Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@rustypipe Můžeš kouknout jak jsme na tom my? Já to v průkazce nemám 58 cm 5kg Jo, to máš pravdu, že to letí, hlavně to vidím na oblečení a zavince, že už nám z toho roste…
RAjon, když já mám tu přílohu pro holčičky a tam jsou tabulky jen pro holčičky, tak to bude asi jinak. U holek je 58 cm a 5 kg přesně 50 percentil:)
Ale ono to fakt nic nevypovídá, jsou to vlastně údaje z populace, říká to kolik stejně vysokých dětí váží víc a kolik míň. Navíc mám kamarádku, která měla holčičky všecky buclíčky se samýma varhánkama a teď ve školce a škole jsou kost a kůže.
Myslím, že hlavní je vést děti ke zdravjším návykům než máme (teda to mluvím aspoň o sobě:).
@rustypipe
Jééé máme skoro stejně starý děti. Ríša se narodil 4.6.2012 ![]()
No jo. Akorát koukám u nás o kousek menší a o 6 zubů míň. Máří je ještě bezzubka. Kdy vám ty zoubky rostly?
@rustypipe píše:
No jo. Akorát koukám u nás o kousek menší a o 6 zubů míň. Máří je ještě bezzubka. Kdy vám ty zoubky rostly?
2 ve 4 měsících, a 4 v 6,5-7,5 měsících.
Ahojky holky, jsem tu zase po delší době…začínám být lehce nervózní z toho, jak se mě každej ptá, jestli už cítím pohyby a já o žádných nevím
jsem dnes přesně 20+0tt a všude píšou, že už bych je měla mít…proto se obracím na vás, dámy, protože jsem se někde taky dočetla, že u maminek s nadváhou se to může stát, ale já jsem z toho nesvá..prosím, máte některá zkušenost???předem moc díky za odpovědi ![]()
Tak já jsem už 28tt. mám 111kg a pohyby cítím od 16.týdne
MYslím, že je to strašně moc individuální a ani tak nezáleží na nadváze, ale jak máš třeba položenou placentu.
Já osobně se mohu snažit sebevíc a kila lezou nahoru až to hezké není ![]()
No nevím, jako „za dva“ fakt nejím a stejně mi to jde nahoru. Snažím se jíst pestře, ale přijde mi že přibírám i po okurce ![]()
16tt a přibrala jsem celkově 3 kila ale bříško mám dost vypouklé, vypadám, že mám víc než doopravdy ![]()
@Castellka
Buď v klidu… je zima, není ani počasí na nějaké výlety a pohyb venku. Já jsem 23tt. a mam 4kg.
@Anix Už aby bylo teplo, těším se na procházky, v tomhle mizerném počasí nemůže člověk dělat vůbec nic :-/