Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, jdu si pro radu ohl bydlení. Jsme 4 roky na vesnici, kde nejsme az tak spokojeni a rozhodli jsme se ze bychom se radi vrátili do Prahy. Mame tam byt 2kk. Dum si necháme jako chalupu. Myslíte, ze se da žít ve 2kk s 2 detma? Byt se nedá nijak dispozicne předělat. Deti mame 8 let a miminko. Musely by spat v 1 pokoji a my na gauči v kuchyni. Dum mame veliký, ale proste každodenní život na vesnici nam nevyhovuje…
@kathon Hele asi se to dá (pokud jsou děti tolerantní, pokud muž nechrápe, pokud nemáte rozdílné životní rytmy - např. práci na směny -, pokud k vám moc často nechodí návštěvy atd.).
Já bych do toho teda nešla - i kdyby jen proto, že bych neudělala osmileťákovi, že bych mu frkla do pokoje mimino: musí se večer učit, v noci potřebuje spát atd.
Na vašem místě bych se pokusila o nějakou změnu, např. prodat stávající a koupit větší byt, nebo prodat dům a koupit větší byt a tento nechat „pro děti“…
Určitě da.My mame vic deti, ale vetsi byt.Vic deti v jednom pokoji taky neni na závadu, to je dnes moderní, aby melo každé svuj pokoj, životní nutnost to ale není. Tento krok chápu. Bydlíme v centru mesta a nemenila bych za nic. Život na vesnici by mi taky nevyhovoval. Vyrostla jsem tam, vim o cem píšu ![]()
Pokud víte, že vám město bude vyhovovat víc, tak můžete žít i ve 2kk. Děti můžou mít spolu pokojíček a vy budete spát na rozkládací sedačce. Spousta lidí takto žije a jde to. To si musíte rozhodnout vy. Je otázka, jestli by nebylo výhodnější prodat dům a koupit větší byt a nějakou menší chalupu.
Ano, časem byste si nejspis zvykli i ve 2kk, ale vrazit osmiletemu najednou do pokoje mimino? To bych nechtěla. Možná by bylo nejlepší dum prodat a koupit nějaký větší byt, nebo prodat byt a snazit se koupit nějaký větší byt, pokud je to mozne
Jsou lidé co jsou v menších bytech s více dětmi, děti jsou na to zvyklé, nepřijde jim to vyjímečné. Záleží na Vás jak se rozhodnete, určitě to bude velká změna zvyknout si z většího prostoru na malý byt.
Tak da se zit i v garsonce se trema detma, je to jenom otazka toho, jak si clovek ziti predstavuje. My uz s jednim ditetem sli do vetsiho, predstava pravidelneho spani na gauci v kuchyni je pro me neco tak strasne provizorniho, natoz k tomu prijit z domku, no ale kazdy to mame jinak, treba to nekomu vyhovuje. Dve deti bych do jednoho pokoje dala, ale pro me osobne je vlastni loznice rodicu hodne dulezita. Pokusila bych se byt prodat a poridit o mistnost vetsi. Ale odpoved na otazku je - samozrejme, ze se da, je to pouze o pohodli, ktere, co si budeme povidat, nijak etra vysoke nebude. Ovsem pokud uz vas to na te vesnici sve tak strasne moc, moznost tohohle reseni mate.
@kathon píše:
Ahoj, jdu si pro radu ohl bydlení. Jsme 4 roky na vesnici, kde nejsme az tak spokojeni a rozhodli jsme se ze bychom se radi vrátili do Prahy. Mame tam byt 2kk. Dum si necháme jako chalupu. Myslíte, ze se da žít ve 2kk s 2 detma? Byt se nedá nijak dispozicne předělat. Deti mame 8 let a miminko. Musely by spat v 1 pokoji a my na gauči v kuchyni. Dum mame veliký, ale proste každodenní život na vesnici nam nevyhovuje…
Ahoj, my bydlíme v 2KK po rodině, co měla 2 děti a říkali, když jsme se s nimi bavili, že to byl sajgon, prý to dost nedávali…já osobně, když vidím ten byt, si to nedokážu ani představit.
Přiznám se, že byt 2kk mi ve vašem případě přijde opravdu hodně malý. Možná by se to dalo, pokud jedna místnost opravdu velká. Ale na vašem místě bych prodala dům nebo byt (případně dům i byt) a koupila byt větší.
My ted ve 2kk bydlime, sice ne v panelaku, ale v rodinnem dome. Cekame ted druhy mimco a uprimne se desim, jak to tady cca rok zvladneme, nez kompletne zrekonstruujeme vrsek baracku a budeme mit mnohem vetsi prostory…Nehlede na to, ze kdybychom nemeli k dispozici obrovskou chodbu se skrinema, pudu apod.,tak nevim, kam bysme vsechny veci naskladali…ja osobne bych velke prostory(urcite mate i zahradu) za byt 2kk nevymenila ani nahodou…chtelo by to aspon o tu jednu mistnost vic…
Ani omylem nedala bych to uz…Nechapu jak jsme tak mohli do ted bydlet. Uz bych nesla. Navic 8 lety s miminem chtit byt nebude.
Vyrůstala jsem se dvěma mladšími bratry ve 2+1. Hele, nějak jsme to prostě dali, ale za mně, já potřebuju prostor, pokud to nebude nevyhnutelně nutné, tak - NE.
@kathon píše:
záleží i na velikosti bytu.. my máme 2+1 o 70 m, to se dá úplně v klidu.. mrně je s námi v obýváku, starší má zatím pokojík pro sebe
Ale jako bude to šok. Já šla z velkého baráku do bytu a fakt dobře 2 roky jsem si zvykala ![]()
@kathon pořádně si promyslet úložné prostory, těch se nedostává
Jinak se to dá ![]()
Pro nás je domek (hlavně zahrada) s dětmi neocenitelná. Opravdu chceš děti ochudit o pocit vyběhnout ven na zahradu a zavřít je do bytu? Já bych vše zvážila a v domku zkusila vydržet aspoň po dobu RD.
Jinak příbuzná bydlí v 2kk s dvěma dětmi…a sama přiznává, že je to pro 4 člennou rodinu malé (i když tak plno rodin žije, ale vy máte možnost domku), od jara do podzimu se snaží celé dny trávit na zahradě, co mají v městě, kde bydlí.