Xperia L- háčky a čárky v SMS

3684
16.6.13 20:06

xperia L- háčky a čárky v SMS

Prosím, dnes jsem dostala Xperia c2105 L, jenže když píšu zprávy tak mi to pořád opravuje slova a píše je s háčky, což já ale nechci, přitom mám automatickou opravu slov deaktivovanou, před tím jsem měla xperia ARC S a ten mi to nedělal.
Tento to dělá jen když mám nastavenou klávesnici klasickou jako třeba na PC.
Nevíte jak to zrušit?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3684
16.6.13 20:08

Nechci to z jediného důvodu. když ještě byly staré mobily a psalo se s háčky a čárky, tak to načetlo více znaků a místo jedné sms jsem měla najednou 2 poslané, kvůli počtu znaků, tak se bojím, že se to bude dít i teď :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
napresdrzku
16.6.13 20:20

Má to asi Android co. Tam to vypnout tuším nejde, většinu příspěvků píšu z mobilu a občas to vypadá, zvlášť když zaúřaduje oprava slov :) Počet znaků by se měl počítat jako bez diakritiky.

• Citovat
  • Upravit
3684
16.6.13 20:23

Děkuji. Jde mi jen o to, že jsem to zkusila na starém mobilu co mám ještě doma, Nokia 6300 a když píši s háčky a čárky, tak mi to počítá navíc.
Mám sice neomezené SMS, ale jde mi o to abych nenapsala 5 slov a hned mi to nenapočetlo 2 SMS :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
16.6.13 20:24

@napresdrzku u androidu to vypnout jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
16.6.13 20:25

A kde? Projela jsem celý mobil a nikde jsem nic nenašla :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
napresdrzku
16.6.13 20:45

Jo taky by mě zajímalo kde. Ne že by mi to nějak vadilo, ale nikde jsem tuhle možnost nenašel. Možná pomocí dalšího programu, já používám Swift Key klávesnici a tam ta možnost není, ale dost zpřesňuje psaní a stojí pár kaček.

• Citovat
  • Upravit
607
16.6.13 20:46

Xperia U - Android - nastavení zpráv - Snižování nákladů - zaškrtnout a pak se zprávy odesílají bez diakritiky. Aspon u mého to funguje :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947

Vypni T9 je tam autamitcky. Nastaveni na klavesnic. Rychle psani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16783

Mě to teda zprávy napočítává mám xperia neo V

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
16.6.13 20:48

@palapa
Tu mám vyplou.

@koralina11
O to mi šlo, u starých mobilů to načítá a já nevím jak to je s těma chytrýma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16783
16.6.13 20:49
@T.Hololinka píše:
@palapa
Tu mám vyplou.@koralina11
O to mi šlo, u starých mobilů to načítá a já nevím jak to je s těma chytrýma :mrgreen:

mě to tam jde vidět když dám háček napíšo to 2sms

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
16.6.13 20:52

@Minutet
To jsem měla také,
Už to mám. Musela jsem na nastavení-jazyk a vstup- klávesnice xperia-nastavení-nastavení vstupu textu-návrhy slov a tam jsem to udělala.
Docela složité :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.9.13 12:07

kontrolka

Chtěla bych se zeptat, když mám zmeškaný hovor, nebo došlou zprávu, nikde mi nebliká žádná kontrolka, ani nemám emblém na obrazovce pokud je černá, jako to bylo u starých telefonů, takže pokud se vzdálím od telefonu, musím ho potom otevřením zkontrolovat, zda jsem něco nepromeškala. I když v nastavení zpráv mám kontrolku zaškrtnutou. prosím můžete mi někdo poradit, jak to je a nebo kde se to dá nastavit. Předem moc děkuji Terka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová