Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@KattyKMcom to ja sem teda opak
malo jim a hlavne treba jen jednou dene nebo dvakrat… A sport no snazim se… Ale nejde to sem lenoch ![]()
Ahoj ženy, mohu se přidat do vaší diskuze? Jsem ve 14 týdnu a čekám druhý mimčo.
Jinak já jsem také XXL těhule…při výšce 170 cm 107 kilo ![]()
Co se týče pohybů, u první jsem cítila první pohyby až kolem asi toho 23 týdne. Na 3D jsme taky byly ve 26 týdnu a bylo to nádherně vidět, takže si myslím, že záleží dost na poloze mimča, kvalitě přístroje i šikovnosti doktora
pohlaví nám tenkrát také na tom 3D potvrdily právě. Jinak moje doktorka niky problém s UZT neměla. Ale dnes jsem byla ve fakultní nemocnici na NT screaningu a doktor neviděl snad nic
třeba říkal, že u srdíčka vidí, že ťuká, ale to je všechno. No něják to vše poměřil. Výsledky krve jsou ale dobré, tak je to negativní, ale asi budu klidnější až po tom velkém UTZ ve 20 týdnu.
Co se týče hubnutí, tak po prvním dítěti jsem při kojení zhubla dost, v podstatě i má vychozí váha při druhém těhotenství teď je menší, než před prvním. Ale stále strašná
no po porodu na tom začnu opravdu pracovat ![]()
Ahojda holky, muzu se k vam pridat…
Jsem v 18 tydnu a za tehu jsem pribrala uz 9 kg. Zacinala sem na 80kg pri vysce 168. Pani doktorka me sice nenadava, ale klade mi na srdce abych jedla jen maso a zeleninu, ze hrozne moc pribiram… Snazim se, ale… Je to pro me silena zmena…
Byla sem zvykla hodne jist, ale i hodne sportovat. Behali same se psem, ted uz jen prochazky… Na volejbal uz taky nemuzu. Jim min nez driv a pak mam stejne vycitky ze sem zas pribrala… ![]()
@nada 17 píše:
Ahojda holky, muzu se k vam pridat…
Jsem v 18 tydnu a za tehu jsem pribrala uz 9 kg. Zacinala sem na 80kg pri vysce 168. Pani doktorka me sice nenadava, ale klade mi na srdce abych jedla jen maso a zeleninu, ze hrozne moc pribiram… Snazim se, ale… Je to pro me silena zmena…
Byla sem zvykla hodne jist, ale i hodne sportovat. Behali same se psem, ted uz jen prochazky… Na volejbal uz taky nemuzu. Jim min nez driv a pak mam stejne vycitky ze sem zas pribrala…
tohle moc neovlivníš, děláš co můžeš, tak se hlavně nestresuj, snažíš se míň jíst, nějaký pohyb taky máš, u každé je to jiné, vím, o mamče která měla velké těhu nevolnosti
dostala do sebe snad jen zeleninu, všechno ostatní hned
a taky přibírala, i když se tomu divila, měla taky kila navíc, takže by jí nevadilo kdyby jí váha aspoń stála a ona šla nahoru a ani dr. jí nevěřila, že skoro nejí…mimčo naštěstí bylo v pořádku, mně by tohle děsilo, já jsem ještě silnější než ty a na začátku jsem nejdřív něco zhubla, ale šlo to samo, ne mojí zásluhou, asi to šlo dolů, abych mohla něco přibrat, taky mě trochu sestřička u dr. strašila, abych pak neměla potíže u porodu, ale úplně v pohodě a šlo to líp i než kdejaká hubeňourka, takže klid, mysli na to co jíš, trochu se hýbej a bude všechno v pořádku.
Budoucí maminky nemáte zájem o těhu rifle a pásy k prodloužení trik? Vel.50-XXXL?
Jinak si z váhy nic nedělej¨te, já jsem otěhotněla po konečně úspěšnémIVF a měla jsem 113kg, rodila jsem ze 118kg a z porodnice jsem šla se 110kg. Malá je zdravá a vše proběhlo v pořádku. Hodně moc Vám držím paleky
![]()
@OBZOR gratuluji, a je obdivuhodne ze jsi pribrala jen 5kilo, taky bych chtela pribrat max5kilo. hodne si se omezovala, nebo co jsi vse delala, abys tolik nepribrala? diky
Já 172cm a momentálně 103kg, za 9 měsíců nahoře 13kg, přestala jsem kvůli plánovanému těhotenství kouřit a takhle to dopadlo.
Cítím se straně, snažíme se třetí měsíc a nic, ani bych se nedivila, kdyby to bylo kvůli té váze. Hrůzu mám i z toho, až půjdu na gyndu a tam mě zváží. To dostanu asi pěkný pocuc.
Takže jsem se rozhodla, že začnu snižovat hmotnost. Né nic drastickýho, ale začnu zase sportovat, alespoň 3krát týdně a upravím jídelníček. Hlavně snížím příjem cukrů. Těch mám teď požehnaně
Holky XXLky měly jste problém otěhotnět? Zkoušely jste hubnout při těhu nebo před těhu? Gába
@Anonymní píše:
@OBZOR gratuluji, a je obdivuhodne ze jsi pribrala jen 5kilo, taky bych chtela pribrat max5kilo. hodne si se omezovala, nebo co jsi vse delala, abys tolik nepribrala? diky
Ahojky, nedělala jsem nic…Šlo to tak samo…A to jsem měla denně čokoládu ![]()
Kdyby to bylo i tak teď. Nyní mám 3 měsíce po porodu a nahoru 4 kg.Za chvíli budu mít porodní váhu:-).Asi bych měla být pořád těhotná:-) Že Vám to nejde, nevěšej hlav. Nám to bohužel trvalo 3 roky…Takže vím, co to je…Tloušťkou to není neboj. Otěhohotní i silnější. Je teda fakt, že jsem podstoupila IVF a práškama jsem nabrala na 125kg.Pak jsem se snžila a shodila na těch 113kg. A gto tak že jsem držela tak na 80%dietu podle Havlíčka. Je to o pravidelnostiu.Asi budu muset začít i teď nebo se za chvíli neunesu…(omlouvám se za chyby)
@Anonymní píše:
Ahoj děvčata, má tu některá z vás pře 130kg?
ja otehotnela po IVF se 136kg.Ted jsem v 6.mesici, cekam dvojcata a vaha 143kg. Tehotenstvi je zatim zcela bez problemu.
No tak ja nabrala v těhotenství 15 kg, v porodnici nechala jen 5 a od porodu 10 přibrala, takže vážím víc jak před porodem:( Nejvíc v životě:((( Zasr… hormony. PO tom co jsem přestala kojit, to na mě začalo skákat snad samo.
Ano i já jsem přes 130.
Mám dvouměsíčního chlapečka. Těhotenství i porod bez problémů ![]()
Ahojky! já sice přes 130 kg nemám, ale ještě mi zbývají 2 týdny do porodu a mám nahoře krásných 17 kg, takže mám teď 117 kg. ale musím říct, že jsem čekala že třeba budu mít problémy, zvlášť teď na konci, ale celý těhotenství zvládám lépe než moje o 30 kg lehčí kamarádka
vůbec téměř nevím co jsou to otoky, jen chvíli mě bolely kyčle, než se tělo s tou vahou vyrovnalo a jinak pohodička ![]()
tak jsem ještě zvědavá na porod ![]()
ale taky po porodu počítám s nutnou změnou stravovacích návyků.
Ahoj Šalvi
toto letí, už budeš mít prcka též venku za chvilku ![]()
po porodu jídlo moc nehroť a jez dostatečně. Kvůli kojení. Já nechala v porodce 9kilo z 12, takže se neboj. Kolem miminka je hodně lítání a na jídlo kolikrát není čas a ani pomyšlení.
Pokud budeš mít možnost hlídání, tak toho využij a odpočívej a třeba choď i cvičit. Já prcka nechávám na 2hodinky hlídat babičkám nebo manželovi a prchám cvičit.
@Anonymní
jééé děkuju
nechala sem tam devět
hubnout ne, spíš zdravě jíst a začít zase chodit cvičit.
u mě je to na delší povídání. Jsem zvyklá hodně sportovat, ale mám problémy s jídlem.