Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den,
ráda bych věděla co je a co už není za hranicí dobrých mravů?
Máme starší dům a potřebovali jsme vyměnit vodovodní přípojku.Přijela firma, která měla vše naprosto připravené.
Obnaženou vodovodní šachtu, vykopaný přívod do domu, vyřízlý asfalt.
Vše na naše náklady.Šlo o 8 metrů vodovodnách trubek, které ve faktuře stály necelých 400,– i s ostatním materiálem byla celková suma 1370,– a za 1.5 hodiny práce si naúčtovali 2.750,–
!
Chci se zeptat jestli jste někdo měl podobný případ a cena byla stejná nebo je toto „předražený špás“?
No těžko říct, ale mě to nepřijde tak děsivé.
Ale opravdu nevím..
Emmaa, podobne zkusenosti nemame, protoze presne z toho duvodu, kdyz jsme predelavali baracek, delali to pritel s tatkou uplne sami a to uplne vsechno.
Myslim, ze bohuzel to tak je, ze samotna prace je mnohonasobne drazsi, nez material.
Ježišmarja, kolik jich to dělalo? Nepřibírají? ![]()
To je teda pecka… Co jsem slyšela, tak většinou bývá cena práce to, co materiál, ale asi jak u čeho… Nepočítali tam třeba nějakou dalekou cestu?
Angua píše:
Ježišmarja, kolik jich to dělalo? Nepřibírají?To je teda pecka… Co jsem slyšela, tak většinou bývá cena práce to, co materiál, ale asi jak u čeho… Nepočítali tam třeba nějakou dalekou cestu?
Dělali to dva a z té hodiny a půl ještě 20 minut svačily
!
Manžel na to koukal jako z jara a říkal, že se tam bude ucházet o práci! ![]()
cernus píše:
Emmaa, podobne zkusenosti nemame, protoze presne z toho duvodu, kdyz jsme predelavali baracek, delali to pritel s tatkou uplne sami a to uplne vsechno.
Myslim, ze bohuzel to tak je, ze samotna prace je mnohonasobne drazsi, nez material.
My si skoro všechno děláme svépomocí, ale tohle musí dělat autorizovaná firma.Hýbe se s měřákem, hlásí se stav vody na vodoměru na vodárny
!
Emmaa píše:
My si skoro všechno děláme svépomocí, ale tohle musí dělat autorizovaná firma.Hýbe se s měřákem, hlásí se stav vody na vodoměru na vodárny!
Jo tak na toto zřejmě oni hřeší… ![]()
Nezlobte se, ale mně to vychází na 1178,– na hodinu, to vám přijde jako normální cena?
Musím říct taťkovi s bráchou, aby si opravili sazby, když toto lidem přijde normální
![]()
Angua píše:Emmaa píše:
My si skoro všechno děláme svépomocí, ale tohle musí dělat autorizovaná firma.Hýbe se s měřákem, hlásí se stav vody na vodoměru na vodárny!
Jo tak na toto zřejmě oni hřeší…
Nezlobte se, ale mně to vychází na 1178,– na hodinu, to vám přijde jako normální cena?Musím říct taťkovi s bráchou, aby si opravili sazby, když toto lidem přijde normální
![]()
![]()
a započátala jsi do toho i cestovné? benzín atd… mě to nepřijde nijak přehané. vezm si, že třeba rekonstrukce koupelen stojí taky kolem 100 tis a celkový materiál má hodnotu třeba jen 30 tis. a zbylých 70 tis je práce za zhruba 10 dní
Emmaa píše:
Dobrý den,ráda bych věděla co je a co už není za hranicí dobrých mravů?
Máme starší dům a potřebovali jsme vyměnit vodovodní přípojku.Přijela firma, která měla vše naprosto připravené.
Chci se zeptat jestli jste někdo měl podobný případ a cena byla stejná nebo je toto „předražený špás“?
Obnaženou vodovodní šachtu, vykopaný přívod do domu, vyřízlý asfalt.
Vše na naše náklady.Šlo o 8 metrů vodovodnách trubek, které ve faktuře stály necelých 400,– i s ostatním materiálem byla celková suma 1370,– a za 1.5 hodiny práce si naúčtovali 2.750,–!
Kdyz se nam ucpal zachod tak prijel frajer ZA PUL HODINY si nauctoval 2.800Kc bylo to sice v nedeli ale za pul hodiny mi to prislo na instalatera dost ![]()
ale pry je to normalna taxa…
No tak museli tam prijet, benzin, rekla bych ze privezli ty trubky, kdyz byly na fakture, takze pro ne museli taky nekam zajet a vyzvednout je, nalozit a vylozit a pak polozit
takze to bude asi vic nez 1,5 hod. Prace rukama a s dovozem pracovnich sil do domu je dneska draha, no.
Kdyz jsem hledala stehovaci firmu a poptavala se po cenach, to jsem teprve cumela. Stehoval se byt 1+1 na dalku 100km. Postel, skrinky maly, malej stul, pracka, nejaky obleceni, bylo toho malo, prijela jenom takova modernejsi avie, ne ten dlouhej velkej stehovak. No a firmy davaly propocet na 10 000kc. Prace a cesta celkem 1hod45min. Ridic a jeden stehovak.
Manzelova babicka si minule zabouchla, prijel zamecnik , udelal cvak, takze prace cca 10 vterin a 1000kč ![]()
Babku malem odvezli
jeho taky jelikoz mu pekelne nadavala do zlodeju ![]()
livinko, za ty prachy se vam budu v zachode taky machat a i dyl
![]()
ale je to normalni, proste kazdy chce maturitu a remeslniku je malo, zednik, instalater, elektrikar . No a kdyz neni konkurence, jdou ceny nahoru
jizvíková píše:
No tak museli tam prijet, benzin, rekla bych ze privezli ty trubky, kdyz byly na fakture, takze pro ne museli taky nekam zajet a vyzvednout je, nalozit a vylozit a pak polozittakze to bude asi vic nez 1,5 hod. Prace rukama a s dovozem pracovnich sil do domu je dneska draha, no.
Kdyz jsem hledala stehovaci firmu a poptavala se po cenach, to jsem teprve cumela. Stehoval se byt 1+1 na dalku 100km. Postel, skrinky maly, malej stul, pracka, nejaky obleceni, bylo toho malo, prijela jenom takova modernejsi avie, ne ten dlouhej velkej stehovak. No a firmy davaly propocet na 10 000kc. Prace a cesta celkem 1hod45min. Ridic a jeden stehovak.
10 tis není zas tak hrozný, když vezmu v potaz, že naši známí v praze platili 3500 a to se stěhovali jen o pár km dál. musíš brát v potaz to, že nákup té dodávky taky něco stál a ty firmy je mají třeba na leasing takže je postupně splácí. pokud se jednalo o 100 km, tak ta částka není přehnaná. je tam dost skrytých nákladů, které běžný zákazník nevidí.
jako uznávám, že 10 tis je dost, ale bohužel to tak je, každý se snaží v dnešní době vydělat a pokud se ti to nelíbí, tak není nic jednodušího než jim to neakceptovat a hledat jinde. ![]()