Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
nemáte prosím některá zkušenost s lékem Xonvea? Jsem 8 tt a nevolnosti mi začaly tak od 4 tt 😩 A vlastně jsem díky tomu zjistila, že jsem těhotná.
Doktor mi teď na kontrole předepsal tento lék, že by mi mohl pomoct. Ale četla jsem, že může způsobit ještě větší únavu a nebo nemusí vůbec zabrat.
Já tedy nezvracím, ale je mi zle celé dny, někdy je to i večer horší. Jídlo je problém, snažím se do sebe něco dostat, ale jednou si něco dám a druhý den to nemůžu ani cítit 😅
Takže pokud některá máte zkušenost, tak budu ráda, když mi ji napíšete.
Děkuji ❤️
Já jsem ji měla, sice jsem si vzala jen dvakrát, ale pomohla. Doktorka mi ji doporučila brát večer, aby mi druhý den nebylo zle a nebyla taková únava. Já ji chtěla proto, abych zvládla dojet autobusem do práce, ale jak jsem ji koupila, tak mi za pár dní přestalo být špatně samo od sebe ![]()
Mě teda zachránila. Před tím jsem zvracela snad 20krat denně. Je teda pravda, že jsem byla lehce víc unavená, takových 12-14hodin jsem denně naspala🙂 ale s téměř nevolnostmi jsem stejně byl do neschopence takže mi to bylo jedno. Brala jsem jí asi 6 týdnů
Jen se připrav, že stojí 800-900kc a je tam jen 20tabletek. Takže 20 dní bez nevolností.. já zvracela každé těhotenství do 5-6 měsíce a až letos v tomto těhotenství mi doktor nabídl xonveu ( dřív asi nebyla..) a škoda, že jsem o ní nevěděla v předchozích těhotenstvích. Brala jsem si ji teda na dovolenou, ať si ji užiju a první tyden jsem ji brala večer, jak mi poradil gynekolog a opravdu mi přes den bylo skvěle. Další týden jsem to brala co druhý den, zda se to zlepšilo i bez toho.. Ale nezlepšilo, vždy mi odpoledne toho druhého dne už bylo hnusně.. to jsem to raději kupovala, než měla hlavu v záchodě ![]()
Takže, pokud ti to už teď dělá problém vydržet, omezuje tě to, tak do toho jdi. Za zkoušku to stojí! ![]()
@Andělka55 děkuji moc. O ceně vím, ale to je asi to nejmenší, pokud pomůže 😅
Spíš mi jde o ten účinek a o nějakou větší únavu, četla jsem, že by se během užívání nemělo třeba řídit. Ale asi na každého to působí trošku jinak. Takže podle toho, co mi tady zatím všechny píšete, tak to zkusím ☺️ Maximálně vyhodím 900, ale pokud to zabere, tak budu nejstatnější 😁
Jen mně gynekolog říkal, že to mam užívat ráno nalačno, ale přemýšlím, že možná ten večer bude lepší i skrz tu únavu
@Freyaa99 mě teda říkal večer před spaním. Asi právě kvůli té únavě, vyspíš se a budeš odpočatá a potom to bude funguje už jen na žaludek 😁
Mám ji celé těhotenství, protože jsem od začátku měla velké nevolnosti (ne jen zvracení, ale i zvedání žaludku, neschopnost cokoliv pozřít a tak…). V tom prášku je antihistaminikum, což jsou léky na alergii - takže záleží, jestli jsi alergik a jsi na to zvyklá. Respektive já třeba alergie nemám a první dva - tři dny jsem byla nepoužitelná, to jsem byla fakt mimo… ale pak si na tu dávku tělo zvykne a funguje normálně. A opravdu zabírá, já díky ní mohla relativně normálně fungovat i zase jíst. Ale zase pak může být problém ji vysadit (já hp třeba fakt mám, zbývá mi pár týdnů do porodu a bez ní opět zvracím i vodu…) - ale to může být individuální… jen se připrav, že po delším užívání pak to vysazování musí být postupné a i tak může být náročné. Držím palce, ať je ti brzy lépe! ![]()
@Te12345 moc děkuji! 🫶🏻 Taky žádné alergie nemám, takže počítám s tím, že unavená asi budu.. Ale pokud mi bude lépe, tak to zvládnu 😁
Jejda to mě mrzí, že ti je zle takovou dobu, já se neustále modlím, aby to v druhém trimestru přešlo 🥺 Chtěla bych to rodině dát jako dárek pod stromeček, ale pokud mi bude neustále takto a to se před nimi fakt přemáhám, tak to asi nemáme šanci utajit až do Vánoc 😁
Já držím palce tobě, ať ti vše dobře dopadne a miminko je hlavně zdravé! ❤️