Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
, taky čekáme miminko a ostatně jako všechny maminy se koukám po kočárku, ve kterém by se mimčo cítilo co nejlépe, zaujal mě velmi kočárek X-Lander X1, jediné co mě malinko odrazuje je, že nemá polohovací polohovací opěrku nohou, můžete mi napsat jak moc velké mínus tohle je, eventuleně další dobré případně špatné zkušenosti s tímhle kočárkem. Díky a přeji pohodové těhu. ![]()
ahoj, k landerům tu bylo už docela dost diskusí, mj. https://www.emimino.cz/modules.php?… další najdeš v seznamu diskuzních fór - kočárky. budu mít x.lander xa, tak jsem taky hledala informace
přeju dobrý výběr
my jsme se s manželem do X1 zamilovali na první pohled. Uchvátilo nás to pérování. Máme ho od března. V té době teprve začínal velký bum těchto kočárků.
Já jsem spokojená. Zatím jezdím s hlubokým. Eliška se tam vejde tak do října tj. do 7 měsíců. Pak už budeme muset používat sporťák.
Kočárek je poměrně těžký a bez pomoci nejde vynést. Do výtahu musím sundávat jedno kolečko. Ten široký rozchod zadních kol je někdy k vzteku. Já se třeba v naší samoobsluze nevyhnu s košíkem ![]()
Jedna kamarádka už používá sporťák. Začala v létě a zjistila: kočárek se kvůli střeše hůř skládá, pod kočárek se toho již moc nevejde a to polohování nohou je také blbé. Vozila tam pláštěnku a měla tam přidělaný spodek od vaku na nohy.
Já začnu vozit holčičku až budu mít zimní fusak, tak to tak neřeším.
Každopádně ho však doporučuji. Chodíme s ním do lesa, přejede kdejakou díru bez problémů.
Pokud bude mít někdo nějaké dotazy, tak klidně písněte. Ráda sdělím své dojme.
Ahoj,
a nemá letošní kolekce už polohovací nožičky u všech typů ? Kamarádka si koupila X lander XA loňskou kolekci a teď,když chtěla dát malého do sporťáku,tak zjistila, že právě nemá polohovací nožičky. Takže kočárek prodala a koupila ten samý,ale letošní koleci,která to polohování má.
Já bych sporťák bez polohovacích nožiček nekoupila. Viděla jsem na vlastní oči,jak tomu prckovi visely nohy z kočáru ven a fakt nic moc. Někdo tady psal, že to neřeší, že bude stejně se sporťákem jezdít až v zimě a bude mít fusak. No nevím,nevím pro prcka mi to absolutně pohodlné nepřijde.
A také pozor na ten výtah, do toho klasického panelákového se fakt nevejde a kámoška musí také sundavat pokaždé kolečko, což mi přijde jako dost velký opruz.
Ivule
Děkuji všem za reakce, já jsem se do tohoto typu kočárku zamilovala taky, na jednom jsme se shodli nechceme trojkolku a X1 vede žebříček, ale ani nová kolekce 2006 polohování na nožičky nemá, nechala jsem si zaslat katalog přímo od X-Landera (www.x-lander.cz) a bohužel, ale jinak se mi hodně líbí, i v tom, že je pěkná trojkombinace vcelku za slušnou cenu, nechci se nikoho dotknout, ale některé kočárky mi připomínají tvarem futrál na nebožtíky a tam opravdu svého mrňouska strkat nechci
, no snad si každá vybereme kočárek co se nám líbí a splní i naše očekávání. ![]()
Ahoj, já nám X1, jezdím s ním (sporťák) od červa, polohování nožiček nemá
, malému to,když je vzhůru, moc -vlastně vůbec-nevadí a když usne dám mu pod nožky to polohovací madlo
a má nožky pěkně nahoře
. kupovali jsme jen sporťák, hluboký jsem měla od Chicca a musím říct ,že jsem maximálně spokojena jak s jedním ,tak i z druhým (i když X1 má nějáké ty mouchy) ![]()
Ahoj maminky, můžete mi prosím poradit, pro jaký kočár se rozhodnout? Rozhodujeme se mezi X1 a X3. U X1 se nám líbí ten podvozek, ale X3 má polohovací nánožník, zádíčka jdou víc položit a je skladnější. Máte s nimi nějaké zkušenosti? Díky Luboš.
Luboš - já mám X3 a rozhodně jsem „vyžadovala“ jak polohování nožek, tak polohu do co největšího lehu, což právě jediný z X-landerů splňoval.
Mě polohování nožek důležité přijde a co se týče polohy do téměř lehu - záleží jak rychle vám mimčo poroste, tzn. kdy už se nevejde do hluboké korbičky. Pokud to bude moc brzo ( a to težko odhadnete) a budete ho dávat do sporťáku třeba před půl rokem tak by mi asi ta poloha u X1 vadila, do vodorovné má hodně daleko.
Zas u X3 mne zaujaly natáčecí kola , perfektně to zlepší ovladatelnost kočárku, ale občas přivodí i nějaký ten problém než si na to člověk zvykne, chtělo by to možnost aretace.
Nechci Ti brát iluze, ale myslím, že jako řada rodičů (tipuji tak 90%) se stejně po půlroce věku dítětě poohlédnete po nějakém lehounkém sporťáčku-golfkách.
Hodně štěstí při výběru
Claudie
Děkuji moc za radu. Myslím, že to X3 vyhrál. Slyšel jsem ale, že má končit a přijít nějaký jeho nástupce, nevíš o tom něco? A kde jsi ho koupila? Já se rozhoduji pro www.detskyraj.cz.
Včera jsem navštívila jeden pražský obchod s dětským zbožím a k mému překvapení měli X1, která měla polohování nožiček. ![]()
Pořád jsem přesvědčená o tom, že si pořídíme X-Lander X1, ale teď nastal problém jak ho nacpat do auta, prohlížela jsem spoustu stránek, ale světe div se skoro na každých je jiný rozměr v rozloženém stavu. Mohla bych poprosit někoho kdo X-1 má, aby mi poslal fotku jak vypadá kočárek složený, nikde jsem ho v tomto stavu nenašla. Moc všem děkuji.
e-mail dahiba@centrum.cz
Ahojky ohledně kočárků X-Lander toho tady bylo napsáno opravdu hodně - sama jsem se jich účastnila jelikož už 14 měsíců tento kočárek používáme. Máme ale XA. A jsem s ním max.spokojená. výborná manipulace - kolečka se otáčí o 360stupnu. Někdo tu psal že se s kočárkem nevejde do panelákového výtahu, my jo, s tím problém nemáme
ale asi jak který výtah.
Co se týce toho polohování nožiček tak jelikož máme loňskou kolekci tam tam polohování ještě nebylo bohužel - ale u té letošní je to u všech typů.
Pro případné zájemce těchto kočárků posílám odkaz přímo na dovozce, kde u všech typů X-landeru to polohování nožiček mají opravdu napsané (a dle mé kamarádky, která ma nové XA to polohování tam opravdu je).
Tak dobrý výběr ![]()
Amira , se skládáním je trošku problém, je nutno sundat boudičku a madlo
, pak to jde pěkně na placku a kolečka jdou sundat raz , dva
. Až budu skládat ,tak Ti to vyfotím, jen tak se mi do toho nechce
![]()