Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny. Chtela bych se zeptat zda mužu dát pulku xyzalu dvouletému synovi? Pořídili jsme mu koťátko a malej má teď rýmu a svědí ho očička, tak jsem mu chtěla dát jen pulku jelikož je to až od 6 let, tak aby mi malej vydržel bez problemu do pondělka než s ním pujdu k doktorce a nějak to vyřešíme.. Děkuji ![]()
@blecha72 píše:
Lékař mi doporučil Aerius, buď tabletky nebo sirup.
Ja tady zatím nic jiného nemám jem si chci být jista že když mu dám jen pulku tak se nic nestane?
Nedávala bych. Když jsou léky až od určitého věku, má to svůj důvod, obsahují látky, se kterými menší děti nemají přijít do styku vůbec, a to menší dávkou nevyřešíš.
Pokud máš možnost, tak skoč do lékárny pro kapky Fenistil, jsou bez receptu. Jinak ti holt nezbude než do pondělka synka od kotěte izolovat.
Lékárny jsou dnes otevřené. Pokud se u dítěte objevily příznaky alergie, stejně si budete muset vybrat, kdo z nich půjde z domu.
@blecha72 píše:
Lékař mi doporučil Aerius, buď tabletky nebo sirup.
A ten Aeirus to vam doporučil na alergii taky kvuli kočce?
Prášek jen tak bych nedávala.
Můžeš si třeba zavolat na pohotovost. Tam ti určitě poradí co koupit.
@Simisa27 píše:
U léků na alergii se neřeší na co ta alergie je… prostě to jen tlumí reakci organismu a je fuk na co.
Xyzal bych ROZHODNĚ nedávala! Kdyby bylo úplně nejhůř tak možná Claritin nebo Zirtec/Zodac, ale raději ani to ne. Jsem silný alergik již od dětství a vyzkoušela jsem už kde co a Xyzal řadím do kategorie největších dryáků.
Doporučuji zajít do lékárny a zeptat se tam. Raději utratit pár korun navíc než trápit organismus dvouleťáka takovouhle chemií.
@Simisa27 píše:
Aerius resi celkove alergie, muj ctyrletak ho ma nasazeny taky a resi to v podstate jakoukoliv alergii, protoze jeste nejsme schopni prijit na to, na co je alergicky (uz jsme meli nasazeny jeden cas i Dithiaden).
Takze rozhodne bych nasadila Aerius na akutni alergii ![]()
Děkuji za rady moc mi to pomohlo xyzal tedy rozhodne ne a v pondeli hned k doktorce snad nebude hur a malej to takhle vydrzi do pondelka
)
@Bersaba píše:
@blecha72 @pelikan21 Jenže Aerius je na předpis.
aha, to mi nedoslo… my ho mame doma zasobu…
V tom pripade zyrtec… nebo mozna neco vhodneho doporuci v lekarne… nebo jet na pohotovost a tam by mohli recept vystavit ![]()