Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chci se zeptat, koupila jsem si wobenzym na opakující se záněty, ale nějak mi neni jasný to dávkování? Píšou tam 3×5tablet, zdá se mi to divný. Poradí někdo, jak začít brát?
Jako 3×denně,5tablet? Takže denně 15?Zdá se mi to právě moc,5tablet ráno,5v poledne a 5večer, takže těch 5tablet rovnou vždy najednou?
@Tereza Z Jo, je to tak. Jen poctivě dodržuj odstup od jídla, jinak budeš děsně prdět.
Taky nevím co je na tom divného. ![]()
já měla napsáno 4×3tablety a myslela jsem, že to jím snad furt
ted po měsíci, už mám taky jen 3× denně. Já mám problém jen ten, že nerada polykám tablety, takže denně 3× je pro mě moc, po měsíci už kolikrát nemůžu polknout a trápím se.
@Tereza Z píše:
Jako 3×denně,5tablet? Takže denně 15?Zdá se mi to právě moc,5tablet ráno,5v poledne a 5večer, takže těch 5tablet rovnou vždy najednou?
jo, jo 5 najednou.Pro mě to je utrpení, ale je to tak.
Ahoj, já užívám 1 tabletu na 6 kg tělesné váhy. Užívá to i starší syn, od roku 2010, a nevíme, co je rýma. Syn býval nemocný velmi často, opakované záněty HCD a DCD, horečky, antibiotika, od té doby, co užívá Wobenzym, je fit. Postupně se mu zlepšil i atopický ekzém. Oba to užíváme od cca října do jara každoročně. já jsem sice byla nemocná asi 3× za tu dobu (chřipka), ale doba léčby byla 3-4 dny, jinak bych byla týden polomrtvá.
Ať se daří!
Jo a tu dávku tablet užívám ráno postupně na lačno, půl hodiny před jídlem.
@Tereza Z píše:
A odstup před jídlem a po jídle má být 30minut?
Po jídle 2 hodiny odstup.
@Tereza Z píše:
A odstup před jídlem a po jídle má být 30minut?
Má se to brát nalačno - takže buď 30 minut před jídlem nebo 2 hodiny po jídle.
A při úrazu se najíždí 3×10
To je teprve hnus. Jsem viděla tu hromadu a dělalo se mi na
A to nemluvím o té „vůni“ na WC potom ![]()
@Tereza Z píše:
A opravdu to pomáhá, když se užívá dlouhodobě?
Nevím, jak u jiných, ale já jsem svoji zkušenost výše popsala.