Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můj názor je, že mi to může být úplně jedno. Ať si každý chodí s kým chce. Pokud se nejedná o pedofilie, zoofilie a tak podobně..
Vždycky je nějaký věkový rozdíl, ne? Názor na to nemám žádný, ať si každý dělá, co chce. Tedy pokud první nebo druhé ženě není pod patnáct let, to bych měla názor negativní ![]()
No budou vypadat jako matka s dcerou nebo babička s vnučkou. Pochybuji, že někdo řeší takovéhle dvojice kdekoliv, pokud se vyloženě neolizují na veřejnosti. Názor mám takový, že pokud to není nelegální, ať si každý za dveřmi svého bytu dělá co chce.
Pokud jsou všichni zúčastnění dospělí a není tam nic typu incest, tak pro mě za mě - ať si lidi dělají, co chtějí. Věk je jenom jedno kritérium a samo o sobě toho moc nevypovídá. Jde vždycky o ty dva konkrétní lidi. Některé lesby s velkým věkovým rozdílem to nakonec nedají, protože nejsou úplně kompatibilní osobností a jiné dvě, které mají taky velký věkový rozdíl, se k sobě hodí tak, jako by se pro sebe narodily… Hodnotit vztahy s velkým věkovým rozdílem je hrozně ošemetné, protože většina předpokládá, že každý mladý člověk je ještě dítě a každý starší je sečtělý a že se to tudíž nemůže potkat tak, aby to fungovalo. Ale pravda je, že úplně v klidu může… Takže dejte na to, jak to cítíte. Jestli to skončí, tak to skončí. A nemusí to nakonec vůbec souviset s věkem. Co si o tom myslí ostatní, je fuk.
@Anonymní píše: Více
Je to úplně stejné jako ve vztahu muž a žena.
No já teda nejsem zrovna lesba, ale řekla bych, že když někdo o někoho doopravdy stojí, ať už se jedná o ženskou nebo chlapa, tak se na nějakej věk, prostor a čas, vůbec nekouká…
![]()
Jestli se ptáš tady, tak to asi tak žhavé nebude. Neumím si představit, že bych se někoho ptala, jestli s někým můžu být.
@kalamitaa píše: Více
Ale zakladatelka se ptá na vztah s věkovým rozdílem. Ne na děti.
@kalamitaa píše: Více
Tak ale na to se zakladatelka přímo neptá. Nebo teda spíš tuhle problematiku zatím nijak neřeší… ![]()
Jinak, i když by to bylo časem aktuální, tak by to bylo stejné nebo teda podobné, tak jako ve vztahu se starším mužem.
@Anna766 píše: Více
Možnosti pořízení dětí v pokročilejším věku jsou u mužů a u žen jiné. Proto tam vidím ten rozdíl. Stará žena bude mít s rozmnožením problém podstatně větší než starý muž.
Ženy, jaký máte názor vztahu žena se ženou, kde jsou věkové rozdíly? Dejme tomu, že to není experiment. Je v tom přitažlivost, spřízněnost, citové pouto a vášeň, všechno je oboustranné.