jste spolu už 7 let to je dost dlouhá doba.Ale moje kamarádka chodila taky dlouho s muslimem choval se odcela normálně svou kulturu ji nevnucoval, ale po svatbě.. :zed: začal ji být přivlastnovat a pod..takže se zase rozváděly..a byl to běh na dlouhou trat.Ale zase říkám není muslim jako muslim. Přeji hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
28.12.12 19:29

Viděla nebo četla jsi - Bez dcerky neodejdu? Já bych do toho teda s arabem nešla ani kdyby mi srdce pukalo láskou na milion kusů… podívej se na ten film, je podle skutečné události.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
28.12.12 19:29

@Jitka1976 tak to tě chápu, to není dobrý, pokud je jeho názor takový…já nemám zatím vůbec žádný problém s tímhle a rozebírala jsem s ním celý film Bez dcerky neodejdu a vše ok. Já nemůžu říct špatné slovo se vším mi pomáhá, vaří, uklizí, čekal na mě rok, než se teda rozhoupu, že do vztahu s ním půjdu, jsem opatrná no :roll: byli jsme pak i u něj doma, rodina super, a tam právě u nich sem se do něj snad poprvé pořádně zamilovala, jak tam byl úžasnej. To tady u nás mě štve víc :lol: tady měl manželku, ale ona nechtěla mít děti a věnovala se hodně sportu a to mu vadilo, přeháněla to, závody, posilka, dítě ne, zkazilo by jí to postavu…rozvedl se s ní. Já nevím jen jestli nejsem moc velká držka na něj…zatím to skousává no, ale je to boj. A abych takhle pořád bojovala za každej svůj jinej názor…pořád být ve střehu? O tom to je? To nevím teda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
28.12.12 19:32
@Petra Z píše:
Jestli jsi nebyla na orbion.cz tak jdi přímo na orbion tunis a čti a ptej se tam…

jasně, tam jsem byla. Ale díky za připomenutí, dobrý nápad, tam je hodně arabských manželek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
28.12.12 19:34
@katule9 píše:
Je zbytečný psát at si to pořádně rozmyšlíš, je to přeci jen tvoje věc, a jste spolu už 7 let to je dost dlouhá doba.Ale moje kamarádka chodila taky dlouho s muslimem choval se odcela normálně svou kulturu ji nevnucoval, ale po svatbě.. :zed: začal ji být přivlastnovat a pod..takže se zase rozváděly..a byl to běh na dlouhou trat.Ale zase říkám není muslim jako muslim. Přeji hodně štěstí :kytka:

jasná věc, nehrnu se do manželství ani dětí, jen mě ted zajímá co se pro to musí udělat. Myslím, že mám něco v hlavě a pořádně si to rozmyslím. Už tady manželku měl, mám možnost s ní mluvit, sám mi to nabídnul…ví, že se hodně bojím… děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
28.12.12 19:35
@Denis11 píše:
Viděla nebo četla jsi - Bez dcerky neodejdu? Já bych do toho teda s arabem nešla ani kdyby mi srdce pukalo láskou na milion kusů… podívej se na ten film, je podle skutečné události.. :?

jasně, film jsem viděla, knížku mám doma a četla jsem jí asi stokrát, je má oblíbená :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
28.12.12 19:35
@andyseek píše:
@Jitka1976 tak to tě chápu, to není dobrý, pokud je jeho názor takový…já nemám zatím vůbec žádný problém s tímhle a rozebírala jsem s ním celý film Bez dcerky neodejdu a vše ok. Já nemůžu říct špatné slovo se vším mi pomáhá, vaří, uklizí, čekal na mě rok, než se teda rozhoupu, že do vztahu s ním půjdu, jsem opatrná no :roll: byli jsme pak i u něj doma, rodina super, a tam právě u nich sem se do něj snad poprvé pořádně zamilovala, jak tam byl úžasnej. To tady u nás mě štve víc :lol: tady měl manželku, ale ona nechtěla mít děti a věnovala se hodně sportu a to mu vadilo, přeháněla to, závody, posilka, dítě ne, zkazilo by jí to postavu…rozvedl se s ní. Já nevím jen jestli nejsem moc velká držka na něj…zatím to skousává no, ale je to boj. A abych takhle pořád bojovala za každej svůj jinej názor…pořád být ve střehu? O tom to je? To nevím teda…

Já myslím, že tohle nemusí mít s kulturou nic společnýho…je možná taková povaha… :lol: Ale to už musíš vědět ty, jestli za to stojí… :srdce:

• Citovat
  • Upravit
72
28.12.12 19:40
@Jitka1976 píše:
Já myslím, že tohle nemusí mít s kulturou nic společnýho…je možná taková povaha… :lol: Ale to už musíš vědět ty, jestli za to stojí… :srdce:

jo hele tohle je všechno v pohodě. Jak je hodnej a snaží se. Spíš mi vadí to, že pořád bojuju aby teda byl v pohodě když chci jít ven s kamarádem gayem…tohle třeba nechápe a jsou věčný hádky. Nakonec jdu, ale jsou to někdy boje. Tenhle názor, že tyhle lidi jsou špatný, nechápu…a já za kamaráda bojuju. Takovýhle kraviny pořád řešit..no asi máš pravdu, rozmyslet si jestli za to stojí ;) a to je bohužel jen na mě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
28.12.12 19:41
@andyseek píše:
jasně, film jsem viděla, knížku mám doma a četla jsem jí asi stokrát, je má oblíbená :-)

Hele moje dvě kamarádky (ted nevim jestli se vdali nebo ne) ale měli dítě s Turkama.. strašná láska, byli štastný jak blechy že můžou bejt pořád v Alanyi u moře, ale pak po nějaký době jsem zjistila že jsou zpátky v čechách i s dcerkou snad.. nebo aspon ta jedna.. bohužel mi neodpovídala na maily ( je přes půl republiky) takže ani nevím co se stalo, ale asi nic hezkého..Další známá z nemocnice si taky vzala Tunisana se kterym se seznámila na dovolený, přijel sem, vzali se tady, pracuje tady a pořád nějaký problémy..no..jak říkám, žij s ním, ale neber si ho. A dítě s nim takky neměj.. a kdyby jo, tak s nim HLAVNĚ NIKAM NEJEZD A ZUSTAN TADY!!! A KDYŽ POJEDEŠ, TAK BEZ DĚTÍ, AT ZUSTANOU V CR!! Hodně štěstí :kytka: :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
28.12.12 19:42

Za sebe bych do takového vztahu rozhodně nešla, kdyby to dopadlo dobře byla by jsi opravdu výjmka, pokud si sním uděláš dítě bude to horší mysly a budoucnost nevím jestli jsi tu psala jak dlouho jste spolu, ale aji tak ne nebyla bych s mužem jako je on, prostě ne, ale to je tvoje věc a tohle jen muj názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
28.12.12 19:44
@Emilie píše:
No nevim. Do cizích vzthaů je mi houby, nelze říct striktně, baca, blbě to dopadne. To dopadá občas blbě i tady u nás doma, když si Češka vezme Čecha. Eventuelně Moranda Moraváka, abych nebyla rasistka :mrgreen:. Jenže je to v rámci jedné kultury, práva, zvyků, morálky… já nemám nic proti lidem odjinud, chraň Bůh, ale prostě jakmile dojde na lámání chleba, oni fakt mají jiné zvyklosti a pak prostě udělat nějaký kompromis neexistuje… a že dneska se ten kluk chová jako Evropan, kdoví, jestli fakt mu nějak nehrábne a po svatbě tě nebude nutit bejt muslimka, t. j. se vším všudy co k tomu náboženství a etniku náleží, páč muslim chlap je holt… muslim chlap. A mezi náma, já bych tohle nechtěla. Já jsem vychovaná tady a ikdybych se nakrásně zamilovala do já nevim koho, nezkousla bych jiné poměry. Jako že se chodí pětkrt denně modlit, to vem čert. Já mluvím právě třeba o naprosté poslušnosti manželky, totálního práva na dítě, leckde se prostě „nesluší“, aby chlap doma něco dělal… nosit vodu a dělat na poli je ženská práce… atd. atd. teda ne že by ses stěhovala hned někam do pouště. Ale prostě takhle bych se ani z lásky neobětovala.Jinak mám kamaráda z Etipie. Abych nebyla jen proti jakože rasista. Ale nutno dodat, že je to křesťan, takže přeci jen určitou morálkou, etikou, názory má ke zdejším lidem blíž. Oženil se tu, bya jsemmu na svatbě, a hodlá tu být, pracuje v Praze, atd. Přesto prostě… je jinej, no.

díky, pro mě velmi důležitá věta, že takhle by ses ani z lásky neobětovala…musím vědět co chci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505

Já bych se prostě strašne bála pak už nejde o tebe, ale pokud si sním uděláš dítě tak hlavně i něj a to je pak duležité, najdi si chlapa normálního tady v Čr a vykašly se na něj, zamilovat se mužeš ještě a určitě víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65754

Jinak kdysi v anglii kde jsem žila jsem měla přítele co byl narozený v Maroku.Od mala žil ve francii a pak v uk ale neee nikdy víc…a ty by člověk rekl, že uz bude spíš evropan. nebyl, prosté ta mentalita tam byla a řeknu ti byl to horor :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí