Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Holky, prosím, potřebuji pomoc v rozhodování. Mám jasno v tom, že chci 3kolku s předním otočným kolem, co nejlehčí (musím hodně používat MHD) a samozřejmě pohodlná a bezpečná pro mimi (čekáme začátkem listopadu). Srovnávám následující:
Cam Cortina X3, cena za vše (korbička, sporťák, autosedačka) vč. příslušenství cca 17 tisíc, váha 9,1 kg + korbička asi 4,5 kg. Vnitřní rozměr korbičky 75×32 cm.
Vadí mi, že nemá ruční brzdu. Zažila jsem u Jané to „polobrždění“, tj. částečně zabrzdění pro jízdu z kopce, a přijde mi to super.
Na druhou stranu má (podle obrázku) lépe odpružený podvozek.
Jané Slalom Pro, cena za komplet (korbička, sporťák, autosedačka) cca 22,5 tisíc, váha údajně 8 kg (ale mám zkušenost, že Jané rádi udávají nižší váhu) + korbička téměř 5 kg (vážila jedna mamina, tomu věřím), vnitřní rozměr 73×31.
Proti Jané mluví to, že možná podceňují váhu a navíc mám s Handy Praha (jejich výhradní distributor) ne moc dobrou zkušenost, když jsem tam kupovala golfky pro dceru.
Co si myslíte Vy?
Díky Tánička ![]()
Máte zkušenost s Cam Cortina X3 Tris Evolution?
Přidejte zkušenost s Cam Cortina X3 Tr...holky napište něco,taky mám v merku tyhle 2 kočárky + ještě Q.speedy
pro mě je u cortiny - brzda, tu jsem chtěla, protože plánuji chodit s mimísem na brusle
u jané mě trošku odrazuje vysoká cena
a speedy mi příjde takový nemastný neslaný,zas má + autosedačku cabrio…
Táni a kde jsi vyčetla váhu té cortiny? Už jsem ji jednou zavrhla protože jsem někde četla,že je to tank těžkej ![]()
Ahojky,
zkusím přijít se svou troškou do mlýna. Možná budu trošičku neobjektivní, protože jsem zamilovaná do Cortiny, ale při výběru kočárku každá rada dobrá.
Takže mám ještě jedno „proti“ k Jané. Autosedačky vyšly velmi špatně v Crash testech. Zatímco Cam je bezpečnější.
Jinak já mám kočárek od Neonata a autosedačku od Cam. A s oběmi jsem velmi spokojena.
Jinak oba dva kočárky mají na prodejně AAA Kočárky v Čumpelíkově ulici v Praze - Kobylisích, takže pokud jsi z Prahy, tak si je můžeš porovnat v reálu.
Tož tolik moje rady. Snad ti pomůžou v rozhodování. Jinak dokonalý kočár prostě neexistuje - bohužel ![]()
Baru a Kiky
Dám ještě jeden tip,BebeConfort High Trek,cenově asi jako Jané,váha 12kg (jako sporťák),nejlepší odpružení,otočná sedačka,a hodně bezpečná autosedačka…
Ahojky,
my mame v obchode zamluveny Jane Slalom. Dost jsem zvazovala i High trek, ale nakonec vybral manzel - Jane se mu zdal takovy nejaky bytelnejsi, nebo spis mene rozhrkany nebo jak to rict…
Co se tech autosedacek tyce, tak sice jsem aktualne zadny vysledek crash testu nestudovala, ale co si pamatuju, tak spatne vysel ten hybrid korbicky a autosedacky Matrix. Klasicka autosedacka (Rebel) ne (samozrejme, ze Maxi cosi je lepsi…), ale zadna traga to nebyla…
Cam mi prisel uz moc robustni, u Jane se mi libi, ze je takovy odlehceny i vizualne. Jinak tech 8kg je vaha jen samotneho podvozku, takze s korbou nebo sportakem to bude nejakych 12kg, coz jde.
Sylva
Tak já mohu přidat trochou do mlýna taky, jsem majitelkou jane
a díky bohu, měla jsem možnost srovnat to s jinou trjkolkou a to X Lander a je to naprosto o něčem jiném, pozor kočár jsem testovala jak v lese na fakt drsné cestě po kořenech na Šumavě, tak i na kolečkových bruslích, tak ve městě a všude naprostá spokojenost, manža ho schválil hlavně díky kotoučové brzdě, bezesporu po technické stránce nejlepší, nemám k ní autosedačku, koupial jsem raději Maxi cosi Cabrio, co se týče korby, tak to je děs,ale udělala jsem menší úpravu vložené pevné vany ze starého kočáru, potáhla to látkou ze šustáku stejnou jako je kočár a je to bomba, takže ji vozím ve sportáku e prostorná 82X35 a stálo mě to 200,–kč, docela sranda,el je to úžasné malá má placu jakblázen a korba za 6500,–Kč by stejně ležela ve sklepě,protože by nám už nebyla:-))
Nevýhoda jsem vyšší, takže bych potřebovala to madlo trochu dál od kočáru a hlavně krapet nahoru, jo a je docela zastrčená ta nožní brzda, docela pakárna při odbrzdění:-))
Horší je , že se musí přidržovat v autobuse, stalo se mi, že se převažoval, malá v něm byla v leže a padl mi při jízdě, to jsem rozdejchávala těžko,ale sockou moc nejezdím, přeji mnoho zdaru při výběru:-))
Hi trek mě za srdce moc nechytl,ale možná kdybych ho viděla naživo,prošel by do užšího výběru, pro mě má mínus cena ![]()
teď jsem studovala na netu tu cortinu a našla jsem ještě jednu pro mě takovou mouchu, moc se mi tam nelíbí ta pružina dole,taková barevná působí to na mě fórově,zas je cenově víc než přijatelný a má všecko co jsem od kočáru chtěla, až na tu brzdu
Jané bych asi nevytkla nic, mohl by být levnější…no korba s AS se dá prodat…
a ještě můj speedy taky splňuje kompletně mé požadavky další + je ta AS
no já fakt nevím…asi vím,ale potřebuji si to ujasnit, ..
![]()
Ahojky,
my máme sporťáček Jane Slalom Pro a jsem maximálně spokojená, můžu jen doporučit. Na bruslích jsem zvyklá jezdit hodně rychle a s tou ruční brzdou kdykoli bezpečně dobrzdím. Těžký se mi nezdá, nosím jej do schodů sama i s malou (teď má okolo 7 kil). Ale je pravda, že nemáme komplet, takže tu autosedačku (bezpečnost) jsem neřešila… Porovnávat nemůžu, s ostatními kočárky nemám osobní zkušenost (krom starého Deltimu).
Jana
Slibuji, že ráno bude, ted jdu dát vanu,ale fakt je to bomba,bába v obchodě nechápala co to je, hold česká hlava je hlava, přišel na to manža:-))
gabinka píše:
kdo neumi-tak nejdriv pravym tlacitkem na mysi dat kopirovat foku oak najet na odpoved e-mimina kliknout na img vlozit fotku ctrl+v zas kliknout na img
našla jsem toto, ale mě se to ještě nepovedlo
určo jsi šikovnější a klidně to nechej na ráno,já jdu nejspíš do hajan ![]()
petrucha píše:
Sakris, jak se vklada fotka?
ahojky,
musíš mít fotku někde na netu - třeba tady v galerce. Klikneš na ní pravým tlačítkem myši, klikneš na „vlastnosti“, zkopíruješ www adresu, vložíš k odpovědi, označíš, klikneš na „Img“ a v „náhledu“ bys ji měla vidět.
Snad ten můj výklad pochopíš ![]()
Katka
Ahojky,
měla jsem X-Landera a mám Jane slalom Pro. Nedá se srovnat. Jsem nadšená. Koupila jsem nový sporťák a bazarovou korbičku, těch 6,řtis se mi teda fakt dát nechtělo. Ale je vychytaná, to zas jo. myslim ta cena je adekvátní v porovnání s cenou korby Quinn a jejími možnostmi…
Jinak brzda ruční super! Nožní je hluboko, ale když se neodbržďuje jako klasický kočár, ale pákou (opře se nárt) jde to dobře.
Madlo je fakt pro prcky. já mám 160cm a je to prima. Muž má skoro 190 nestěžuje si, le nejezdí na bruslích a nevozí tam tašku.
Stabilita s mimi v leže a taškou na madle (u sporťáku) je vážně trochu horší, v MHD to chce držet. Ale já nepustila ani stabilní 4kolku…
Autosedačka. Nekoupila bych Rebel. Mam Maxi Cosi. Plánuju, že to prostě BUDE pasovat:-) koupila jsem si adaptéry na Quinny a nějak to prostě vyrobím, aby to sedělo:-) Když ne, nedá se svítit, ale MC se prostě nevzdám.
Zdraví Albi
Holky, tu váhu jsem hodně podrobně našla na www.detskyruzek.cz
Přesně, jak jsem čekala, tak váha podvozku u Jané Slalom Pro nebyla úplná - je to 8 kg bez koleček a korbička má 5,5.
Za to Cam Cortina X3 má 14,5 kg s hlubokou korbou!
Takže váhový srovnání je jasný, bude to zřejmě stejný (4 kolečka určitě váží minimálně 1 kg).
Jinak pozor na ty rozměry korbiček. To, co jsem udala já, my měřili v obchodě a nebo nějaké maminky. Na tom Dětském růžku je vnejší rozměr.
Jinak nevím, jak Vy, ale já chci určitě podvozek, na který bude pasovat autosedačka kvůli kratším cestám na nákup aspol.
Ještě zajímavost. Objevila jsem tříkolku Chicco Sada Trio S3. Myslela jsem, že je těžký, ale vychází to dohromady na 15 kg, a možná míň (11 kg je sportovní verze, 4,3 korbička, tak když se oddělá ta sport. sedačka, mohlo by to být i lepší). No a zdá se, že má taky nějakou tu ruční brzdu, což by se mi líbilo.
Jen musím zjistit vnitřní rozměr korbičky. Neviděl jste někdo ten kočárek?
To je zatím vše.
Jo, ještě něco. S tou vlastnoručně vyrobenou korbičkou se mi to moc nezdá, kor když říkáte, že v MHD je ten kočár s taškou dost nestabilní. Když budu mít za ruku ještě 2,5 letou dceru, tak to nevím…
Jo, a dejte mi vědět, jestli Vám pasovala ta autosedačka Maxi Cosi s adaptéry na Quinny na Jané podvozek. Tohle jsem fakt ještě neřešila ![]()
čauky Tánička