Naprostý hyenismus

3347
15.6.13 22:35

naprosty hyenismus

Milé maminky,
spis se potrebuji vypsat nez radit. Nevim, zda by nejaka rada vubec byla.

Moji prarodice, zili cely zivot spokojene v najmu v malicke vesnicce. ( jen statek, kde zili a bytovka ) V te dobe jsem byla mala, deda je nedoslychavy, babicka puvodem nemka. Zili si tam stastne, lide jim tam pomahali, od nas to byln k nim 9 km. Byli jsme tam nekolikrat do tydne.
Muj strejda, jejich syn, mel pro ne pripravene cele patro v rodinnem dome, az nebudou na stara kolena moct. Ovsem jednoho dne statek vyhorel ( jen chlevy, a stodoly- dum ne ). Babicka se tam mozna trochu zacla bat, ale spis to byla zaminka.
Jednoho dne prisla TETA, jejich dcera ( celkem jsou 4 sourozenci ) a zacla vyrizovat koupi baraku. Nevim zda to tenkrat nekomu vadilo ci ne, spise ne.
Dum byl blizko vsem dalsim 3 sourozencum.
Jenze pak dostalo vsechno rychly spad, vybrala jejich zivotni uspory, koupila barak, neco asi pridala ze sveho. Barak napsala na sebe. Snadno, prarodice jsou duverivy. Podle me jim ani moc nedochazi, ze se neco stalo :jazyk:
Ostatnim se to samozrejme nelibilo, mezitim teta nekde vytahla, ze pry babicka je nesvepravna. Nevim jak se ji to podarilo, kazdopadne ona spravuje jejich finance. Rodina se rozhadala, nikdo tam nejezdi, prarodice si tezko vemem k sobe treba na tyden, nechtej maj zvirata.
Par let uteklo a ona se rozvadela, prisel dopis ze ona uz se starala dost, ted at se starame mi.
Ze dum chce prodat. Strejda uz patro zabral, ma tri deti, muj tata zustal po uraze na voziku, dalsi zije v malem byte. :zed:
Nakonec se nic dalsich par let nedelo
Dnes volala a chtela se se vsemi sejit, mela jsem strasny strach ze se deje neco vazneho ( zdravi ), proc by se ozyvala jinak, kdyz spolu tolik let nekomunikuji. Chtela, prarodice jsou stari, ona tam s nimi bydlet nemuze a jestli souhlasime s domovem duchodcu. Nikdo nesouhlasil. Pry nema jinou moznost a i tak to zacne vyrizovat.
Slibovala jak tam doziji. Ted neni mozne aby si je nekdo z nas vzal pod kridla. Jak se s tim smirit?
Jde to vubec. Citim k ni strasnou nenavist a stvou me i rodice a ostatni ze tam nejedou za nimi. Jen kvuli ni. Maj jet prece za nimi ne za ni. Jsou stari, jednou bude pozde. :,(

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
3347
15.6.13 22:41

Omluvte chyby. I ten smajlik s vyplazlym jazykem tam byt nemel.

• načítám...
chatwenna
15.6.13 22:46

Tak at strejda patro zase odebere…

Nechapu, proc jste to neresili tehdy. Opatrovnika babicky prece musel urcit soud.

• Upravit
111verunka111
15.6.13 22:49

Docela se v tom stracim, ale babicka mela sepsat smlouvu o tom ze tam doziji, to nestaci vse jen slibit. Sice je to rodina, ale i ta dokaze podrazit. Babicka ted s tim nic neudela, udelala velkou blbost. Ale s domovem duchodcu by mela souhlasit i ona sama ne?

• Upravit
3347
15.6.13 22:50

@chatwenna resilo se to soudne, ona babicka vazne hur pise, pocitaa tak. Nakonec to asi vzdaly, protoze to taky stoji dost penez. Strejda tezko zrusi 3 deti. Udelat tam stavebni upravy po te co se nastehovali do baraku.

• načítám...
3347
15.6.13 22:53

@111verunka111 ahoj Veru, psala jsem to nastvana. Mozna to neni dost srozumitelne. Babicka je nesvepravna ona je jeji opatrovnik. Deda od mala neslysi. Jsou strasne duverivy, navic je to jejich dcera. Ty bys to cekala?

• načítám...
chatwenna
15.6.13 22:57

@Vrtul Jak vzdali? Kdo to vzdal? Prece teta musela dokazat, ze je babicka nesvepravna… Pote soud urcil jako opatrovnika mesto a pak teprve nekoho z rodiny…

Mne to cele spis prijde tak, ze jste se kdysi na babicku vsichni vykaslali, teta se tam o ni dlouho starala a ted kdyz ji dosla trpelivost, tak jste vsichni nastvani. Kdyz se chce, vsechno jde. Vezmi si babicku ty.

• Upravit
111verunka111
15.6.13 23:03

@Vrtul já už bych nevěřila v takových věcech nikomu, přítel důvěřoval svojí mamce a vzal si půjčku. Ona si ji někde utratila, a nesplácí nic. Svého syna zadlužila na 7 let a je štastná :cert:. A syna chci taky takto naučit, at vše sepisuje, rodina nerodina.

• Upravit
111verunka111
15.6.13 23:05

@Vrtul jee Jituš, já tě pod přezdívkou hned nepoznala :lol:

• Upravit
3347
15.6.13 23:05

H @chatwenna. No promin! Tohle je fakt ubohe. Ano bydlime v 2+1 tri lide, ctvrte na ceste. Dam je asi na pudu. Nechapu jak tohle muzes napsat, mi s nima pocitali. To ze ona je okradla a vykaslala se na ne? Se soudem nevim bylo mi 12. Nechtela jsem rady typu co jsme udelali spatne a kam babicku s dedou umistit, znam nase moznosti. Chtela jsem znat jestli a jak se s tim da srovnat. Tusit takovou reakci tak se jdu vyplakat na zachod. Ulevilo by se mi take a nemusela jsem se docist takovou odpoved.

• načítám...
chatwenna
15.6.13 23:07

@Vrtul Jenze tezko budes resit dusledky, kdyz se moc neorientujes v pricinach.

• Upravit
13714
15.6.13 23:13

@Vrtul POkud jiná možnost není, tak je aspoň často navštěvujte v tom domově. Oni tam lidi nežerou anebo - jsou-li čtyři děti, možná by se jim mohli složit i na nějaké lepší zařízení. :-).
No, to co píše chatwenna tak není úplně od věci - kvůli tetě za nimi nikdo nejezdil a ona se jich už chce konečně zbavit, blbý, ale možná na tom každý má podíl. :think:

• načítám...
3347
15.6.13 23:20

@111verunka111 no ja myslim ze to uz ted vi vsichni. Musime ted najit zpusob kdo se o ne tedy postara. Kdyby to nebylo tak jak je, treba by se nekdo nastehoval k nim a staral se. Ale protoze vztahy jsou takove a vsichni jsou hrdi. Nepujdou tam. A ja? Stavime barak, mimco na ceste. Tohle muze byt treba jeste na 10 a vice let

• načítám...
3347
15.6.13 23:22

@chatwenna zalezi tolik na tom soudu? A ona se nestarala. Nezije tam s nimi @111verunka111 no ja myslim ze to uz ted vi vsichni. Musime ted najit zpusob kdo se o ne tedy postara. Kdyby to nebylo tak jak je, treba by se nekdo nastehoval k nim a staral se. Ale protoze vztahy jsou takove a vsichni jsou hrdi. Nepujdou tam. A ja? Stavime barak, mimco na ceste. Tohle muze byt treba jeste na 10 a vice let

• načítám...
chatwenna
15.6.13 23:23

@Vrtul Mne ne, ale tobe by melo. Protoze mam pocit, ze mas o tete horsi mineni nez je nutne a o zbytku rodiny lepsi nez je vhodne.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová