Wellness Polsko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
18104
19.10.20 09:58

Tak hlavně teď se na nás jako na prašivé budou dívat asi všude v Evropě. Stejně, jak na jaře na Italy.
Z toho důvodu bych nejela nikam, to by mi za to nestálo, aby se ke mě lidi chovali, jak kdybych měla lepru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26850
19.10.20 10:25
@Petkaelik píše:
Já nevím jak na wellnes, ale minulý týden jsme jela do Biedronky pro pleny, mám to 20 minut autem od domu a jsem zvyklá jezdit pravidelně. Tentokrát byl obchod úplně prázdný což jsme ještě nikdy neviděla, na parkovišti pár aut až jsme myslela, že je zavřeno a prodavačky moc milé nebyly když jsme na své děti mluvila česky :D tak rychlý nákup jsme tam ještě nezažila

Opravdu? Jezdime do Biedry i Rossmanna pravidelne (naposledy minuly tyden) a zadny problem. Tak asi jak kde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
19.10.20 10:36

@Julča001 taky jsem měla možnost být v létě v Krakowě, jenže manžel už se bál tenkrát, bylo to jedním z hlášených míst v Polsku :roll: jeli jsme kolem a já měla prostě smůlu a to jsem si jen chtěla projít centrum, všechno venku… Užijte si to, určitě to bude v pohodě a trošku závist :kytka: lockdown zatím není, ale i to může být za pár dní jinak :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
19.10.20 10:40
@yellowyedna píše:
@Julča001 taky jsem měla možnost být v létě v Krakowě, jenže manžel už se bál tenkrát, bylo to jedním z hlášených míst v Polsku :roll: jeli jsme kolem a já měla prostě smůlu a to jsem si jen chtěla projít centrum, všechno venku… Užijte si to, určitě to bude v pohodě a trošku závist :kytka: lockdown zatím není, ale i to může být za pár dní jinak :?

Jasně, že může, počítáme s tím. Možná se stane i něco, s čím nepočítáme. Snad nám dají najíst/nechají nakoupit. Pro jistotu můžeme mlčet nebo mluvit i jinými jazyky než česky, abychom byli nenápadní. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
19.10.20 11:42

@cecetka můžu se tě zeptat jestli náhodou nemáš tu jejich zákaznickou kartu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
19.10.20 11:43
@Anonymní píše:
@mackA159

Ne, ptám se jen tak pro zábavu ;)

Ano vážně.. Co je na tom??

Co je na tom? Kvůli lidem jako vy, jsou další a další opatření. Protože Češi prostě nemůžou sedet chvili doma na pr.deli. :pocitac: Doufám že vám zavřou hranice, poláci musí mít fakt radost

• Citovat
  • Upravit
4998
19.10.20 12:45
@mackA159 píše:
Co je na tom? Kvůli lidem jako vy, jsou další a další opatření. Protože Češi prostě nemůžou sedet chvili doma na pr.deli. :pocitac: Doufám že vám zavřou hranice, poláci musí mít fakt radost

Myslíš? Zesralo se to kvůli rychlému rozvolnění a kvůli neschopné vládě. Kdybychom od jara nebo ASPOŇ od začátku září nechali roušky (což je minimum), tak jsme nemuseli být na takových číslech. Cestování do zahraničí není o nic víc ohrožující než přijít denně do styku s x lidmi v MHD nebo v obchodech. A zvlášť, když jsme na tom my nejhůř ze všech. Kdyby to Polákům tak vadilo, chtěli by počítám testy nebo zakázali přístup. Znám spoustu lidí z polského pohraničí, co tam jezdí nadále nakupovat a zdá se, že české peníze jim nesmrdí. Pokud bychom se nakazili, tam samozřejmě nikam nepojedeme. A jinak-ty bys na místě zakladatelky radši zaplatila storno, i když za nastalou situaci vůbec nemůžeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18104
19.10.20 13:22
@Julča001 píše:
Myslíš? Zesralo se to kvůli rychlému rozvolnění a kvůli neschopné vládě. Kdybychom od jara nebo ASPOŇ od začátku září nechali roušky (což je minimum), tak jsme nemuseli být na takových číslech.

A ty sis tu roušku nechala? Vždyť nemusíš být jak stádní ovce a dělat jen to, co se ti nařídí. Když jsi věděla, že rozvolnění je špatně, mělas tu roušku nosit pořád a všichni tobě podobní kritici, co to teď ví.
Toto mě baví, každý teď přesně ví, že se rozvolnilo rychle a měly se nosit roušky.
Podle mě je hlavní problém v tom, že se dovolilo vycestovat lidem do zahraničí na dovolené a ti to z tama dotáhli zpátky. Nenošení roušek není hlavní příčina návratu epidemie, příčina jsou dovolenkáři, co nevydrželi necestovat, a co to sem znovu dotáhli a na rozdíl od jara nemuseli do karantény a roznesli to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
19.10.20 14:08
@bigl píše:
A ty sis tu roušku nechala? Vždyť nemusíš být jak stádní ovce a dělat jen to, co se ti nařídí. Když jsi věděla, že rozvolnění je špatně, mělas tu roušku nosit pořád a všichni tobě podobní kritici, co to teď ví.
Toto mě baví, každý teď přesně ví, že se rozvolnilo rychle a měly se nosit roušky.
Podle mě je hlavní problém v tom, že se dovolilo vycestovat lidem do zahraničí na dovolené a ti to z tama dotáhli zpátky. Nenošení roušek není hlavní příčina návratu epidemie, příčina jsou dovolenkáři, co nevydrželi necestovat, a co to sem znovu dotáhli a na rozdíl od jara nemuseli do karantény a roznesli to.

Takže měly být zavřené hranice 2 roky, jak říkal ze začátku Prymula? A proč Poláci mají daleko míň nakažených, když mají otevřené hranice celou dobu? Protože ty roušky nikdy nesundali. Němci podobně. Léto ani podle čísel skutečně nebylo tak problematické, z některých zemí i lidi v karanténě byli, teď je to skoro ze všech taky povinné. Opravdový průšvih byl až nenasadit opatření se začátkem školního roku, jak to chtěl Vojtěch. Ale jasně, teď už je to jedno. Jinak kdybych nosila roušku já sama, asi by to nepomohlo (zejména, když mi nic není), když ji někteří lidé nenosí ani přes nařízení. Ale souhlasím s tím, že každý by měl začít u sebe a nečekat, co mu nařídí shora. Každopádně jsem nikde nebyla od konce loňského září (tím myslím jako vůbec nikde, pro jistotu nejezdím ani k rodičům), takže ode mě nákaza nikdy nikomu nehrozila a když je to teď takhle, tak si myslím, že se už nic nestane, když vycestuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
19.10.20 14:10
@Julča001 píše:
Myslíš? Zesralo se to kvůli rychlému rozvolnění a kvůli neschopné vládě. Kdybychom od jara nebo ASPOŇ od začátku září nechali roušky (což je minimum), tak jsme nemuseli být na takových číslech. Cestování do zahraničí není o nic víc ohrožující než přijít denně do styku s x lidmi v MHD nebo v obchodech. A zvlášť, když jsme na tom my nejhůř ze všech. Kdyby to Polákům tak vadilo, chtěli by počítám testy nebo zakázali přístup. Znám spoustu lidí z polského pohraničí, co tam jezdí nadále nakupovat a zdá se, že české peníze jim nesmrdí. Pokud bychom se nakazili, tam samozřejmě nikam nepojedeme. A jinak-ty bys na místě zakladatelky radši zaplatila storno, i když za nastalou situaci vůbec nemůžeš?

Ano, zaplatila bych storno. Nepotřebuju se někde nakazit, nebo moje blízké. Stačí že moje máma stím dělá denně, opravdu nechci skončit jak ty lidi na ventilatorech. Ty jsi nosila roušku i přes léto, že tvrdíš jak to je opět vina vlády? Každý by si měl hrabnout do svyho svědomí.

• Citovat
  • Upravit
4998
19.10.20 14:15
@mackA159 píše:
Ano, zaplatila bych storno. Nepotřebuju se někde nakazit, nebo moje blízké. Stačí že moje máma stím dělá denně, opravdu nechci skončit jak ty lidi na ventilatorech. Ty jsi nosila roušku i přes léto, že tvrdíš jak to je opět vina vlády? Každý by si měl hrabnout do svyho svědomí.

Roušky přes léto, resp. od jara kontinuálně, by bylo bývalo dobré řešení. Jestli ti přijde, že to vláda dobře zvládá, já ti to vyvracet nebudu. Proč to u nás roste skoro nejvíc na světě? Neukáznění jednotlivci nebo se dlouho dělalo, že se nic neděje a podzimní opatření přišla pozdě? A o mě starost neměj, já se rizikově nechovám, viz příspěvek výše. Pokud někdo tu osobní zodpovědnost má, tak se i v zahraničí chová stejně zodpovědně jako tady, opatření jsou ve větší či menší míře všude. Pokud ne, pak je jedno, jestli je tady nebo za hranicemi, nakazí sebe i ostatní stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18104
19.10.20 14:28

@Julča001
Ano, pro dovolenkáře měl být hranice zavřené, můj názor. Minimálně do některých zemí určitě. Otevřít jen pro lidi jezdící za prací.
Kdybys roušku nosila a všichni ti, co si myslí, že se měla nosit, tak by to hodně pomohlo, protože takových chytrých je tu teď víc než dost. Co to ví, že se roušky nikdy neměly sundat. Tak kdyby všichni, co to teď ví, ty roušky nosili, určitě by to tak katastrofálně teď nevypadalo.
Každý je za své zdraví částečně zodpovědný sám.
Pokud se bojím a myslím si, že rouška pomáhá, tak ji prostě nebudu sundávat jen proto, že mi to nějaký hotentot shora nařídí.
Já osobně se nebojím, ale nejsem ani ten, co řve, že se nemělo rozvolňovat. Kdybych se bála a věřila tomu, že mě rouška spasí, tak ji nesundám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
19.10.20 14:43
@bigl píše:
@Julča001
Ano, pro dovolenkáře měl být hranice zavřené, můj názor. Minimálně do některých zemí určitě. Otevřít jen pro lidi jezdící za prací.
Kdybys roušku nosila a všichni ti, co si myslí, že se měla nosit, tak by to hodně pomohlo, protože takových chytrých je tu teď víc než dost. Co to ví, že se roušky nikdy neměly sundat. Tak kdyby všichni, co to teď ví, ty roušky nosili, určitě by to tak katastrofálně teď nevypadalo.
Každý je za své zdraví částečně zodpovědný sám.
Pokud se bojím a myslím si, že rouška pomáhá, tak ji prostě nebudu sundávat jen proto, že mi to nějaký hotentot shora nařídí.
Já osobně se nebojím, ale nejsem ani ten, co řve, že se nemělo rozvolňovat. Kdybych se bála a věřila tomu, že mě rouška spasí, tak ji nesundám.

Ok, respektuji, i když nesouhlasím, zavřené hranice jsou jedna z možností. Když zavřené nebyly, tak o té karanténě pro navrátilce taky rozhoduje stát nebo ne? To je právě ono, že by člověk čekal, že stát, který má k dispozici epidemiology, bude vědět víc než my, co podle tebe ex post „řveme“ a jsme chytří. A bude schopen PŘEDEM připravit nějaký plán, jak předejít potenciálnímu zhoršení epidemie. Pro mě za mě to zrovna roušky být nemusely, pokud by někdo vymyslel jiné lepší řešení. Jenže žádný plán nebyl a jenom se hasí, až když to přijde a to je tak se vším. Já do státu od doby, co jsem výdělečně činná, jen sypu prachy a zatím jsem za to nic nedostala. Tak bych si představovala, že aspoň v době krize bude mít plán, jak nás ochránit. Znamená to, že jsem ovce, která potřebuje pokyny shora?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
19.10.20 14:53

Klid za šíření nemůžou ti lidé co se rozhodnou nesedět doma, může za to ten vir. Vir tu s námi bude a rouška fakt není žádná super zbraň. Hlavně jak se v létě nedoporučovalo jet na dovolenou, ale ejhle Babiš v Řecku, jeho Monika někde jinde atd. Přestaňte se napadat a vzájemně obviňovat kdo za to může. Běžný občan za to co se děje fakt nemůže. Kdyby to na jaře tak moc nezařízli byl by teď už klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18104
19.10.20 15:37

@Julča001
Ano, důvěra ve stát a jeho čelní představitele značně klesla. Já myslím ze na jaře humbuk pro nic a teď když se mělo jednat, tak se zaspalo.
A opravdu si nemyslím ze nás roušky spasí. Osobně ji nechci nosit, ale musím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí