Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@andyseek Hlavně si to všechno vyjasněte dřív než budete mít děti. 2,5roku ještě asi není moc dlouhá doba. Třeba přijdeš za rok na to, že tě to celé štve. Zamilovanost opadne a začnou ti veškerá „omezení“ vadit. No uvidíš sama ![]()
@eshta píše:
@andyseek Hlavně si to všechno vyjasněte dřív než budete mít děti. 2,5roku ještě asi není moc dlouhá doba. Třeba přijdeš za rok na to, že tě to celé štve. Zamilovanost opadne a začnou ti veškerá „omezení“ vadit. No uvidíš sama
to je mi jasné..já nejsem nijak bláznivě zamilovaná už právě…
možná trochu divný, ale já se do něj hodně zamilovala když jsme byli u nich doma s jeho rodinou, tam byl fakt úžasnej. Tady u nás mě štve ![]()
@andyseek píše:
jsem zaseknutá, že já teda rozhodně nebudu dělat nic co mi někdo přikazuje, když to budu dělat tak jen z vlastní vůle a hned na začátku našeho vztahu jsem se zasekla a jsem pořád ve střehu a sleduju všechno a řeším všechno. Když něco přikazuje, podle mě to myslí špatně a chce mě předělávát atak. Možná jsem už ale jen malinko blázen![]()
Tak nevím, to asi není ten dobrej start ![]()
A jestli je chytrej, tak ti to vyloženě nepřikazuje, ale tak nějak domlouvá ![]()
a ty mu pak pomalu domlouváš zpátky a vyladíte si to někde napůl cesty
v něčem blíže k němu a v něčem blíže k tobě ![]()
A pokuď žijete v ČR, tak si určitý stupeň volnosti můžeš „domluvit“ myslím si celkem dobře.
Jak moc mu vadí, když chodíš ven s kamarádkama?
Nebo není problém, když jdeš po práci na kafe a přijdeš večer..
@eshta píše:
Tak nevím, to asi není ten dobrej start
A jestli je chytrej, tak ti to vyloženě nepřikazuje, ale tak nějak domlouvá
a ty mu pak pomalu domlouváš zpátky a vyladíte si to někde napůl cestyv něčem blíže k němu a v něčem blíže k tobě
A pokuď žijete v ČR, tak si určitý stupeň volnosti můžeš „domluvit“ myslím si celkem dobře.
Jak moc mu vadí, když chodíš ven s kamarádkama?
Nebo není problém, když jdeš po práci na kafe a přijdeš večer..
no vyloženě mi to asi nepřikazuje, on mi řekl hned na začátku, prý aby bylo jasno, jak to chce. Já jsem si říkala v pohodě, to nějak bude. Když někdy zajdu na kafe, vínko v pohodě, ale pak, jednou, když sem šla na kafe, zvrtlo se to na víno a delší dobu, nebyl rád, nechával to a jednou pak vybouch. Nikdy nebyl zlý, nebije mě nic takového, ale už byl přísný. Naštvaný. Sakra když se tak poslouchám, asi jsem vážně já ta mimo
ale zase…někam jdu, bavím se tam a je to prostě na dýl než se plánovalo a to mi nepříjde nic špatného. Nechci chodit domů, jen proto, že musím kvůli někomu…nejsem zase tak stará, abych se nemohla jít jednou za čas bavit. Kdybych chodila každý víkend tak neřeknu…
Ano můžu jít po práci na kafe a příjdu večer, ale nezapomene mi zavolat jestli tam fakt jsem, někdy tedy. Jednou dokonce chtěl předat k telefonu tu kamarádku, že jsem fakt u ní…
@andyseek píše:
to je mi jasné..já nejsem nijak bláznivě zamilovaná už právě…možná trochu divný, ale já se do něj hodně zamilovala když jsme byli u nich doma s jeho rodinou, tam byl fakt úžasnej. Tady u nás mě štve
@andyseek píše:
no vyloženě mi to asi nepřikazuje, on mi řekl hned na začátku, prý aby bylo jasno, jak to chce. Já jsem si říkala v pohodě, to nějak bude. Když někdy zajdu na kafe, vínko v pohodě, ale pak, jednou, když sem šla na kafe, zvrtlo se to na víno a delší dobu, nebyl rád, nechával to a jednou pak vybouch. Nikdy nebyl zlý, nebije mě nic takového, ale už byl přísný. Naštvaný. Sakra když se tak poslouchám, asi jsem vážně já ta mimo![]()
ale zase…někam jdu, bavím se tam a je to prostě na dýl než se plánovalo a to mi nepříjde nic špatného. Nechci chodit domů, jen proto, že musím kvůli někomu…nejsem zase tak stará, abych se nemohla jít jednou za čas bavit. Kdybych chodila každý víkend tak neřeknu…
Ano můžu jít po práci na kafe a příjdu večer, ale nezapomene mi zavolat jestli tam fakt jsem, někdy tedy. Jednou dokonce chtěl předat k telefonu tu kamarádku, že jsem fakt u ní…
hmm, tak to chce asi trochu zapracovat na důvěře..
Asi ti moc nevěří, když chce k telefonu kamarádku.
Snažila bych se tomu předejít- tj mu klidně i několikrát za večer zavolat. Tím by se mohl třeba uklidnit, že vlastně neděláš nic špatnýho.
Ale stejný problémy jsi mohla mít i s žárlivým Čechem ![]()
@andyseek ahojky,můj manžel je Tunisan, známe se 10let, manželé jsme 7 let. Máme spolu dvě dcery a nevyměnila bych ho za nic na světě. Je to skvělý chlap ![]()
@eshta píše:
hmm, tak to chce asi trochu zapracovat na důvěře..
Asi ti moc nevěří, když chce k telefonu kamarádku.
Snažila bych se tomu předejít- tj mu klidně i několikrát za večer zavolat. Tím by se mohl třeba uklidnit, že vlastně neděláš nic špatnýho.
Ale stejný problémy jsi mohla mít i s žárlivým Čechem
on ten náš začátek nebyl uplně jednoduchý a tak asi vím, proč mi nevěří, ale..to už je dlouho a mohl by už vědět, že mi může věřit. Dobrý nápad, určitě to takhle zkusím. No a když se ohlednu měla jsem čecha, žárlivého až hrůza, mám na to památu, jizvu na ruce, když zase jednou žárlil, takže vím, že i čech dokáže být hrubý a hoodně žárlivý ![]()
@Najarka píše:
@andyseek ahojky,můj manžel je Tunisan, známe se 10let, manželé jsme 7 let. Máme spolu dvě dcery a nevyměnila bych ho za nic na světě. Je to skvělý chlap
ahoj, to moc ráda slyším. Mohla bych se tě zeptat jak jste to měli na začátku vztahu? Žádný problém s názory manžela nebo jeho požadavky? Co náboženství? Praktikuje?
@andyseek praktikuje,jen poslední tři roky nemůže ze zdravotních důvodu dodržovat ramadán. Hned od začátku jsem si šla tvrdě za svým a nelituju toho, těžko říct, jestli bychom to měli jinak, kdybych si nedupla hned od začátku. Respektuje mě on i celá jeho rodina a já je.Piju alkohol, jím vepřové, slavíme s holkama vánoce i ostatní, naše svátky, chodím s kamarádkama ven, v ničem mě neomezuje.Je to ale hodně o ustupování a vzájemné toleranci.Na určitá témata se spolu nemůžeme bavit, protože máme totálně odlišný názor. Občas to není jednoduché, ale žádný vztah není úplně bez problémů ![]()
@Najarka píše:
@andyseek praktikuje,jen poslední tři roky nemůže ze zdravotních důvodu dodržovat ramadán. Hned od začátku jsem si šla tvrdě za svým a nelituju toho, těžko říct, jestli bychom to měli jinak, kdybych si nedupla hned od začátku. Respektuje mě on i celá jeho rodina a já je.Piju alkohol, jím vepřové, slavíme s holkama vánoce i ostatní, naše svátky, chodím s kamarádkama ven, v ničem mě neomezuje.Je to ale hodně o ustupování a vzájemné toleranci.Na určitá témata se spolu nemůžeme bavit, protože máme totálně odlišný názor. Občas to není jednoduché, ale žádný vztah není úplně bez problémů
moc děkuju! Tohle jsem potřebovala slyšet
![]()
Nekoukaly jste se teď na tv Nova na tu reportáž o unesené holčičce tím pakistáncem? No tak co to má znamenat, zrovna když tady řeším takový věci?
![]()