Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, zjišťuji za kamarádku, jak se osvědčil X-lander XT v zimě. Dítě se má narodit v říjnu a mě tedy zajímá:
1. Byla dostatečně prostorná korbička pro dítě i s fusakem?
2. Je dostatečně zateplená a zakrytá pro zimu?
3.Vadilo vám, že dítě nebylo v přenosné tašce ale v korbičce (ona bydlí v 1.patře bez výtahu)? Jak jste to řešili?
Díky za vaše zkušenosti. Ziza.
Ahoj,
tak to sme na tom stejně akorát nám v říjnu bede rok ![]()
![]()
1.) korbička je dle mě dost prostorná ale fusak sme nepoužívali. měla jsem jen teplou bzavinovačku od Emitexu, která je i do autosedačky a v pokodě jsme s tím zimu odjezdili. nikdy jsem neměla pocit, že by se fusak hodil. ale na tuto zimu ho už do sporťáku kupovat budu.
2.) de o to co je „dostatečně“. když se podíváš např. na dle mého názoru šíleně zateplené Taka tak je zateplená minimálně. vlastně je před korbičku jen další tenký kryt. Ale stejně s mímem ven když je pod -5 nemůže a my jsme do této teploty jezdili na procházky i na 3 - 4 hodiny v zimě do -5 úplně v pohodě a nikdy mi neprochladl. a já nejsem moc zastáncem velkého nabalování dětí, spíš naopak. taky malý první rýmu chytnula až v těchto vedrech.
3.) tak to mi určitě nevadilo. proto jsem kupovala korbičku, že mi vadí přenosné tašky. nosí se suprově. jezdili sme výtahem do 6p.
velikost korbičky - všichni mají strach, že je malinká ale já s ní byla naprosto spokojená. Davídek v ní jezdil až do konce KVĚTNA!!! a to už teda nebyl žádný drobek - 9kg, 71 cm, koupila jsem do ví kšandy abych měla jistotu, že nevypadne ven a musím říct, že jsem se s korbičkou nerada loučila. autosedečku máme maxicosi, ta jejich se mi zdála taková ne moc bezpečná. hodně sem využívala i možnost dát sedačku na podvozek. jinak jsem s XT moc spokojená. trošku jsme „zápasili“ se spotťákem ale už jsme to taky překonali a jezdí v něm rád. jestli chcete nějaké fotky tak mi písněte SZ meila, ráda ukázky našeho drncání pošlu ![]()
já bych do toho kočárku šla znovu! tak krásné poježděníčko ![]()
![]()
Tina