Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem v polovině 9. měsíce a najednou nemůžu spát. Až doteď jsem usínala hned, i když mě malý kopal nebo mě pálila žáha – úplně jedno. Včera jsem nespala celou noc. Dnes zase. Vyloučila jsem koukání na obrazovky dvě hodiny před spaním, vypila jsem heřmánkový čaj, zkoušela jsem i pomalu dýchat, ale prostě nic nezabírá. Máte to někdo stejně? Jak to zvládáte? Přes den musím fungovat, pracuji z domova… ![]()
Bohuzel, stava se to casto, vetsi ci mensi problemy se spankem zazije ke konci kazda tehotna. Hormonalni vlivy, nepohodli zpusobene ditetem v brise, urcite i nervozita z porodu, premysleni nad obdobim potom. Pokud to jde, je dobre uz zvolnit tempo (i proto uz jdou zeny na materskou)
@malákráličice tak jsem ráda, že to není mnou. Dřív jsem občas mývala problémy se spánkem a pomáhal melatonin. Tak to musím vydržet ![]()
@Cirrus fibratus píše: Více
Jsem OSVČ takže, bohužel, nemám mateřskou a rozhodla jsem se, že ty peníze se budou hodit a vydržím až do porodu. Ale rozhodovala jsem se o tom v 2. trimestru, když jsem měla lepší spánek a víc energie než před těhotenstvím ![]()
@Banánek Zelený ja tomu rozumim, jen nekdy to nejde uplne podle planu.
Polovina 9. měsíce znamená, že jsi kolem 38. týdne? Třeba už se i něco chystá. Takové změny to můžou signalizovat.
Nemáš nenadálou potřebu něco uklidit, vyprat, připravit?
Ale jinak je to normální. Mám dojem, že z kamarádek, které měly problémy se spánkem už předtím, to v těhotenství více či méně, dříve nebo později dohnalo všechny.
Je milión rad, jak usnout a spát. Já bych zkusila procházku na chladném vzduchu, horkou vanu, pořádně vyvětrat a na spaní si něco pustit. Ať už nějaké ty šumy všech možných barev, přírodní zvuky, nebo nějaké příjemné mluvené slovo, případně klidnou hudbu.
@karkarka píše: Více
Ale prosím tě… Nemusí být pravda. Nestraš ji ![]()
Běž na mateřskou ![]()
Jinak nespat a přes den fungovat teď budeš muset pěkných pár let ![]()
@TRG píše: Více
Mám potřebu uklízet a td. už od 2. semestru, vlastně teď jsem jen dokoupila kojící podprsenku, jinak už několik měsíců mám všechno ready ![]()