Z domu do bytu 2+kk

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23966
27.7.16 16:01

@kathon pokud to máte barák - byt dojezd cca hodinu autem, tak si myslím, že by to nebyl problém. Prostě by jste měli dvě domácnosti a byly tam kde by vám to zrovna vyhovovalo. Já bych do toho šla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
27.7.16 16:03

Ale samozřejmě uz je tu ta dcera 8 let a závazek škola. Ona velice chce… Přestoupí do skoly v Praze tak uz pak nemuzem zas vse vratit kdyby jsme zjistili ze to tady nejde. Tenhle byt bychom treba za 2 roky prodali s pořídili vetsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
27.7.16 16:05

@Netopirek dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33736
27.7.16 16:14
@kathon píše:
@arinecka nevyhovuje mi životní styl, který jsme od základu změnili. Autobus tu jezdí 3 x za den, neni tu kam jit na procházku, dcera je závislá na tom, ze ji odvezen do skoly, na kroužky do mesta 13 km. Nikoho tu neznáme, dcera tu nema žádné kamarády… Clovek je závislý na aute. Veškerý volny cas a víkendy travime v Praze u rodičů. Většinu veci bchom nechali v dome, takže úložné prostory moc neřeším.
@kathon píše:
@arinecka nevyhovuje mi životní styl, který jsme od základu změnili. Autobus tu jezdí 3 x za den, neni tu kam jit na procházku, dcera je závislá na tom, ze ji odvezen do skoly, na kroužky do mesta 13 km. Nikoho tu neznáme, dcera tu nema žádné kamarády… Clovek je závislý na aute. Veškerý volny cas a víkendy travime v Praze u rodičů. Většinu veci bchom nechali v dome, takže úložné prostory moc neřeším.

Fakt za 4 roky co tam žijete nikoho neznáte a dcera nenašla mezi 400 lidmi ani jedinou kamarádku? My žijeme ve vesnici kde je cca 100 obyvatel, pošta, obchod atd tady není takže musíme všude autem ale ten klid nám za to stojí. Tak pokud to cítíte celá rodina že to takhle dál nejde tak jděte do Prahy, na to přeci nepotřebuješ ujištění zda je to správné nebo ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
27.7.16 18:12

@kathon A kde pracuje manžel? U nás ta varianta byt + chalupa je super v tom, že manžel pracuje ve městě, kde máme byt. Takže třeba nedávná situace: mladší dítě chytlo o víkendu horečky, tak manžel odjel se starším dítětem v neděli na chalupu, já si v klidu uklidila, vyžehlila, uvařila, večer mi manžel zavolal, že je tam krásně a zůstanou přes noc, ráno vysadil starší dítko doma a jel do práce. Starší se vyřádilo na zahradě, mladší mělo klid vyspat se z horečky, a já s manželem jsme se na sebe zase těšili :) Když jsou v podstatě dvě domácnosti, tak nároky na prostor nejsou takové, protože v zásadě kdykoliv může někdo z vás do druhé destinace „na dovolenou“. I kdybychom měli byt o jeden pokoj větší, tak ty situace, kdy je jedno z dětí nemocné, manžel nervózní, aby nic nechytnul, no určitě bychom z toho tak pohodový víkend nevytřískali.
Pokud tu možnost máte a finančně ty přejezdy a utáhnutí poplatků za oboje dáte, tak podle mě není co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
27.7.16 20:32

Jak daleko to je od prahy a jakým směrem, docela mě to děsí když to čtu, hledáme stále pozemek po několika neuspěších ve fakt super lokalitách bohužel teď koukáme i po „dírách“ typu Řitka, Černolice, Trnová, Mukařov, Babice atd (i trochu kvůli ceně). No nevím jestli se na to nevykašlat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
28.7.16 05:37

@Janaa_1978 je to směr mladá Boleslav. Pokud jsi vyloženě městský typ tak hledejte něco, kde mas aspoň kam jit, kde je par obchudku apod. Me vadí to, ze tam nemam jen tak kam jit. Kdyz jsme jeste jezdili doprace Do Prahy? Tak to slo, ale i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
28.7.16 05:38

@arinecka a opravdu… Jelikož tam neni kam jit, jediné do lesa a ten je 2 km po poli vzdáleny, tsk neni ani příležitost jak se seznámit a to je dcera extrémně přátelsky a ve škole :think: oblíbeny tvor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
28.7.16 05:39

@zrcadlo manžel pracuje v Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
28.7.16 05:40

@arinecka ujištění ne. Spis jsdm chtela znát zkusenosti lidi, co žili nebo žiji ve 2kk s 2 detmi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
29.7.16 07:00

Hele ja osobne fakt ne… Bydleli jsme v Brne a pak za Brnem. A uz bych se nevratila ani za Brno…Ted jsme 15km od vetsiho mesta na nakupy a manzolovu praci. A je to k nezaplaceni. Dcera si nasla kamarady ruznych kategorii. Litaji furt po venku. Malej rychle pochopil ze mu je tady lip…Ja bych nemenila…Hlavne v Praze bych dite nepustila ani do skoly…Tady u nas deti normalne dojizdi sami od prvni tridy…NEse deti maji vyhodu skolu v bydlisti az do 9 tridy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
29.7.16 09:46

@kattkka vidíš a ja naopak bych pustila dceru spis tady..v praze.. Nevim proc… Asi tim ze jsem zde vyrůstala i ja… Naopak v brandyse kam chodi do skoly bych se bála. Prijde mi ze jsou tam podivná individua a to město je pro nas takové cizi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
29.7.16 10:23

@kattkka Ty bys v Praze dítě nepustila ani do školy a ty naše chodí od konce první třídy samotné ze školy a co se naučily poznávat hodiny, tak chodí občas i samotné ven. Nebude to o prostředí, ale o postoji rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
29.7.16 10:27
@kathon píše:

Bože, to je noční můra. 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
29.7.16 10:29

@kathon Teda, bydlet v téhle sestavě v 2+kk je psycho.
Ale bydlet na vsi je pro mne psycho ještě větší.

Takže návrat ano, včera bylo pozdě. Ale koupit alespoň o pokoj větší byt. I za cenu, že by byl na okraji Prahy, dokonce i za cenu, že by byl v paneláku.

Nebo prodat barák a koupit normální byt v Praze, ale… Chalupu bych si asi na vašem místě chtěla nechat. To chápu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí