Vztekání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1692
24.7.10 14:28

Ahoj to je jakobych četla svuj scenař u nas je to to stejne :zed: akorat ja mam tři roky stareho syna a ted ročniho.Ten starši je vztekli a zly na malího a už i na mě.přitom se mu snažim ve všem vyhovět možna to je chyba.Asi ti neporadim jen tě utěšim že je to asi normalní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1261
24.7.10 17:31

Ahojky, určitě je to běžná i když náročná situace, ale z toho zvracení bych měla obavy - dítě se naučí vyvolávat si zvracení úmyslně, malý synovec také zvracel, když se mu něco nelíbilo a vytvořil si totálně naučený reflex - při zátěžové situaci okamžitě zvracel. Švagrová to řešila s dětským psychologem - čím dřív, tím líp, než se negativní a vlastně i sebepoškozující chování zafixuje. Pokud se psychicky podmíněné zvracení často opakuje, může vést ve výjimečných případech až k anorexii (ačkoli není příčinou touha zhubnout a také věková kategorie je odlišná). Obrátila bych se na dětského psychologa někde poblíž bydliště - není to žádná ostuda, je to naprosto normální věc a může hóódně pomoct a předejít možným pozdějším komplikacím. Psycholog pomůže Tobě i dceři a pokud neshledá nic patologického, tak Tě aspoň uklidní a pomůže s řešením konfliktních situací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
9.8.10 19:06

U nás to funguje podobně,malá teda nezvrací,ale je neuvěřitelně vzteklá a dokáže venku udělat příšernou hysterickou zcénu kvůli ničemu :roll: .Strašně ráda je venku,pouštím jí za barák s dětma,jsou tam až do večera,všechny děti už jdou domů a ta naše prostě nepůjde,řvu na ni z balkonu až je mi trapně a nic,zařve táta a absolutně nic :-? pokaždé to vygraduje tak že manžel pro ni letí ven a to už dcerenka huláká na celé sídliště jako když jí někdo rve hlavu :zed: .Hrozí mi předčasný porod,tak nesmím chodit po schodech o to víc toho zneužívá,už nevím co s ní dělat,zarach nepomáhá.Říkám si kde jsem udělala chybu :nevim: :cry: ,psycholožka zase říká že jí to přejde,ale já se obávám,že se zatim pořád jen stupňuje,ach jo :think:

• Citovat
  • Upravit
343
12.8.10 09:00

Angela155 - také mám 4 a půl letou slečnu, která začala se vztekáním, dupáním, řvaním kvůli všemu apod.. Sourozence zatím nemá (narodí se v září), takže ze žárlivosti to nebude :nevim:. Spíše jak píšou holky nějaké období, které DOUFÁM brzo přejde :cert:.
Hlavní je trvat si na svém a nepovolit za žádnou cenu - i když někdy to dá HODNĚ práce :cert: . Já jen doufám, že se to u nás ještě narozením bratříčka nezhorší :zed: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
15.8.10 15:55

Viki přesně tak z toho mám taky strach.Akorá mě dost děsí představa puberty,jak to tak sleduju,tak mi připadá že ty holky jsou teď zlobivější než kluci.Dneska jsem se už neudržela a plácla jí jednu přes pusu(jsem těžce proti bití dětí přes hlavu),ale už jsem opravdu tekla,okamžitě přilítla odpověď že takhle se s dětma nesmí zacházet a že to řekne policajtum :roll: :zed: :zed: Proboha kdy už to skončí :cert: Připadám si jako že jsem absolutně selhala,do toho ještě ty těh. hormony :zed: A přitom když spí tak je to takový moje sluníčko :hug: :andel:

• Citovat
  • Upravit
37
18.9.10 13:55

ahoj,tak já se taky přidávám. Mám holčičku, za 2měs. ji budou tři roky, kterou nezvládám. Bývá celkem hodná, i když hodně aktivní, ale stává se,že když se po chvilce co jsme byli třeba na písku,jako by se začala nudit, tak začala ubližovat dětem- známým i neznámým.Nevím jak moc to dělá vědomě nebo ne.Někdo by si pomyslel, že ji nemám vy chovanou, ale nevím,myslím že v dodržování určitých pravidel jsem přísná dost.Ale uměla se oblíkat, sama jíst,poslouchala, A teď co se narodil bráška,je jako by ji vyměnili. Násilí přetrvává, ale absolutně neposlouchá, když něco chci,nebo ji prosím aby to udělla, tak křičí NE,začala se počůrávat, sama si nezahraje, když začne být trošku přetažená a chce se po ní něco - jako jít domů, vezme se jí balon, aby ho neházela do silnice s tím že se jí dá u domu..nebo jedeme šalinou, která se jí nelíbí,+ tak dostane hysterický záchat- křik,házení sebo o zem.U ničeho dlouho nevydrží - u hraní - jen pár minut za mé asistence,sama si nevyhraje, u jídla - nechce sedět, nebo nevydrží, různě slízá, vylízá…když jsem ji uvázala do stoličky,tak byl křik…tak nevím, bylo by toho víc. Mám ji tak špatně vychovanou nebo dělám něco špatně? Nebo je to jn „období“, které přejde? Mám strach, abych něco nepokazila a už to nezvládám… :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
24.9.10 23:08

Ahoj,nejspíš to přejde je to to super období vzdoru,malý je 5 a občas si to užíváme i teď i když už podstatně míň než dřív,je to taky pěkná palice :zed: Teď je to opravdu už skoro v pohodě,jenže za týden mám rodit,bude mít sestřičku na kterou se děsně těší :hug: ,ale myslím že bude pěkně žárlit a že si ještě užijeme pěkný peklo :cert: Možná nás překvapí :wink:

• Citovat
  • Upravit
66
26.9.10 21:59

Ahoj,Tak si řikám jestli u nás nebydlíš?To samé mám doma malá bude mít 4roky a mimi 3 měs.hurá moje nervy :mrgreen: Ale proč píši..u nás platí že když tato scéna nastane tak jí vždy řeknu že jestli to povede až tak že se pozvrací tak dostane na zadek(vážně bita neni,jen párkrát plácnuto přes zadek),ale jednou na hřišti nějaká mamina zbila synka co zlobil a to že docela dost…ejhle asi si to pomatuje a ono to platí už nezvrací aspoň ne pokaždé když se rozbrečí :roll: Moc dobře vím o čem píšeš i o té bezmoci dost často se také tak cítím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí