Mateřská - z čeho žijete?

Anonymní
17.5.12 14:08

z čeho žijete?

:mavam:
Zajimalo by me,z ceho zijete? muj manzel ma takovou tezi,ze materska je pro dite,takze ja z toho nemam ani korunu pro svy potreby..ted nepracuju takze nemam vubec nic.Manzel pracuje,ale je mi blby rikat mu o penize..jidlo atd nakupujem z jeho vyplaty
Tak jak to mate vy? kupujete si neco z matersky pro sebe?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22042
17.5.12 14:12
@Anonymní píše: :mavam:
Zajimalo by me,z ceho zijete?

Máme už spoustu let společný účet, narozením dětí se nic nezměnilo - chodí na něj manželova výplata i můj RP. Financujeme z něj všechno potřebné pro celou rodinu, bez ohledu na to, o koho se zrovna jedná. Neřešíme „pro koho, čí peníze, kdo víc“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885

My máme peníze společné.žádné tvoje a moje.nebylo by mi trapně říct mu o cokoliv.Tvůj manžel je trošku divný,asi proto se schováváš za anonymitu že ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
annonnimka

A to ti jako tu materskou zabavi a nakupuje on pro deti?
Me materska chodi na ucet, pravda ze 80% z ni jde na potreby pro cvrcky, a platim si z ni fitko. Ale manzel mi vydaje nekontroluje. Takze ano, muzu si z ni nakoupit co chci.

• Citovat
  • Upravit
12978
17.5.12 14:14

Tak u nás žijeme z manželových peněz..Já z mateřské dám cca 4 tis na jídlo a zbytek si nechávám pro sebe(3600,–) - ale kupuji z toho i dětem jejich potřeby..Takže peníze mám, nehledě na to, že kdybych nějaké navíc potřebovala, manžel by mi dal..

A on jako požaduje ,že musíš každý měsíc za dítě utratit 7600.-(nebo kolik máš)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
17.5.12 14:14

maeřská je výplata pro matku za t že porodila dalšího dańovýho poplatníka - žiju z RD + mi muž ještě 2 tis přidává - pokryje to mě i dítě a jídlo pro celou rodinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
17.5.12 14:15

Dáme dohromady mateřskou a manželovu výplatu a z toho žijeme všichni a z toho si oba kupujeme něco pro sebe. Jednou jsme rodina, takže všechny peníze jsou společné. Žena pracuje doma s dětmi a muž v práci, někdo doma zůstat s miminama přece musí. mohl by být doma taky manžel a asi by se mu nelíbilo, že nemá pro sebe ani korunu co? :)

Nechtěla bych chlapa, který by to měl takhle rozděleno na moje/tvoje/dítěte, asi bych mu to dost natvrdo vysvětlila.....

• Citovat
  • Upravit
99
17.5.12 14:16

My máme každý svůj účet a rozhodně to tak zůstane. Každý máme půjčku,takže třetina mé MP jde na to,třetina na nájem a další na sunary a věci pro mrně. U mě teda vždy vypleněný účet :zed:
Přítel jinak financuje to ostatní jako je jídlo,nafta atd. Vždy tak tak vyjdeme a to od příštího měsíce najíždíme na 7600 mé MP :cert: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226

Ahoj, my jsme rodina s jedním účtem, takže jak mateřská tak rodičák chodí s manželovou výpaltou na jeden účet a čerpá se ze součtu těchto částek. Samozřejmě se snažím šetřit, dávám si pozor, kolik utrácím z této částky za běžné potřeby pro dítě, za věci pro sebe a případně věci do bytu. Velké částky konzulutuji s manželem. Ale určitě nemám limit na částku mateřské nebo rodičáku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek

MY máme finance dohromady.Měli jsme to tak už před mateřskou.Když přijdou peníze, poplatí se co je potřeba, ze zbytku nakupujeme jídlo, oblečení a vše ostatní bez ohledu na to, čí přesně ty peníze jsou.

• Citovat
  • Upravit
23847
17.5.12 14:18

Heh, ať ti poradí tvůj manžel z čeho jako máš žít ty, docela by mne to zajímalo 8o 8o 8o Mmch ač mám děti dvě, mateřskou bohužel jen jednu, tady teorie tvýho manžílka padá, jelikož není pro dítě, ale pro toho rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
17.5.12 14:20

přítel mi dává každý měsíc 7000 tisíc k RP, z toho platím jídlo, cvičení pro malou a všechny ostatní potřeby pro ni. Prakticky ale peníze rozdělené nemáme, když potřebuju více, tak mi dá, když je slabší měsíc, tak se uskromníme. Můžu se zeptat, proč je ti blbé si říct o peníze manželovi, pokud je má?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101682
17.5.12 14:20

Taky máme jeden účet, který spravuju já… takže hlídám placení všeho a partner řeší pouze benzín a drobnosti pro sebe. Pokud jde o nějakou větší věc, tak ji schvalujeme oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
17.5.12 14:21

Samozřejmě, že si kupuju i pro sebe… nejen z mateřské nebo rodičáku… jsme rodina, tudíž jsou všechny naše peníze společné… máme čtyři děti, takže když je tedy mateřská pro dítě, tak bych ty ostatní tři asi musela poslat k vodě, kdybychom jeli dle scénáře tvého muže…
Panebože, fakt nechápu, kam na takové názory někteří chlapi chodí…
Můj manžel taky pracuje, navíc dvě děti se mnou vyženil, dvě máme společné… ale když je potřeba něco koupit, ať už oblečení, kosmetiku, nebo si chceme něčím udělat radost, tak je jedno, za čí peníze to je nebo pro koho to je… s chlapem, co měl taky pocit, že když jsem já doma s dětmi, tak mě a děti musí živit a chudáčka ho tím strašně využíváme, a že výplata je jen jeho, protože on pracuje a já se válím doma, s tím jsem se rozvedla… takhle se žít nedalo…
Tvému muži bych poradila, ať teda jde na mateřskou on a ty si choď do práce a užívej si svých peněz… nejspíš by hned změnil názor, že takhle to nejde…
A jestli ti nedá peníze sám, tak si o ně klidně řekni… jsou to vaše společné peníze, bez ohledu na to, kdo z vás je vydělal…
Dobré je sečíst vaše všechny příjmy, od toho odečíst nutné výdaje, pravidelné platby, nájem, inkaso a ostatní poplatky, co platíte pravidelně, jídlo a drogerii, a zbytek co zbude, rozdělit mezi vás všechny… případně ještě z toho předem stanovit třeba částku na oblečení, obuv… ale běžné by mělo být, že z toho zbytku si budete hradit své osobní potřeby, záliby, koníčky, výlety a tak… a normální lidi jsou schopni se domluvit tak, že podle potřeby se prostě vezmou peníze a koupí se, co je potřeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
17.5.12 14:21

máme dva účty, ale přesně rozpočítané, co jde na hypotéku, služby, pojištění atd. nechávám si „kapesné“. peníze mi opravdu nezbývají :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí