2 měsíce, kojím, nepřibrala - mám se stresovat?

1863
28.6.11 14:45

2 měsíce, kojím, nepřibrala - mám se stresovat?

ahojte! mám opět problém. po dlouhém rozkojování, kdy jsme úplně bez UM byly až teprve v 6t, jsem dnes zjistila, že malá za ty dva týdny skoro nepřibrala. jsem z toho špatná, protože jsem si myslela, jak je malé bez UM fajn. skoro nepláče, jen občas, když ji bolí bříško, ale to trvá jen chvilku. krásně v noci spinká, celou noc, na jídlo ji musím jednou vzbudit (cca kolen páté ráno, protože mám moc nalité prsa a jsem nervní, že by malá tak dlouho nejedla), pak se budí až kolem devaté. poslední kojo bývá taky kolem té deváté večer. přes den ji kojím dle potřeby, cca každé 2-2,5hod). jinak je hodná, vyhraje si. ale prostě nepřibrala. zdá se mi, že se dost vytáhla, ale to mudr. nezajímalo, jen mi stroze řekla, že do příště chce vidět přírůstek. a jak to mám asi udělat? nemáte s tím někdo zkušenosti? dělám něco špatně? jo, kojím z obou prsou, každé tak 10-15min. poloha je myslím ok. řekla jsem si, že se tím nebudu stresovat, ale mrzí mě to, zvlášť, když jsem si myslela, jak jí bude bez UM fajn (odstraňovaly jsme pomalu, nejdřív byla úplně na flašce, pak jen párkrát denně, pak jen večer a teď vůbec). a ono HOUBY. díky za rady!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1863
28.6.11 14:48

jo a zapomněla jsem napsat váhy. 3320g při porodu. nyní stagnace už 2 týdny na 4300g, dnes je malé osm týdnů. děkuji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
28.6.11 14:53

podle mě je rozhodně důležité měřit dítko i do délky. moje malá je úplně stejně stará jako Tvoje, taky dost bojuju s dostatkem mléka, ale má z porodní váhy 50 cm ted 59 cm, takže hodně vytáhla a taky se už skoro dva týdny pohybuje stále okolo 4500 - 4600 g.
takže pokud je spokojená, nepláče, spinká, ještě bych určitě počkala než uděláte nějaký závěr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
28.6.11 14:54

ještě napiš o kolik malá vyrostla? pokud ti ji nezměřila doktorka, změř si ji sama, polož ji třeba na linku nebo na přebalovák hlavičkou ke zdi, natáhni nožičku, udělej značku a změř :palec: podle mě je to dost důležitý údaj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
28.6.11 15:10

Tak ze bys ji vzbudila jeste mezi tou devatou vecer a patou ranni? :think: A kolik vypije na jedno kojeni? Vazila jsi? To, jak dlouho kojis, jeste neznamena, ze tak poradne taky pije.. :-? Nekdy mimi vypada, kdovijak nesaje, a ono houby :roll:
Podle me je super, ze jste tohle zvadly :palec: :palec: ale jeste to chce zrejme pridat to mnozstvi mlicka :hug:

• Citovat
  • Upravit
102677
28.6.11 15:16

emocuc, podle mě zase kdyby měla hlad, nebude tak krásně spinkat. mám to stejně, malá spí celou noc, ptala jsem se dr. a ona říkala, že pokud takhle krásně spí, rozhodně nemá hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
28.6.11 15:22

já bych ji klidně vzbudila, zkoušela jsem to i, ale je jak hadr a pít vůbec nechce. taky si říkám, že kdyby měla hlad, řekne si. přes den to přce umí…
mlíka mám dost, při kojení saje a polyká. když se odpojí, ještě ji nutím. mlíko z prsou jen stříká. zkusím ji ještě změřit.
jinak plínky má počůrané dost, kaká cca 5× denně míchaná vajíčka a je hlavně spokojená, jen nevím, proč se tak zasekla s váhou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
28.6.11 15:24

míšo, podle mě je to jak jsem psala, hodně vytáhla do délky a tím pádem zarazila ve váze. ted už by Ti ale měla zase začít přibírat. ted šly živiny na délku, ted by zas měly jít na váhu. řešila bych to, až kdyby stagnovala i na váze. po jaké době máte přijít na převážení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
28.6.11 15:31

zase příští týden, ale říkala jsem si, že bych tam zašla ještě i v pátek, abych měla na víkend klid, kdyby třeba už přibrala. no štve mě to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
28.6.11 15:33
michaela1808 píše:
já bych ji klidně vzbudila, zkoušela jsem to i, ale je jak hadr a pít vůbec nechce.

Tak pokud jsi to parkrat zkusila ji v noci dat a ona fakt pit nechce, tak to bylo podle me jen prechodny obdobi a priste pribere i na ty vaze! :palec:

• Citovat
  • Upravit
102677
28.6.11 15:33

nechala bych to na příští týden, do pátku ti ode dneška těžko nějak rapidně přibere..... stačí aby byla víc vyčůraná, vykakaná a akorát budeš mít další stres na víkend. dala bych tomu týden.ono totiž stačí, když za týden přibere 150 g a je to o.k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
28.6.11 15:34

jinak na mlíko mi pomohly homeopatika a kojící čaj od Lerosu a hooodně pít. a děkuju!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
28.6.11 15:35

jo a pro porovnání, naše malá přibrala za pět týdnů 700 g a dr. to přišlo o.k. miminka okolo nás přibírají za měsíc i kilo,přes kilo. každé dítko je jiné a jak říkám, důležité je i to,jak malá vyrostla, takže ji změř a napiš kolik měří :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
28.6.11 15:35
sajinda píše:
nechala bych to na příští týden, do pátku ti ode dneška těžko nějak rapidně přibere..... stačí aby byla víc vyčůraná, vykakaná a akorát budeš mít další stres na víkend. dala bych tomu týden.ono totiž stačí, když za týden přibere 150 g a je to o.k.

jj, tak tak… radsi ji dej jeste cas.. :hug: aspon bude pristi tyden jeste tezsi :wink:

• Citovat
  • Upravit
102677
28.6.11 15:36

míšo, čaje piju, homeo beru a žádné zlepšení. vykojuju opravdu obě prsa při každém kojení......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová