9. měsíc těhotenství – nespím, co s tím?

12.10.25 03:22

9. měsíc těhotenství – nespím

Jsem v polovině 9. měsíce a najednou nemůžu spát. Až doteď jsem usínala hned, i když mě malý kopal nebo mě pálila žáha – úplně jedno. Včera jsem nespala celou noc. Dnes zase. Vyloučila jsem koukání na obrazovky dvě hodiny před spaním, vypila jsem heřmánkový čaj, zkoušela jsem i pomalu dýchat, ale prostě nic nezabírá. Máte to někdo stejně? Jak to zvládáte? Přes den musím fungovat, pracuji z domova… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15218
12.10.25 05:23

To je trénink na to, co přijde po porodu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cirrus fibratus
12.10.25 08:01

Bohuzel, stava se to casto, vetsi ci mensi problemy se spankem zazije ke konci kazda tehotna. Hormonalni vlivy, nepohodli zpusobene ditetem v brise, urcite i nervozita z porodu, premysleni nad obdobim potom. Pokud to jde, je dobre uz zvolnit tempo (i proto uz jdou zeny na materskou)

• Citovat
  • Upravit
21573
12.10.25 11:55

Úplně normální. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.25 15:01
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.25 15:05

@malákráličice tak jsem ráda, že to není mnou. Dřív jsem občas mývala problémy se spánkem a pomáhal melatonin. Tak to musím vydržet :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.25 15:08
@Cirrus fibratus píše: Více

Jsem OSVČ takže, bohužel, nemám mateřskou a rozhodla jsem se, že ty peníze se budou hodit a vydržím až do porodu. Ale rozhodovala jsem se o tom v 2. trimestru, když jsem měla lepší spánek a víc energie než před těhotenstvím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cirrus fibratus
12.10.25 15:40

@Banánek Zelený ja tomu rozumim, jen nekdy to nejde uplne podle planu.

• Citovat
  • Upravit
TRG
5511
12.10.25 15:47

Polovina 9. měsíce znamená, že jsi kolem 38. týdne? Třeba už se i něco chystá. Takové změny to můžou signalizovat. ;) Nemáš nenadálou potřebu něco uklidit, vyprat, připravit? :D Ale jinak je to normální. Mám dojem, že z kamarádek, které měly problémy se spánkem už předtím, to v těhotenství více či méně, dříve nebo později dohnalo všechny.

Je milión rad, jak usnout a spát. Já bych zkusila procházku na chladném vzduchu, horkou vanu, pořádně vyvětrat a na spaní si něco pustit. Ať už nějaké ty šumy všech možných barev, přírodní zvuky, nebo nějaké příjemné mluvené slovo, případně klidnou hudbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.25 23:13
@karkarka píše: Více

Ale prosím tě… Nemusí být pravda. Nestraš ji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
12.10.25 23:40

Běž na mateřskou :nevim:

Jinak nespat a přes den fungovat teď budeš muset pěkných pár let :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.10.25 00:15
@TRG píše: Více

Mám potřebu uklízet a td. už od 2. semestru, vlastně teď jsem jen dokoupila kojící podprsenku, jinak už několik měsíců mám všechno ready :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí