Jak zničit vodní kámen?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1793
30.10.19 07:54

WC přípravky

Ahoj holky, poraďte jak zničit vodní kámen v záchodě? Dlouho používaný Bref je na to slabý. A ocet taky moc nepomáhá. A jak provonět záchod? Co kupuji spreje tak stříknu a voní jen krátkou dobu. Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
244
30.10.19 08:02

Ahoj, na vodní kamen nám hodně zabírají prostředky od Sava ( když je nejhůř tak larin - to už je velká chemie, spis střídat než používat furt)
popr takovou velkou sumici kouli na usazeniny :-))) a co se týče vonky, používáme klasicky z SM jejich značku (ne sprej ale takový ten gel v plastu :D) nebo airbick to skleněné kolečko :-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
30.10.19 08:11

V Lidlu prodávají od značky W5 takovou krabičku asi za 40kc tuším :think: je v ní 16 tablet.. Jednu hodíš přímo do záchoda a druhou do splachovadla. Necháš působit alespoň hodinu a vodní kámen je pryč, pokud je to fakt velký kámen, tak opakovat. Jinak, znám hodně lidí, kterým to pomohlo a sama to mám vyzkoušené. Doporučuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
30.10.19 08:15

PULIRAPID. Proti nemu je i W5 slaby odvar. Kazdy vodni kamen u zaslou spinu ze vseho a hned.Ale pouzivam radeji rukavice.Ale diky nemu mam vse porad jako novy. A nemusi se pouzivat pokazde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6663
30.10.19 08:21

Na vodní kámen bych koupila flašku coly a nalila ji tam, než pojedete třeba na víkend. To se nám dobře osvědčilo. Ale záleží, jestli je to vodní kámen jenom dole, tam, kde je voda, nebo i po obvodu, tam by to steklo a nevyčistilo. :think: A vonítko nevím, to nepoužíváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
30.10.19 08:23

@wildcherry
PULIRAPID taky používám, většinou na celou koupelnu, ale přijde mi, že je dobrý jen povrchově, na fakt velký vodní kámen, který je v míse na WC mi nikdy nepomohl. Jinak ho používám na mytí celé koupelny a jsem spokojená :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
30.10.19 08:38

Používám Larin nebo Fixinelu, vše krásné vyčistí. Na chatě máme hodně železitou vodu ze studny, vždy po zimě vypadá záchod příšerně. Naleju Larin do mísy, nechám hodinu působit a vše krásně vyčistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
30.10.19 08:48
@LuSof píše:
@wildcherry
PULIRAPID taky používám, většinou na celou koupelnu, ale přijde mi, že je dobrý jen povrchově, na fakt velký vodní kámen, který je v míse na WC mi nikdy nepomohl. Jinak ho používám na mytí celé koupelny a jsem spokojená :) :)

Ja na neho nedam fakt dopustit :palec:.No je pravda, ze misu jako tak znicenou kamenem nemam :think:.ale treba kdyz se tam nalije A necha, urcite lepsi jak jiny pripravek.Mame hooodne tvrdou vodu a vzdycky jsem se sedrela na vodnim kamenu a ted? No pohadka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
30.10.19 08:49
@rozmaryna1234 píše:
Používám Larin nebo Fixinelu, vše krásné vyčistí. Na chatě máme hodně železitou vodu ze studny, vždy po zimě vypadá záchod příšerně. Naleju Larin do mísy, nechám hodinu působit a vše krásně vyčistí.

Fixinela je ruzova a navonana, ze? Neco mi to rika taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
30.10.19 09:03
@wildcherry píše:
Ja na neho nedam fakt dopustit :palec:.No je pravda, ze misu jako tak znicenou kamenem nemam :think:.ale treba kdyz se tam nalije A necha, urcite lepsi jak jiny pripravek.Mame hooodne tvrdou vodu a vzdycky jsem se sedrela na vodnim kamenu a ted? No pohadka.

To asi ano :)
Navíc si myslím, že těch přípravků na vyčištění je spousta ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
30.10.19 13:11

A zkoušela jsi horký ocet? ten rozežere skoro všechno

• Citovat
  • Upravit
950
30.10.19 15:16

@wildcherry ano růžová, ta co je s vůní louky, už neni tak účinná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
30.10.19 15:18
@rozmaryna1234 píše:
@wildcherry ano růžová, ta co je s vůní louky, už neni tak účinná.

Mamka ji myslim pouzivala, takze jsem si ji zapamatovala a asi taky koupila.Ale je pravda, ze ji taky uz nepouziva.Sidi se vsechno, to je strasny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
30.10.19 17:42

@ludmilaadamkova Ocet doma mám, tak ho ohřeju a horké do WC? Neudělá to něco s keramikou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
30.10.19 18:57

@pocker ne neudela ale otevri okno

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat