Klíště - kam poslat na rozbor

286
16.6.13 12:58

Klíště - kam poslat na rozbor

Právě máme klíště a chtěla bych ho dát na rozbor, můžete někdo poradit kam? Děkuji moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
474
16.6.13 13:10

Ceske budejovice, tam je centrum, rozbor je na ruzne nemoce..zkus zadat rozbor klistete-ceske Budejovice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885
16.6.13 13:11

Ahoj ja jsem kliste posilala sem.
http://www.testboreliozy.cz/objednavka.html
Kliste je dobre dat do nejake uzavoratelne nadobky a dat k nemu kousek vaty namocene ve vode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
16.6.13 13:12

Nikam, je to zbytečné.
Pokud je něčím nakažené, neznamená to, že to musíš chytit taky. Jen se sleduj - příznaky virosy, erytem - to potom řešit s dr..
PS: doufám, že už sis ho vytáhla 8)

Kamarádky malá měla klíště, snad 2 dny, dali ho vyšetřit, pozit. na boreliosu i klíšťovku a holka nic, ani žádné opatření nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885
16.6.13 13:16

No maly mel byt ockovan, tak jsem radeji vysetrila kliste, nez aby byl ockovan a pak mel boreliozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
16.6.13 13:17

Rozbor je k ničemu, pozitivita klíštěte neznamená vůbec nic a už vůbec ne automatické nasazení nějaké brutální léčby!

pokud klíště rychle sundáš (žádné párání s tím, olejíčky, vykrucování) do 12h a ránu vytřeš jodisolem, z 99% jsi bez rizika, i kdyby klíště bylo pozitivní - borélie i viry encefalitidy sídlí hluboko v klíštěti, než přelezou, trvá to těch cca 12-24h… takže pokud to klíště nedonutíš vyzvracet se do rány nějakým mačkáním a točením, a ránu vydezinfikuješ, tak buďte v klidu…

na nějaké ulomené hlavičky se vykašli, to jsou mystéria - parazitologové doporučují klíště i normálně vyškrábnout, prostě strhnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
16.6.13 13:20

Děkuji Vám! Já chápu, že i kdyby to klíště bylo pozitivní, tak se nemoc nemusí projevit, ale přesto budu prostě klidnější, když budu vědět. @Alepoudaki mám to v malinké sterilní zkumavce, snad ok, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
16.6.13 13:23

No holky takže jak vlastně vytahujete u dětí klíště? Dětská dr nám doporučila, ať vezmem vatovou tyčinku, namočit do olejíčku a krouživým pohybem jezdit přes a kolem klíštěte, to klíště se pak pustí samo, ale někdy to teda trvá, takže je tohle špatný postup?? U koček vytahuju klíšťáky těma plastovýma kleštičkama, je to hned, jenže to klíště je o hodně větší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885
16.6.13 13:24

@Sandyynkaa jo v pohode, ja jsem mela strach o malehova radeji si to vysetreni zaplatim.je jasne, ze nemusi propuknout onemocneni, ale aspon si da clovek pozor. preci jenom jsem za sve dite odpovedna a nechci pak zbytecne brecet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885
16.6.13 13:26

@Abijoše mas pravdu, ja jsem zase fetla, ze se ma vytahnout do 2 hodin. a pak nestaci prelezt ani viry ani bakterie.tak nevim cemu verit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
16.6.13 13:27

Klidnější, když bude klíště pozitivní? :think:
Postup je stejný, ať vyšetřené pozitivní nebo nevyšetřené - a ještě ušetříš, ale jako jasně, Tvoje věc.
Tak ať je teda negat a klíšťatům zmar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
16.6.13 13:32

Dobře, tak špatně vyjádřeno, prostě chci vědět na čem jsem. Buď budu v klidu, že klíště nic nemá nebo se poradím s dr. a budu sledovat. Každopádně se nechci dohadovat. Jsem rozhodnutá, šetřit mohu na něčem jiném. Přišla jsem se prostě poradit s těmi, kdo mají zkušenost s tím, kam klíště poslat, zda mi mohou poradit. Nenapadlo mě, že tu zase budou spíš až trošku „útoky“, proč to chci dělat, že je to zbytečné, že to stojí peníze atd. I když i to jsou názory a já je beru. Já to však poslat chci. Díky za pochopení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
16.6.13 13:37

To přece nebyl útok 8o Jen jsem tomu důvodu nerozumněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5542
16.6.13 13:39

Vyndat kliste na sucho! v olejicku se prave dusi a prska to do rany, takze na sucho nemusi se krouzivym pohybem- klidne ze strany na stranu- klacikem- dobre to jde sirkou ale ty clovek porad nema :) nebo tou vatovou tycinkou. A moooc dulezite je vydesinfikovat jodem!

Ad posilani- vzhledem k tomu ze kliste musi byt na vysetreni zive tak potrebuje vlhkost- je dobre dat do transportky kousek travy- pokud je napite vydrzi tak treba pul roku v lednici.
Proto ja kliste po vyndani uschovam do zkumavky do lednice a pokud by mela mala treba teplotu odnesu ho do laborky na vysetreni at vim co tam je-bylo. a to ani ne z duvodu usetreni u nas v praci mi to vysetri zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
16.6.13 13:42

To slovo je v uvozovkách :lol: Já všem moc děkuji za všechny rady i názory!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová