Z domu do bytu 2+kk

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2649
27.7.16 08:53

Pro mě je to teď horor stěhujeme se do velkého baráku. Za mě nedá. Ale my máme 15 min od nás velké město… v úplné vesnici bych bydlet taky nechtěla to je fakt :think: muž dřív bydlel na venkově daleko od všeho a taky nebyl zrovna odvázanej. Úplně to rozumím :hug: uvidíš jak to bude vypadat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
27.7.16 08:56

Za mě je 2kk hraniční s jedním dítětem, tudíž ve 3. Já bych ve 4 ve 2kk asi nedala, nebo alespoň ne když jsou dětičky takhle daleko od sebe, něco jiného pokud by byly od sebe o rok o dva… Ale tak asi se dá zvládnout všechno, ale dlouhodobě bych to zusila řešit třeba výměnou za větší… Otázka taky jak velké jsou pokoje a jak velký je byt na m2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
27.7.16 08:58

Za mě ne ve všech směrech :lol: tady jde krásně vidět, jak má každý úplně jiné potřeby :D NE městu, už úplně největší NE Praze, NE bytu a už vůbec NE byt 2+kk. Ja bych ve vašem případě prodala byt i dům a koupila si krásný velký byt v Praze. Dá se koupit i se zahradou, jako mají známí. Na chalupu dvakrát do roka můžete jet přes agenturu a vzdy na jiné místo. Na vlastní chalupě je beztak vždy jen prace-znam. Takže za mě asi takto :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
27.7.16 09:01

Jste zvyklí na větší prostory, určitě máte všude plno krámů, jak to v barácích bývá. Zkus si udělat mapu, jak to všechno nacpete do malýho bytu s dvěma dětmi. Budete tam jako králíci, chodící od zdi ke zdi. Já šla z bytu do baráku se zahradou a už bych neměnila :palec: Jestli tedy tolik toužíte po bytě, asi bych ten barák prodala a koupila co největší prostorný byt.
2 + KK pro čtyři je málo. Počkej, až se ti děti budou mlátit v pokoji z nedostatku místa a ten starší určitě taky nebude nadšen, že se bude muset otravovat s vetřelcem. Bude chtít svůj pokoj a svůj prostor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.16 09:24

A nejde prodat byt i domek a koupit něco třeba na okraji Prahy, kde bude větší klid třeba i nějaká zahrádka?
Jako my šli z domku do bytu (taky jsem už vesnici nedala plus další důvody) ale byt je v podstatě stejně veliký jako ten domek a máme lodžii i zahradu :think:
a stejně bych snesla pokoj navíc :mrgreen:

a jako 2kk? tak maximálně s jedním dítětem

K.

• Citovat
  • Upravit
962
27.7.16 09:29

Necetla jsem diskuzi -co byt prodat a poridit vetsi? 3kk takovy rozdil to uz nebude, treba 500-700tis, ted jsme udelali stejne reseni, zit jako fakt zit a ne prezivat by mi neslo, a to mame jen 7m dite, v 70m2 2kk jsem chtela zustat max do 1,5r ditete, nastesti to prislo ted, chci mit svoji loznici a pro dite svuj pokoj.

Příspěvek upraven 27.07.16 v 09:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15555
27.7.16 09:31

2+kk je dobrý tak na rozjezd pro samotný pár, ale na bydlení pro 4členou rodinu ani omylem.
Nešla bych do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
27.7.16 09:37

Znám rodinu - 2 dospělí a 3 děti - a bydlí ve 2+KK přestavěného z 1+1. Byt je poměrně velký a oni jsou v rámci možností spokojení. Děti jsou malé (předškolní věk) a spí všechny v jednom pokoji, rodiče v obývákokuchyni mají postel výklopnou ze zdi. Mají to moc pěkně zrekonstruované a účelně a co nejpraktičtěji vybavené. Dá se to, ale oni v tom bytě už bydleli, je jejich a prostě zůstali. Kdyby byli ve Vaší situaci, jsem pevně přesvědčená, že by do toho nešli a zůstali v domku.

Já to ale chápu, celý život jsem byla ve městě v bytě v paneláku, teď 3 roky na vesnici v obřím domě, ale okamžitě bych šla zpátky, klidně do 2+KK, ale máme jen jedno dítě. Život na vsi mě moc nebaví, v létě to ještě jde, ale zima je pro mě neštěstí…

Pokud to cítíte, jak cítíte, prodala bych dům a byt a koupila větší byt. Časem, pokud budou finance, si můžete někde pořídit chatu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
27.7.16 09:48

V bytě 2+kk o rozloze 36m2 jsme bydleli 2, muž tam byl spokojen, ale mně to lezlo na mozek, potřebuju kolem sebe prostor. Nebylo ani kam moc ukládat věci, hned se to zahltilo a prostor se nábytkem ještě zmenšil, všude všechno vidět, pořád se něčemu vyhýbat, vrážet do sebe… Prostě ne. S větším bytem o stejně dispozici by to asi vypadalo jinak, ale tak malý byt, v jakém jsme bydleli, si s dětmi vážně nedovedu představit, tuplem se tam nastěhovat z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
27.7.16 09:48

My bydlíme v 2+kk s dvěma dětmi- 6let a 7m. Nám to vyhovuje. My máme sklápěcí postel - na gauči se spát nedá. Holky mají pokoj dohromady. Mladší zatím spí v noci s námi. Starší má vyvýšenou postel kde se může zabarikádovat, aby měla svůj prostor.
Nám to vyhovuje, ale v bytě jsem prakticky jen já s mimčem. Až budu chodit do práce, tak budeme chodit do bytu jen přespávat.
Máme minimum věcí, hodně musíme přemýšlet jestli věc skutečně potřebujeme, než si jí pořídíme.

Pro vás si myslím, že to bude šok. Do bytu se vejde fakt jen to nejnutnější. A myslím, že budete mít problém se starším, jestli měl do teď vlastní pokoj, tak nebude skákat radostí, že ho má teď sdílet s miminem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
27.7.16 10:10

@kathon Tak asi se to dá, dům si necháte jako chalupu tak v případě že by vám za čas nevyhovoval byt tak se můžete vrátit zpět do domku. Co vám na vesnici nevyhovuje? Já bych do města nešla ani za nic ale každý to má jinak to je jasný. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
27.7.16 10:59

Jde o to, ze na vesnici uz jsem opravdu 4 roky trpěla jak pes. Ted co se narodila malá mi to připadá uz neúnosné. Verši byt je v plánu, ale cca za 2 roky… Myslíte ze je lepsi velky dum na místě kde je clovek nešťastný nebo malý byt, kde je clovek šťastný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
27.7.16 11:03
@kathon píše:
Jde o to, ze na vesnici uz jsem opravdu 4 roky trpěla jak pes. Ted co se narodila malá mi to připadá uz neúnosné. Verši byt je v plánu, ale cca za 2 roky… Myslíte ze je lepsi velky dum na místě kde je clovek nešťastný nebo malý byt, kde je clovek šťastný…

No a zbytek rodiny to cítí jako ty? Čím jsi trpěla jako pes na vesnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
27.7.16 11:15

@arinecka a proč jsi si jistá že v bytě budeš šťastná? Děti porostou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
27.7.16 11:18

@ivvet To ne já :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie