Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mam syna ve druhe tride, cerstve 7 let. Posledni dobu je hodne vztekly kvuli blbostem. Velmi nerad se uci, nebavi ho to, nezajima. Navic je ambidextr, coz i to muze mit vliv na jeho emoce. Ve skole nechce ani zacit pocitat, radeji rekne ze nevi a necha to byr. Pritom si ale pamatuje vsechno mozne, doptaval se na jaderne elektrarny, pamatuje si co mu kdy babicka vypravela, vseobecny rozhled vyborny. Mam pocit, ze ve tride je spatna atmosfera, sproste deti, hodne ho provokuji, snadno se syn necha vytocit, vyvest z miry navic ucitelka, ktera je jak jejich kamaradka, mirne znamkovani, uceni asi, nula. Je hodne pohyblivy, stale zmoula neco v ruce, chvili se nezastavi. Resim ted ten vzrustajici vztek, na vsechno mi v opozici odsekava, hodi klidne oblibenym plysakem. Posledni dobou je to horsi a strasne vycerpavajici. Prihlasila jsem se na rodicovskou skupinu jak pomoci detem se vztekem, ale treba nekdo poradi, nebo si prosel necim podobnym. Co pomohlo, bylo to vekem, vyroste z toho? Dekuji
By dostal na zadek tak, že by si nesedl. ![]()
Takové efekty bych mu fakt netolerovala. ![]()
Máme podobného syna. Už je větší a hodně z toho vyrostl. Pomohlo to, že si sám nastavil to, jak vychladne. Nijak jsme to neřešili a nepitvali. Ale samozřejmě, že když se chová špatně, tak nemá výhody, takže žádné rádio před spaním a tak. Dobrý vliv mělo zrušení obrazovek.
Taky pořád něco zmoula, kreslí si, hraje si. Od doby, co to smí i ve škole, tak je výrazně klidnější.
@Šmoulice píše: Více
Myslíš si, že to na podobné děti pomůže? Mám podobné dítě, na zadek dostal a to ne jednou. Dokonce jsem mu narvala hlavu pod studenou vodu a nic. Naopak se to daním na zadek zhoršovalo, protože se bál, že dostane a řval preventivně. ![]()
@Šmoulice píše: VíceŘekni manželovi, ať ti zmaluje perdel páskem, ať víš jaké to je
@AdamMoudrý píše: Více
Začni u své staré.
Jestli teda nějakou máš
![]()
@Anonymní píše: Více
jo my už taky vyzkoušeli všechno, na zadek i studenou sprchu.. samozřejmě po dobrým taky. Na záchvaty nepomáhá nic. Extrémní zhoršení chování v druhej třídě. Sháníme odborníky, kdo to rozluští, co je špatně. První psycholožka to asi vzdává, no uvidíme ![]()
Já vím jaké to je, já se to jednou jako dítě mámě vrátil a pak už to nezkoušela
Vztek je nutné vymlátit? Tak to jo, to pochopí, že vztek a agrese jsou nevhodné. ![]()
Prosím vás, bitím nevhodné chování neuklidníte, co to je za všeobecně zakořeněný názor? Zkuste si sebe představit. Něco uděláte, jak byste neměli a dostanete přes hubu, to se jako uklidníte a stane se z vás laskavý člověk? Ale no tak, co to je za nesmysly? Samozřejmě, že ne. Bude to ještě horší.
Nasilim to nefunguje. To jen prileje olej do ohne. Nechci se s nim prat a hadat. Ale z dodrzovani nejakych pravidel a hranic nemuzu ustoupit. Proste musi poslechnout, je to pro jeho dobro. I kdyz on to vnima samozrejme uplne opacne.
Řešit s dětskou psycholožkou, samo se to lepšit nebude. Rovnou ho objednat, nějakou dobu se čeká.
@Sandra277 Priznam se, ze v rodine nemema s psychology dobrou zkusenost. Pri dnesnom nedostatku je nemozne se dostat k nekomu fakt dobremu a tohle reseni by pro me bylo az posledni mozne. Radeji bych pred tim zkusila jiny moznosti, pristupy, metody.
@yvetyvet píše: Více
Já mám dobrou zkušenost. Řešila jsem se synem podobné chování, ale ve škole. Soukromá dět. psycholožka, 40 km daleko, nejdřív sezení ob týden, později jednou za měsíc, atd, pomohlo to. Učila ho rozpoznávat své emoce, důvody co za tím třeba je, uvědomovat si to, vztahy ve škole atd. Zase jsem to nemohla nechat jen tak, že to nějak dopadne. Ale každý má s tím jinou zkušenost, ano. Ale za mě, řešit. Samozřejmě jsme spolupracovali i s učitelkou, což děláme do teď.
Ty emoce zrejme plynou se skoly - velmi spatny kolektiv, podceneni ze strany skoly - je to jen sranda - nasili, lzi. Skola vse bagatelizuje, musi pryc z tohoto kolektivu.