Workoholičky na mateřské (bez práce)

4243
7.11.13 10:47

Workoholičky na mateřské (bez práce)

Ahoj, najdou se tu nějaké workoholičky, co mateřskou „přežívají“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lu-ca
7.11.13 10:49

Ahoj, tak to jsme na to podobně, ale naštěstí trochu pracuju, ale netačí mi to :)

• Citovat
  • Upravit
4243
7.11.13 10:54

Ahoj, já taky pracuju, ale tak 2dny v měsíci, jenže právě čím dál méně. Dělala u první mateřské poloviční úvazek, kvůli krizi a chybě managementu, kdy za mě vlastně vzali do práce dva, protože pani po mě to nezvládla a skončila, tak se posychrovali a vzali dva za mě - no až se zparacovali, tak čau, tak mi to snížili jen na dva dny v měsíci. Když mám dělat domácí práce, je mi u toho zle. Doma se otravuju - ne že bych neměla co dělat, ale prostě u domácích prací se nudím a s..e mě, že blbým sociálním systémem doma s VŠ hniju už 5.rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
7.11.13 10:57

No a to budu doma ještě 2roky. Kdyby existovaly jesle, babičky. Ty jsou sice v důchodu, ale pořád musí do práce, že je to doma nudí a když jsemi jim řekla, že by mohli hlídat, takmi na to řekli a co jako budeš dělat ty. Tak jsem řekla, no půjdu po 5ti letech doma do práce a oni, si to jednou užiješ. Ty nevíš, jaké je vyžít z důchodu - a já na to ale vím, rodičák je menší a na víc žijeme 4 z jednoho platu a krom toho děti rostou, pořád nové věci…, každá akce stojí haldu peněz,, důchodci mají slevu, my ne. Např. vstupné do zoo- za dítě 150,–,, já 200, parkoviště 100. Oni zaplatí jen za sebe. No ale to neuznali, prostě se doma nudí, nebaví je to a já si mám užívat super období být doma.Tak znám jen pračku, vařečku, koště, pískoviště a hernu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
7.11.13 11:05

Ahoj mám to podobne, akorát ja mám svou firmu, ale s prckem nemám tolik času se práci věnovat…prarodiče bydlí na druhém konci Čr a hlídání tu nehrozí…
Do toho dělám manželovi ucto, ale to mě moc nebaví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
7.11.13 11:08

Ahoj, já se hlásím, ale až bude dceři rok, vracím se do práce a na mateřskou půjde přítel. Jak já se těším do práce, naštěstí za mě nikoho nevzali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
7.11.13 11:14

@vikon
To máš super. Manžel je taky workoholik, ten by doma nebyl ani náhodou a dát dceru v roce do soukr. školky se mi moc nechce - že by ji někdo učil jíst, mluvit. To se chystám až ve 2letech. Ale kdybych měla někoho v rodině, hned tam je a já v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
7.11.13 11:20

Já mám naštěstí přítele, který není proti, dceru chci dát do jeslí nebo školky ve dvou letech. No trochu se bojím, jak to přítel zvládne, ale snad to bude dobrý, pomůžou i moje rodiče už jsou v důchodu. Chápu tě že chceš do práce, doma mě to úplně ubíjí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
7.11.13 11:25

@vikon
Tak to máš super. Syn šel taky ve 2do soukr. školky, malá půjde taky ve 2, jenže celkem jsem doma 5.rok. Babičky tak o víkendu. Jako sama bych si našla zábavu či s prckama, ale mě prostě uráží to, že celá rodina mě odsoudila jen k domácím pracem. Každý si jede svoji, každý je předůležitý. Včera tu byla tchýně a já ji říkala, že ať tu zůstane a jede pak domů autobusem, když už měli s tchánem cestu kolem a ona, to ne a za 20min zmizeli. Jsou oba v důchodu, ale dělají pro jednu firmu i zadarmo. Prostě se nevzdají práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
7.11.13 11:30

Já dělala v managementu jedné firmy a prý to bez té pozice by nešlo, tak jednu udělali vedoucí a jedné dali ty méně vedoucí činnosti. Na jaře vylila firma 2holky po mateřské. Jsem ve firmě 14let a to bylo prvně, co někoho vyrazili. Bohužel na novou práci musím mít nějakou výpomoc. Protože mám strach, že nastoupit do nové práce s tím, že budu mít 2letou v soukr. školce, že mě stejně vylijou, protože budu pořád doma. No už vidím, jak budou babičky hlídat :-). Ty pořád jen cestují po světě - jedna byla i pětkrát v zahraničí letos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
7.11.13 11:33

A babičky by za peníze nehlídali? když si musí přivydělat k důchodu? asi ti nejde tolik o výdělek jako o tu potřebu pracovat, tak by jste byli spokojeni všichni ;) ale asi by jim bylo blbý hlídat vnoučata za peníze co? jinak já dávám mladšího do soukromý školky a jsou tam děcka od 18m, tak bych se toho nebála ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
7.11.13 11:35

Já taky pořád od někoho poslouchám řeči, o tom že si to mám doma užít, že už nikdy na mateřské nebudu a tak podobně a to i od holek z práce, nikdo nechápe, že mě to v práci baví. Přítel vidí, že je to se mnou k nevydržení, tak souhlasil, že se vystřídáme, nastupuju do práce v březnu, snad se mi povede do tý doby přestat kojit. 5 let doma, to tě obdivuju, to bych nedala, s první dcerou jsem byla doma 3 roky a to mi bohatě stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
7.11.13 11:39

@vikon
No já právě ve 2,5letech otěhotněla. Jenže to jsem chodila do práce na 2dny v týdnu, když syn chodil od 2let do soukr. školky. Právě že i tenkrát jsem měla krizi do těch 2let, kdy jsem ho dala do té školky kvůli tomu, protože i koupit boty, kdyré se mi rozpadly byl u nás horor. Syn v kočárku v obchodě řval a manžel chodil domů v 19h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
7.11.13 11:41

@luc31
To by si nevzaly a podle mě jim jde hlavně o zrealizování se. Mamka byla půl roku na neschopence, do té doby se těšila do důchodu a stříhala metr - já si říkala, super, až malé bude 1,5roku, budu mít taky babičku na hlídání - ale prdlajs. A teď se rozhodla, že nenastoupí, že ji to doma nebavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
7.11.13 11:43

Mě by možná i stačilo, kdyby manžel doma byl ochotný něco dělat. Dřív se doma o práci dělil, teď si neodnese už ani talíř od jídla. Přijdu ze cvičení, on si hraje hry a na lince máslo, chleba a bordel - odrobinky, sýry a když řeknu, že by si to mohl uklidit, tak mi řekne, že už je hrozně utahaný a že musí spát. Takže dělám doma fakt jen toho vola. Má žehlit prádlo - jediná činnost - no už je plná postel, asi to už budu muste vyžehlit příští týden, děti nebudou mít v čem chodit. On má už týden chřipku, ale do práce může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová