Z prsa na flašku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9622
28.6.11 21:59
mmonica píše:
kaaaca-h píše:
Pájinka25 píše:
kaaaca-h píše:
Taky bych zkusila, aby krmil někdo jinej…A vyzkoušela bych více druhů saviček, třeba naší Berunce taky některý vůbec nevyhovujou…Chce to fakt zkoušet :nevim:
Jinak já sem kojila po hodině (někdy víc, někdy i míň, někdy kojení samo trvalo třičtvrtě hodiny) 5 měsíců! Někdy na to prostě neexistuje žádná definice, kterou vám řeknou LP…žádnej spert, žádná krizička…Prostě někomu je shůry dáno, někomu ne…Já už teď měsíc a něco spokojeně dokrmuju Nutrilonem a mateřství má pro mě najednou úplně jiný rozměr…Můžu chodit třeba i ven 8-o :lol:
a tos při kojení nemohla? Já teda chodím ven normálně a když to na malýho přijde, vždycky se najde nějaké místečko, ať už je to v restauraci nebo někde na lavičce venku, prostě přes sebe přehodím plínu a neřeším to. Kdyby měla být kvůli kojení doma, tak se dostanu pryč max. tak na půl hodiny :mrgreen:
No mohla…Jenže to bych ji asi nenakojila…Klidné místečko venku nikdy nebylo tak klidné, aby ji něco nezaujalo, neodtrhovala se neustále od prsa a nechtěla si to prohlídnout…Navíc, jak už sem psala, ani doma nebylo kojení otázkou deseti minut, ale spíš 30-45…A byl to opravdu boj, prostě sem jí tu hlavu musela násilím tlačit do správné polohy, bo byla furt zalomená do luku…Ale jestli máš nějakou zaručenou radu, já bych moc ráda normálně kojila, zrovna tady odstříkávám mlíko, aby měla aspoň něco :nevim:
Ze zacatku je to boj vzdycky, my kojili i hodinu a pul, taky jsem v ruznych poradnach cetla rady, ze tak dlouho to neni normalni a je lepe dat flasku, ale ja kojit chtela strasne moc, pak se to preslo tak na 20 minut a ted 5 az 10, chce to vydrzet,
v porodnici mi dali perfektni radu, vsechny sestricky neustale opakovali, ze u kojeni ma clovek naprosto vypnout a pouze relaxovat, proste v tu chvili vnimat jen vztah matka , dite a uzivat si to,
jinak nejsem zadna co ji to jde automaticky, prvni dve deti jsem kojila jenom 6 nedel, protoze mi nikdo tenkrat neporadil a ja proste myslela, ze mam malo mleka
jinak kojim naprosto vsude, neskryvam se, ale je fakt, ze ja ziju v cizine

Jako že do pěti měsíců sou to stále začátky kojení? Nebo jak dlouho to máš vydržet, aby to teda už bylo dostatečně dlouho? -ono prstě ne všechno jde vydržet, tohle je taaak individuální věc… :nevim: Nemůžeš mít asi žádnou radu, pokud jsi nezažila přesně to samý :nevim: To kojení si opravdu užívat nešlo, relaxovat se řvoucím pološíleným dítětem střídavě se pouštějícím a přisávajícím na prso, kopajícím tě do břicha a jinak se všemožně kroutícím se mi moc nedařilo :nevim: Prostě pro mě kojení bylo z 90% utrpení a byla sem na pokraji zhroucení, malá furt protivná…Takže díky bohu za UM :pankac: TeD se v klidečku snažím vydolovat alespoň tu trochu co tam zbyla, ráno a v noci ještě kojím a jinak z lahvičky buď UM nebo MM, obě sme nad míru spokojené :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
28.6.11 22:04
kaaaca-h píše:
mmonica píše:
kaaaca-h píše:
Pájinka25 píše:
kaaaca-h píše:
Taky bych zkusila, aby krmil někdo jinej…A vyzkoušela bych více druhů saviček, třeba naší Berunce taky některý vůbec nevyhovujou…Chce to fakt zkoušet :nevim:
Jinak já sem kojila po hodině (někdy víc, někdy i míň, někdy kojení samo trvalo třičtvrtě hodiny) 5 měsíců! Někdy na to prostě neexistuje žádná definice, kterou vám řeknou LP…žádnej spert, žádná krizička…Prostě někomu je shůry dáno, někomu ne…Já už teď měsíc a něco spokojeně dokrmuju Nutrilonem a mateřství má pro mě najednou úplně jiný rozměr…Můžu chodit třeba i ven 8-o :lol:
a tos při kojení nemohla? Já teda chodím ven normálně a když to na malýho přijde, vždycky se najde nějaké místečko, ať už je to v restauraci nebo někde na lavičce venku, prostě přes sebe přehodím plínu a neřeším to. Kdyby měla být kvůli kojení doma, tak se dostanu pryč max. tak na půl hodiny :mrgreen:
No mohla…Jenže to bych ji asi nenakojila…Klidné místečko venku nikdy nebylo tak klidné, aby ji něco nezaujalo, neodtrhovala se neustále od prsa a nechtěla si to prohlídnout…Navíc, jak už sem psala, ani doma nebylo kojení otázkou deseti minut, ale spíš 30-45…A byl to opravdu boj, prostě sem jí tu hlavu musela násilím tlačit do správné polohy, bo byla furt zalomená do luku…Ale jestli máš nějakou zaručenou radu, já bych moc ráda normálně kojila, zrovna tady odstříkávám mlíko, aby měla aspoň něco :nevim:
Ze zacatku je to boj vzdycky, my kojili i hodinu a pul, taky jsem v ruznych poradnach cetla rady, ze tak dlouho to neni normalni a je lepe dat flasku, ale ja kojit chtela strasne moc, pak se to preslo tak na 20 minut a ted 5 az 10, chce to vydrzet,
v porodnici mi dali perfektni radu, vsechny sestricky neustale opakovali, ze u kojeni ma clovek naprosto vypnout a pouze relaxovat, proste v tu chvili vnimat jen vztah matka , dite a uzivat si to,
jinak nejsem zadna co ji to jde automaticky, prvni dve deti jsem kojila jenom 6 nedel, protoze mi nikdo tenkrat neporadil a ja proste myslela, ze mam malo mleka
jinak kojim naprosto vsude, neskryvam se, ale je fakt, ze ja ziju v cizine
Jako že do pěti měsíců sou to stále začátky kojení? Nebo jak dlouho to máš vydržet, aby to teda už bylo dostatečně dlouho? -ono prstě ne všechno jde vydržet, tohle je taaak individuální věc… :nevim: Nemůžeš mít asi žádnou radu, pokud jsi nezažila přesně to samý :nevim: To kojení si opravdu užívat nešlo, relaxovat se řvoucím pološíleným dítětem střídavě se pouštějícím a přisávajícím na prso, kopajícím tě do břicha a jinak se všemožně kroutícím se mi moc nedařilo :nevim: Prostě pro mě kojení bylo z 90% utrpení a byla sem na pokraji zhroucení, malá furt protivná…Takže díky bohu za UM :pankac: TeD se v klidečku snažím vydolovat alespoň tu trochu co tam zbyla, ráno a v noci ještě kojím a jinak z lahvičky buď UM nebo MM, obě sme nad míru spokojené :pankac:

Tak v 5 mesicich si myslim, ze uz jsme to tak nejak meli ustaleny na tech 20minutach, hele ja tady nikoho nekritizuju, pisu jen svoje vlastni zkusenosti

• Citovat
  • Upravit
9622
28.6.11 22:09
Tak v 5 mesicich si myslim, ze uz jsme to tak nejak meli ustaleny na tech 20minutach, hele ja tady nikoho nekritizuju, pisu jen svoje vlastni zkusenosti

Jasně, v pohodě :kytka: Já už sem na to prostě zatížená…Jak se někdo zeptá na něco (jak naučit na flašku), ostatní o její situaci nic neví a místo, aby radily, jak naučit na flašku, tak radí, jak kojit :nevim: Prostě sem jen chtěla napsat, že sou i případy, kdy to přes veškerou snahu prostě ne a nejde :roll: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
x45ug3
29.6.11 10:25

Omlouvam se že jsem se už včera neozvala,koupila jsem flašu Avent 260ml a tam pišou že savička je jako prso.Manžel ho zkusil včera taky nakrmit ,chvilku pil a pak začal brečet.Když kojim tak musim z obou prsou jinak začne brečet a tak přes dvacet min.Dala jsem mu flašku teprve čtyřikrat,ale to jak breči me prave donutilo se ptat.Kojeni po te hodine trva přes čtrnact dni a nejhorši je to v noci to se většinou probudi po dvou hodkach.Děkuju za rady zkusim nechat ještě tenhle tyden tuhle savičku a pak zkusim jinou

• Citovat
  • Upravit
2786
29.6.11 10:49
x45ug3 píše:
Omlouvam se že jsem se už včera neozvala,koupila jsem flašu Avent 260ml a tam pišou že savička je jako prso.Manžel ho zkusil včera taky nakrmit ,chvilku pil a pak začal brečet.Když kojim tak musim z obou prsou jinak začne brečet a tak přes dvacet min.Dala jsem mu flašku teprve čtyřikrat,ale to jak breči me prave donutilo se ptat.Kojeni po te hodine trva přes čtrnact dni a nejhorši je to v noci to se většinou probudi po dvou hodkach.Děkuju za rady zkusim nechat ještě tenhle tyden tuhle savičku a pak zkusim jinou

nebo si jen třeba chce brknout? ale to vás asi napadlo…
nebo jak jsem psala krmit vleže?
právě ty chicco savičky sednou i na avent flašky,tak byste nemuseli kupovat i nové flašy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
2.7.11 14:20

Ahoj maminky, jelikož mám velmi, ale velmi uřvané dítě (6 měsíců) a také stále kojím, nicméně na tříhodinový interval se asi nikdy v životě nedostaneme, tak jsem se také rozhodla střídat kojení s umělým mlékem. Myslela jsem si, že bych si od ní třeba mohla na chvilenku odpočnout, nechci ji odstavit, jen potřebuji oraz, aby mi nehráblo, navíc jednu dobu vůbec nepřibírala, ale co já se tu nebudu omlouvat za to, že potřebuju odpočinek přeci, no tak dál. Nakoupila jsem snad všechny druhy saviček a pítek, lahví (protože dnes už savičky jiných firem nepasují na obyč. lahve), utratila spousty peněz, pak jsem nakoupila Nutrilon, Hami mléko, Hipp mléko atd… a moje dítě všechno statečně odmítá a plive !!! Takže bych také uvítala jakoukoli radu, jak ji naučit na láhev…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
2.7.11 20:23
Pájinka25 píše:
co zkusit nějakou spešl flašku, třeba medela calma, ta je speciálně pro kojené děti …

Já ji mám a nedaří se. Malému jsou 2 měsíce a zkoušeli jsme z ní dávat moje mléko a ani za nic nechce. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
2.7.11 22:12
barbarbora píše:
Ahoj maminky, jelikož mám velmi, ale velmi uřvané dítě (6 měsíců) a také stále kojím, nicméně na tříhodinový interval se asi nikdy v životě nedostaneme, tak jsem se také rozhodla střídat kojení s umělým mlékem. Myslela jsem si, že bych si od ní třeba mohla na chvilenku odpočnout, nechci ji odstavit, jen potřebuji oraz, aby mi nehráblo, navíc jednu dobu vůbec nepřibírala, ale co já se tu nebudu omlouvat za to, že potřebuju odpočinek přeci, no tak dál. Nakoupila jsem snad všechny druhy saviček a pítek, lahví (protože dnes už savičky jiných firem nepasují na obyč. lahve), utratila spousty peněz, pak jsem nakoupila Nutrilon, Hami mléko, Hipp mléko atd… a moje dítě všechno statečně odmítá a plive !!! Takže bych také uvítala jakoukoli radu, jak ji naučit na láhev…

tak ještě můžeš zkusit odsávat, pokud máš dost mléka a jedna dávka ti trvá deset až 15min (pokud ti to trvá jak mně 35-45, tak si ne :roll: )…anebo odsávat míň a zkoušet to svoje mlíko míchat s UM a postupně odebírat MM :nevim: Jinak mě nic moc nenapadá, tenle problém sme natěstí neměli :nevim: Anebo mimčo tak trošku oblbnout suplementorem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová