Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud je vše ok, tak je druhý trimestr nejvhodnější pro cestování. Já jsem takto byla v pátém měsíci na dovolené v Turecku. Prober to s lékařem, on ti dá doporučení, co dělat v průběhu letu. Jen bych si ještě ověřila kvalitu zdravotní péče, potřebu očkování a rizika tropických chorob na těhotenství.
Taky se zeptej doktora, jak chranit pred Zika virusem. Doktor je asi lepsi radce, bude znat tvuj zdravotni stav 🤗
Já bych spíše v tomto případě řešila očkování a místní zdravotní péči než týden těhotenství.
Let je to nejmenší. Pokud se něco stane a budeš tam muset být do porodu, tak aby to pokryla pojistka
Plus partner, zda tam bude těch pár měsíců, jeho práce, výpadek příjmu, atd. Vše aby bylo pojištěné.
Já bych letěla jen po Evropě, tak aby byla možnost převozu mne a novorozence zpět sanitkou a manžel za mnou mohl létat, jezdit často a přitom pracovat.
Létala jsem pravidelně do 32TT, pak už s tím mají letecké společnosti problém. Nebo před 18ti lety mívaly. ![]()
Dámy jdu na vás s otázkou, jakou máte zkušenost s cestováním letadlem v 2. trimestru?
Pokud vše půjde jak má měla bych být ve 14tt během naší cesty do dominikány. Dovolenou máme zaplacenou již 3/4 roku, úplně jsme nepočítali, že počneme ještě před novým rokem
Máte někdo zkušenost s dlouhým letem na začátku 2.trimestru?