Větší a menší prso

462
28.6.11 06:14

Větší a menší prso

Holky nadpis zní zvláštně,ale mám problém s MM,: Mám syna2 měsíce doposud krmím ,ale v pátek jsem zjistila,že mám jedno prso větší a druhé menší. Z toho menšího mi není schopen vysát a přitom tam mléko je a tak ho nechávám cHvili sát,aby se začalo více tvořit a pak dávám k plnějšímu. Mám strach,že přestávám mít mléko. Asi to beru za osobní selhání,když se toto děje. Jenom pro upřesnění maličký mi spí 4 hod. přes den a v noci 5-6 hodin zatím přibírá,ale jsem z toho velice neŠŤASTNÁ. Mám dostat menzes a říkám si ,jestli to nemá na to také vliv. Mléko mu chutná,ale na tvorbu mléka,jestli to nemá vliv. Děkuji vám Nehce se mi jít na UM,ale když nebude zbytí? Jaké jste použili já dopředu použila Nutrilon. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21602
28.6.11 06:24

ahoj, určitě to nevzdávej takto dopředu. kolem 2 měsíců nastává růstový spurt i menší krize při tvorbě mléka, ale dítě si sáním množství mléka upraví. já bych dávala pít na střídačku pri každém kojení z obou prsou - víckrát je prostřídej. pij caro, meltu nebo kojící čaje a uvidíš, že to půjde. já mám také jedno prso menší a paradoxně je v něm více mléka než v tom větším ;-) když si nebudeš jistá, tak si zavolej laktační poradkyni a ona poradí jak dál. důležitý je klid a nezmatkovat, že přicházíš o mléko ;-)pokud malý prospívá a je spokojený, tak není důležité přecházet na UM. pro svůj klid si kup něco do zásoby. ale radši vzorečky, ať pak nemáš doma zbytečně celou krabici nevyužitého mléka. a uvidíš, že to zvládnete s kojením. a na druhou stranu si říkej, že i kdyby ne, není to v žádném případě tvoje selhání!!! prostě člověk dělá maximum a příroda si to občas usmyslí jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
28.6.11 06:28

Nozu velice ti děkuji,ale upřesním přesně kolik malému je 2 měsíce a 6 dní. Jenom mě děsí,proč to nechce vysát,když tam mlíčko je. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catie
28.6.11 06:33

Ahoj, ja to tak mam taky, vubec to neznamena, ze bys musela mit s mlekem problemy. Dcera uprednostnuje prave prso, to mam vic nalite, tak ji to lip tece. Ale v levem mam mliko taky, jen se musi vic snazit. Takze se snazim ji hodne prikladat k tomu levemu, kvuli mlekotvorbe a z praveho ji pak dam dopit. Lepe to jde v noci, kdy je rozespala a neuvedomuje si, ze pije z toho neoblibeneho :).

Hlavne se nestresuj, ze mas malo mleka. Dokud syn pribira a cura, tak ma mleka dost. Ja jsem dokonce dceru zacla vazit, protoze jsem mela strach, ze pije malo, ze mi mizi mleko. Pak jsem si rekla, ze kdyz cura, tak to z neceho mit musi a prestala se stresovat. No a dceri je 8 mesicu a kojim ji porad a nevypada to, ze bych mela prestat :). Prostly jsme se nekolika rustovymi spurty a bojkotem kojeni a vesele valcime dal. Mne hodne pomohlo cteni stranek http://www.kojeni.net/databaze.php, v databazi jsou snad vsechny mozne dotazy.

Jak pise nozu, pij Caro, kojici caj a za sebe muzu rict, ze pomaha i nealkoholicke pivo, ja si obcas dam malou plechovku Birella a pak mam prsa vic nalite. A je to prirodni, lepsi nez chemicka sodovka 8-) . Co mi ale pomohlo nejvic je hooodne pit, dostalal jsem se na 4 litry denne a za cca 3 dny byl vysledek taky videt. Tak drzim palce a neboj, verim, ze budes kojit dal.

• Citovat
  • Upravit
1045
28.6.11 08:23

Ahoj Vojti :-)
Většina žen má prsy nestejně veliké a kojením se to jen zvýrazní. To, co popisuješ, spíš než na nedostatek mléka ukazuje na jeho horší spouštění v tom menším prsu. Neměla jsi tam třeba zánět? Nebo nějaké jiné potíže? Stává se to a není to žádné neštěstí ;-).
Nejnamáhavější pro dítko je několik prvních tahů u prsu, než se mléko spustí. Pokud se spouští hůř, ty malé potvůrky si to zapamatují a pak se té dřině brání, vyžadují druhý prs -). Doporučila bych na začátek přiložit k prsu, kde to teče snáz, ukojit největší hlad. Tím se spustí mléko i v tom menším a pak vystřídat. Při jednom kojení i několikrát. A smířit se s tím, že kojení tohoto dítka bude ve znamení asymetrie. Při dalším dítku zase bude úplně jinak. A na závěr - maminky dvojčat mají na jedno dítě jedno prso a zvládají to. Takže lehký pokles sekrece mléka v jednom prsu neznamená, že mléka není dost :-)
Držím palce!!!
Myšlenky na osobní selhání pust z hlavy. Myslím, že děti nepotřebují dokonalé matky. Dovol si nebýt dokonalá. Tím i své dítě naučíš že je v pořádku se někdy mýlit a nebýt stoprocentní. Pak z něj vyroste siný alaskavý dospělák, který si sám sebe a duhých váží pro úplně jiné hodnoty, než pro nějakou zbytečnou dokonalost :-). Věci jsou jak jsou a zatím se nic neděje. prospíváte a to je nejdůležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
28.6.11 08:38

Mickie zánět nebyl v žádném případě jenom ho budu muset asi víc stimulovat.no myslím si,že na to má vliv i menzes,který se má dostavit. Moc děkuji pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
28.6.11 08:47

Menzes je určitě možnou příčinou.
Pokud jsi třeba i měla před narozením drobečka premenstruační syndrom, bolavá prsa, nebo něco podobného, pokud byla menstruace bolestivá tak je pak příčina jasná. Hlavně opravdu - žádnou paniku, nač stahovat gatě, když brod je ještě daleko :-)
Drž se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
28.6.11 08:53

Ahojky, tak já mám také od narozění Lilianky jedno prso větší a jedno menší. A nechtěla mi z něj pořádně pít, ale pořád to zkoušej. Já ji ho vždy dávám a chvilku nechce, ale pak už neprotestuje. Snažím se jí z něj dávat často, abych neměla rozdílnou velikost prs. Lilince ted bude 7 měsíců a zatím to pořád zvládáme a rozkojujeme stále :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
28.6.11 09:27

Mickie prsa mě bolela strašně celé období těhotenství a na konci šestinedělí mi bylo fakt dost špatně,když jsem dostala menzes. A to podotýkám,že jsem na to nikdy netrpěla. Teď mám před menstruací takové malé křeče v prsou a mívám zimnici,neskutečnou žravost a chuť na sladké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
28.6.11 09:29

xaminko drobeček je krásný a děkuji za podporu,protože i aspoň to pravé ho dost nasytí. Jenom dnes mi z něho vytáhl 40ml,tak mám radost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová