Za 1,5 hodiny práce 2.750,-Kč!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17745
21.10.10 17:44
steeve píše:
ono je to o tom, že nejen čas strávený u zákazníka se počítá.
Vezmu to z druhé strany jako řemeslník z vlastní zkušenosti, opravuji šicí stroje, a minulý týden jsem byl u zákaznice, volala ať přijedu, že ji stroj nefunguje, předem jsem ji upozornil, že bude platit práci i dopravu, ale nemůžu říct kolik to bude dohromady, že závadu po telefonu nevidím, a ceník prací má u mě na webových stránkách.
Nakonec její závada byla ohnutá jehla- cena 3,–Kč, kterou jsem vyměnil a stroj vyzkoušel, že vše funguje, celkem cca 5 minut, ale výsledná cena byla 555,–Kč včetně DPH :
20km doprava( 8,– kč + dph /km)- 192,–, celkový čas na cestu a opravu 40min.( počítá se každá započatá čtvrthodina, hodinová sazba 400,– + DPH)-40 minut- 360,– práce, náhradní díl 3,–, celkem těch 555,–,

a paní stála jako opařená, že za 5 minut práce a jehlu chci pět stovek - já po zapalcení daní a nákladů na auto z toho mám pár korun a měl jsem třičtvrtě hodiny zavřený krám, kde přicházím o kšeft.
Kdyby si to paní ke mě přivezla do servisu, což jsem ji doporučil, tak ji to opravím a vyzkouším na místě, zaplatí 3,– za jehlu a cca 60,– za vyzkoušení - to je ten rozdíl v cenách.

Takže výsledná cena se musí počítat se všemi náklady, nejen doba u zákazníka, ale cesta, doba nakládky a vykládky materiálu, doba, kdy řemeslník nakupuje materiál apod.

Příspěvek upraven 21.10.10 v 17:33

Té pani se ani nedivím, taky bych šla do kolen :mrgreen: !
Samozřejmě rozumím i Tobě, ale očima normálního člověka je to :roll: !
Plno věcí chápu, ale že za 10 minutovou opravu myčky, kde se vyměnila součástka, která stála 600,– si někdo vezme 3.500,–, to už je i na mě moc!

Je to asi 9 let, kdy jsem šikovně odmrazovala nožem mrazák a pozvali jsme si pána na opravu, kterého nám doporučili v prodejně elektro!

Pán u nás strávil 2.5 hodiny a pak šáhl na poličku, kde byl kalendář.Koukala jsem na něj jako opařená a on naprosto drze na zadní stranu napsal, že na ni máme záruku 3 měsíce a řekl si o 4.800,– z původně avizovaných 3.000,–.
Ještě teď, když si nato vzpomenu se mi vaří krev v žilách, co je mezi námi za svoloč a lituju co mám chlupů na hlavě, že jsem nešla na živnostenský úřád ukázat jak se vystavuje „daňový doklad“! Člověk byl mladej a blbej a naprosto šokovaný tou neskutečnou neomaleností, že ani nestačil adekvátně zareagovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
21.10.10 17:47

Juro, ale bohužel o tom to je, právě že těch revizáků moc není, a tak si do ceny za revizi zahrne i dobu, co stráví školením na tento specifický typ zařízení, proto jsou tak drazí,
mě nyní taky měnili kotel na plyn, a přímo do očí mi servisák řekl, že když si koupím levnější kotel přes net, tak že mi ho nezapojí a nedá revizi, a protože je to jediný revizní technik v širokém okolí, tak není východisko( tak jsem zaplatil o 5000,– víc za kotel, než je cena na netu a dalších 5000,– za revizi)- holt jsou to specifika určitých profesí.

Ale v každém případě je to individuální, zakladatelka vlákna možná kdyby promluvila s firmou co ji to dělala a oni ji zdokumentovali hodiny co strávili nakládkou materiálu, jízdou a pod, tak možná ta sazba za hodinu bude někde jinde, ale bez všech dat se to nedá paušálně určit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
21.10.10 17:51
steeve píše:
Juro, ale bohužel o tom to je, právě že těch revizáků moc není, a tak si do ceny za revizi zahrne i dobu, co stráví školením na tento specifický typ zařízení, proto jsou tak drazí,
mě nyní taky měnili kotel na plyn, a přímo do očí mi servisák řekl, že když si koupím levnější kotel přes net, tak že mi ho nezapojí a nedá revizi, a protože je to jediný revizní technik v širokém okolí, tak není východisko( tak jsem zaplatil o 5000,– víc za kotel, než je cena na netu a dalších 5000,– za revizi)- holt jsou to specifika určitých profesí.

Steeve,
s tím kotlem naprosto stejná zkušenost! :think:
Kotel zakoupený přes net nechtějí zapojovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
21.10.10 18:01

No pak taky chápu, proč si sestřin tchán pozval svého revizáka, zaplatil mu cesťák přes 60 kilomtrů, dal mu navrch dva litry domácí slivovice a liboval si, jak pořídil lacino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
21.10.10 18:06

Ježišmarjá, nestrašte mě, my chceme též plynový kotel 8-o

A to si mám jako koupit od toho revizáka nebo to stačí někde v kamenném obchodě nebo kde jako? 8-o :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
21.10.10 18:08

No nevím, my když jsme se stěhovali z Prahy do Vídně, tak jsme platili asi 15000. A to přijeli z Brna do Prahy, pak cesta do Vídně a zpět do Brna. K tomu naložení věcí do auta a pak vynést 72 schodů ve Vídni a ještě nám to tam montovali :-) Pražská firma by nás vyšla na 23tisíc asi. Pak jsme se stěhovali z Vídně do Bratislavy a opět snesení věcí dolů, cesta do Blavy a vynesení věcí, už jich nebylo teda zdaleka tolik a stálo to necelých 5tisíc, asi 180 Euro, takže za babku. Záleží jakou firmu a kde seženeš no.
Ve Vídni nám měnili baterii v koupelně a stálo to 100 Euro bez baterie prosim pěkně.

• Citovat
  • Upravit
17745
21.10.10 18:08
Angua píše:
Ježišmarjá, nestrašte mě, my chceme též plynový kotel 8-oA to si mám jako koupit od toho revizáka nebo to stačí někde v kamenném obchodě nebo kde jako? 8-o :roll: :zed:

My ho kupovali od něj :think: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
21.10.10 18:10
Caty píše:
Ve Vídni nám měnili baterii v koupelně a stálo to 100 Euro bez baterie prosim pěkně.

Taky masáž kreditky, viď? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
21.10.10 18:16
Alice19761 píše:
Angua píše:
Ježišmarjá, nestrašte mě, my chceme též plynový kotel 8-oA to si mám jako koupit od toho revizáka nebo to stačí někde v kamenném obchodě nebo kde jako? 8-o :roll: :zed:
My ho kupovali od něj :think: !

:roll: Aha… :cert: No, ale je dobré to vědět, že jo…

Jdu zjistit, jestli to nedělá nějaký taťkův známý :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
21.10.10 18:19
Angua píše:

nejlépe objednat u firmy, která se plynoservisem zabývá,ta pak dodá kotel, zapojí, zreviduje…
ono kotel se dá koupit kdekoliv , od netu počínaje přes hobbymarkety konče, ale pak je právě problém s připojením, on to pak nikdo nechce zapojit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
21.10.10 18:21

Angu, projektování a instalace plynového kotle je složitý proces, to chce všechno detailně zjistit, ať nedopadnete jak ten živnostník za Brnem… 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
21.10.10 21:45

Hmmm, tak díky, je to dobré vědět - člověk je pak méně překvapen :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
22.10.10 10:23
Kubik_kubikula píše:
jizvíková píše:
Manzelova babicka si minule zabouchla, prijel zamecnik , udelal cvak, takze prace cca 10 vterin a 1000kč :)
Babku malem odvezli :) jeho taky jelikoz mu pekelne nadavala do zlodeju :twisted:
jj, stejný případ a taky cena 1000 kč. bohužel je to jak píšeš, dnes má každý maturitu a výšku a obyčejných instalatérů. zedníků apod moc není, tak ceny jdou nahoru

Tak u nás tento týden sousedka, z 500 usmlouvala na 400 :mrgreen: jak to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
22.10.10 10:26
Kac píše:
Kubik_kubikula píše:
jizvíková píše:
Manzelova babicka si minule zabouchla, prijel zamecnik , udelal cvak, takze prace cca 10 vterin a 1000kč :)
Babku malem odvezli :) jeho taky jelikoz mu pekelne nadavala do zlodeju :twisted:
jj, stejný případ a taky cena 1000 kč. bohužel je to jak píšeš, dnes má každý maturitu a výšku a obyčejných instalatérů. zedníků apod moc není, tak ceny jdou nahoru
Tak u nás tento týden sousedka, z 500 usmlouvala na 400 :mrgreen: jak to nevím.

Buď má takovou vyřídilku nebo byl chlap v dobrém rozpoložení! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
22.10.10 10:52
Alice19761 píše:
Kac píše:
Kubik_kubikula píše:
jizvíková píše:
Tak u nás tento týden sousedka, z 500 usmlouvala na 400 :mrgreen: jak to nevím.
Buď má takovou vyřídilku nebo byl chlap v dobrém rozpoložení! :mrgreen:
… nebo to bylo ve stylu filmu „Pravdivé lži“ se Schwarzeneggerem? 8-o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný