Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Když si vezmeš kalíšek nebo tampon a ihned po koupání vyměníš, tak v tom nevidím problém. Taky jsem to tak praktikovala. Břicho mě nebolelo, ale nemívala jsem dřív nikdy bolestivou menstruaci.
Ja jsem se vzdy koupala jako mládě. Nikdy jsem zadnej zanet nemela. Prvni a doufam ze posledni vloni z verejneho koupaliste. Byla jsem ale tehotna. Pokud na zanety trpis tak bych asi koupani ozelela, pokud ne tak bych se nebala.
Já osobně bych se určitě nekoupala, můžeš si tam zanést infekci. Za mě určitě ne, ještě k tomu v rybníku.
Byla jsem nedávno v podobné situaci a navíc jsem měla s sebou děti, které do vody vlezly. Nekoupala jsem se, právě kvůli infekci, vím, že v tom rybníku byly i ryby.
Pokud by to šlo, raději bych trochu pozměnila plán a jela se vykoupat k řece. S rybníky mám „problémy“ i tak, zvlášť na konci srpna bývá kvalita vody šílená a osobně bych do něj už nejspíš nevlezla ani bez menzes.
Vždycky jsem se koupala v rybníku (a mám radši rybníky než bazény a koupaliště) i při ms a nikdy mi nic nebylo.. a ryby mi nevadí ![]()
Ja jsem zrovna u more, bohuzel momentalne take menstruuji, protoze jindy jsme moznost jet nemeli, ale s tampony je to bez problemu. Doporucuji Tampax s aplikatorem.
Dnes jsem byla na pisaku. Voda čistá a pokud vymenis po koupeli nevidím problém. Já ale nemám ráda veřejná koupaliště.
Dostala jsem menstruaci dříve, než jsem čekala, a máme planu jen k rybníku. Koupat se/nekoupat?
Bojím se infekce a také že me bude více bolet břicho ze studené vody.
Na druhou stranu bude těžké vodě odolat. Jake máte zkušenosti a názor?