Z čeho máte strach

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2659
31.3.17 11:00

Já mám strach ze situace ve světě, je to hrůza, co se v poslední době děje. Mám hrůzu z představy, že by mé děti zažily válku. Mám strach o své nejbližší, které nade vše miluji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3816
31.3.17 11:28

Kdyz se budes bat tak si to pritahnes takze se neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
31.3.17 12:22
@Jarka K píše:
Bojím se o syna. Dokážu si v hlavě vykonstruovat neskutečný scénáře… doteď to bylo hlavně ohledně nemocí nebo že se mi někde ztratí v davu… teď začal chodit ven sám, tak se to ještě prohloubilo. Že někam spadne, někdo ho unese… dokážu sama sebe úplně vydeptat… :nevim:

Já mám něco podobného, snažím se to nepřipouštět, ale ty myšlenky mě též napadají. Myslím, že je to krom jiného i tím, jak nás neustále straší média. Nebo na FCB jsou pořád žádosti na přispění na nemocné děti i s fotkama. Tak mě to asi straší a zůstává mi to v hlavě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
31.3.17 12:24
@Nowuka2 píše:
Ještě mě teď napadlo, jak se oteplilo a chodí na hřiště.. Tak že třeba leze na vrch skluzavky, zavrávorá, spadne a zlomí si vaz atd… Už to není žádný batole a snažím se ji moc „nekorigovat“, ať se rozvíjí a není připosera, nicméně mám vždycky staženou řiť dost důkladně, brr.

Já taky. Asi jsme poserové ale převážně my, maminky. Přítel když jde s malou ven, tak se vyblbnou na skluzavkách, na písku a oba dojdou vysmátí. Já když kolikrát vidím, jak „balancuje“ na skluzavce, tak bych se z toho zbláznila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
31.3.17 12:30
@Eliška N. píše:
Já taky. Asi jsme poserové ale převážně my, maminky. Přítel když jde s malou ven, tak se vyblbnou na skluzavkách, na písku a oba dojdou vysmátí. Já když kolikrát vidím, jak „balancuje“ na skluzavce, tak bych se z toho zbláznila :nevim:

Jo, přesně. My když jdem ven všichni i s manželem tak já musím sedět zády k nim a nedívat se, to bych se ustrachala :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.17 13:03

Posledních pár měsíců postupně přehodnocuji svůj postoj k životu a tím i své životní hodnoty. Právě proto, že mám strach, že se jednou na sklonku života otočím a zjistím, že jsem to celé promrhala. Cítím, jak mi ubíhají minuty dny roky a já stále toužím po šťastném a spokojeném životě. Nemluvím o tom, že chci procestovat svět, získat nobelovku, vystudovat hromadu škol a mít velký majetek. Chci prostě jen šťastně žít, smát se, mít rodinu… Bojím se, že ten život a jeho možnosti jen tak promrhávám starostmi a smutkem a zapomínám ho žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
31.3.17 13:16
@Kverčice píše:
Posledních pár měsíců postupně přehodnocuji svůj postoj k životu a tím i své životní hodnoty. Právě proto, že mám strach, že se jednou na sklonku života otočím a zjistím, že jsem to celé promrhala. Cítím, jak mi ubíhají minuty dny roky a já stále toužím po šťastném a spokojeném životě. Nemluvím o tom, že chci procestovat svět, získat nobelovku, vystudovat hromadu škol a mít velký majetek. Chci prostě jen šťastně žít, smát se, mít rodinu… Bojím se, že ten život a jeho možnosti jen tak promrhávám starostmi a smutkem a zapomínám ho žít.

Toto bylo napsané moc hezky, dojalo mě to. Musím si to sama v sobě také tak uvědomit. Dříve jsem takové obavy a strachy neřešila, ale od té doby, co mám dítě, se to obrátilo a já pořád přemýšlím „aby se někomu něco nestalo“. To je ale samozřejmě špatně. Když se to stane, tak stejně se to bude řešit. Vždycky se vše vyřeší. A když to zrovna nebude k mému prospěchu, tak si z toho mám něco uvědomit a vzít. Hodně mi teď pomáhá číst si, co jste tu napsali. Ledasco si uvědomuji. Akorát si to v sobě musím nastavit jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
31.3.17 13:43

Já jsem se začala hodně bát o své děti a tak celkově, když jsem pořád sledovala tv, hlavně zprávy, to jsem vždy začala vidět vše černě a fantazie se mi rozjela na plné obrátky.
Tak jsem se naštvala a přestala sledovat zprávy a je to už přes rok, co nevím, co se děje ve zprávách, vůbec nevím, jaká reklama frčí zrovna teď atd.
Prostě jsem si přestala dopřávat každodenní půlhodinku deprese skrze tv.
A je mi o mnoho lepší :hug:

Albert Einstein 150
německo-americký fyzik, autor teorie relativity 1879 – 1955 „Každý má dvě možnosti. Jsme buď naplněni láskou…, anebo strachem.“

Mike Horn 1
jihoafrický-švýcarský cestovatel 1966 „Když budeš mít strach, umřeš. Když strach mít nebudeš, taky umřeš. Tak proč se bát? “

„Lidé se bojí smrti tak, jako se děti bojí jít do tmy. A právě jako přirozený strach dětí vzrostl všelijakými pověstmi, tak vzrost i ten druhý.“

• Francis Bacon

„Chceš-li člověka ovládnout, vyvolej v něm strach.“

• Paulo Coelho

Veronica Roth 9
americká autorka 1988 „Nejde o to, ničeho se nebát. To ani není možný. Jde o to, naučit se svůj strach ovládat a nenechat ho rozhodovat za sebe. - Divergence“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
31.3.17 13:57

Mám strach pouze o manžela, většinou aby neměl autonehodu hodně jezdí, nějaký fatální úraz při sportu nebo v letadle (hodně cestuje) a pak o malou - a to, že mi ji někdo unese - třeba, že se začtu do etikety v obchodě a najednou je malá pryč, nebo, že nedojde ze školy domů a já se nikdy nedozvím, co se stalo, jestli žije nebo ne, jestli trpí…ježíš fuj to je masakr, žít pak celý život v nejistotě. Celý život bych si vyčítala, že jsem ji nechala samotnou

to snad ještě horší než nějaká nehoda nebo nemoc, ani zabít bych se nemohla, protože co kdyby žila a nakonec by se našla..??

jinak věci, které nemůžu dopředu moc ovlivnit mě ani moc nevzrušují, osud je osud, co mě potká to mě potká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.17 19:26
@Petulka1234 píše:
Já jsem se začala hodně bát o své děti a tak celkově, když jsem pořád sledovala tv, hlavně zprávy, to jsem vždy začala vidět vše černě a fantazie se mi rozjela na plné obrátky.
Tak jsem se naštvala a přestala sledovat zprávy a je to už přes rok, co nevím, co se děje ve zprávách, vůbec nevím, jaká reklama frčí zrovna teď atd.
Prostě jsem si přestala dopřávat každodenní půlhodinku deprese skrze tv.
A je mi o mnoho lepší :hug:

Albert Einstein 150
německo-americký fyzik, autor teorie relativity 1879 – 1955 „Každý má dvě možnosti. Jsme buď naplněni láskou…, anebo strachem.“

Mike Horn 1
jihoafrický-švýcarský cestovatel 1966 „Když budeš mít strach, umřeš. Když strach mít nebudeš, taky umřeš. Tak proč se bát? “

„Lidé se bojí smrti tak, jako se děti bojí jít do tmy. A právě jako přirozený strach dětí vzrostl všelijakými pověstmi, tak vzrost i ten druhý.“

• Francis Bacon

„Chceš-li člověka ovládnout, vyvolej v něm strach.“

• Paulo Coelho
Veronica Roth 9
americká autorka 1988 „Nejde o to, ničeho se nebát. To ani není možný. Jde o to, naučit se svůj strach ovládat a nenechat ho rozhodovat za sebe. - Divergence“
:potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
6.4.17 14:51

Tak to, že se člověk bojí o své blízké, je asi normální. Také mám obavy. Ale je to tak, jak se tu píše - nesmíte se tím nechat ovlivnit - co se má stát, stane se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
21.9.17 19:24

strach

Holky strach jako treba z nemoci atd.si vytvarime sami ve sve mysli.
Myslenky to nejsme my. Proto je nechme plynout a neztotozujme se s nimi. Jediny a zaruceny lek je PRITOMNY OKAMZIK!!Vim o cem pisu!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.17 19:34

Omlouvám se za plevelení, ale musí to někde ven. Mám momentálně šílený strach. Najdednou se nám přestalo ve firmě dařit, ze dne na den téměř stop obratů. A já mám strašný strach. Jsme malá firmička, ale máme 4 zaměstnance na částečné úvazky, musíme platit nájmy.. Peníze už jen na měsíc a půl provozu, pokud se něco nezlepší. Tohle jsme nikdo nečekali a vůbec nechápu, co se děje. Prosím o zázrak..

• Citovat
  • Upravit
3248
11.10.17 19:39
@Anonymní píše:
Omlouvám se za plevelení, ale musí to někde ven. Mám momentálně šílený strach. Najdednou se nám přestalo ve firmě dařit, ze dne na den téměř stop obratů. A já mám strašný strach. Jsme malá firmička, ale máme 4 zaměstnance na částečné úvazky, musíme platit nájmy.. Peníze už jen na měsíc a půl provozu, pokud se něco nezlepší. Tohle jsme nikdo nečekali a vůbec nechápu, co se děje. Prosím o zázrak..

A v cem podnikate? pokud to nevadi, ze se ptam, nebo neni specificke zbozi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.17 21:20

@Kralikcek Nemuzu psat konkretne. Mame trochu specificky produkt, ale konkurence se nezastavila, jede porad. Jenze k nam ani nikdo neprijde. Neni koho obslouzit :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová