Za 1,5 hodiny práce 2.750,-Kč!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
699
21.10.10 12:25

PRO ZAJÍMAVOST,PŘED DVĚMA TÝDNY U NÁS MONTOVALA FIRMA OKNA,CELKOVÁ SUMA BYLA 88271KČ A Z TOHO NECELÝCH 8000,– ZA PRÁCI,BYLI U NÁS ASI 4,5 HODINY,CENA BYLA PŘESNĚ DANÁ,TA FIRMÁ MÁ HLAVNÍ SÍDLO ASI 300KM OD NÁS,ALE POBOČKU JEN NĚJAKÝCH 15KM,POČÍTALA SE CESTA ODTAD,ALE VE SKUTEČNOSTI TI CHLAPI JELI AŽ ZE SÍDLA FIRMY
PŘIJDE MI TO PŘEHNANÝ
MOJÍ TCHÝNI SE STALO NĚCO PODOBNÝHO,POTŘEBOVALA PŘETÁHNOUT KOUSEK VYPÍNAČE NA ZDI,MANÍK TO UDĚLAL,MIMOCHODEM BYCH ŘEKLA DOST LEDABYLE A ŘEKL SI O 1500,–,TCHÝNI MÁLEM RANILA MRTVICE,KDYBY BYDLEA BLÍŽ,TAK TADY BY JÍ TO UDĚLAL ELEKTRIKÁŘ ZA PÁR KORUN,NE-LI ZA KAFE A ZA SVÁČU

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
21.10.10 12:37

Oliš, kdyby si tchyně po odpoledních vydlabala nožíkem drážku, tak jí to určitě zapojí i nějaký kamarád :lol: :lol: :lol: Ty ceny jsou fakt nehorázné. Ale už se nedivím, když to tolika lidem přijde normální :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
21.10.10 12:58

JO TO MĚ NAPADLO TAKY :lol:
JENŽE TAM KDE BYDLÍ JE VYSOKÁ NEZAMĚSTNANOST A I ZNÁMEJ SI BERE NEHORÁZNÝ PRACHY
MIMOCHODEM,DRÁŽKU ANI VYDLABANOU NEMÁ,ALE MÁ TO NATAŽENÝ PO ZDI A VEDE TO V LIŠTĚ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
21.10.10 13:04

Za 1500,–? 8-o To bych na pána asi pustila proud :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
21.10.10 13:15

Tak jestli můžu říct něco k nákladovým kalkulacím:

Vychází se z hrubé hodinové mzdy zaměstnance, která se pronásobí počtem odpracovaných hodin a tzv. firemní režií. Ta bývá v procentech a pohybuje se vřádu stovek procent z hrubé hodinové mzdy. Může být 400 procent, ale taky 2800 procent u autorizovaných profesí… K výsledku se pak přičítá cena použitého materiálu. Někdy se cena materiálu násobí ještě tzv. skladovou přirážkou (může a nemusí být).

Jediná cesta, jak se proti tomuto bránit:
Poptat práci u více firem, které jsou oprávněné toto dělat, dopředu uzavřít smlouvu o dílo, ke které bude jako příloha přidaná kalkulace ceny a platit jenom tolik, kolik vám dopředu kalkulují. Případně vybrat někoho levnějšího. Teď už s tím asi moc nezmůžete.

Pro úplnost: Mým „učitelem“ v tomto oboru byl můj otec, který toto dělal 35 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
21.10.10 13:19
Angua píše:
Za 1500,–? 8-o To bych na pána asi pustila proud :cert:

NÁPODOBNĚ,ŠKODA ,ŽE JSEM U TOHO NEBYLA :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
21.10.10 13:36

Juro, no jo, člověk se furt učí. My zatím nevytrestaní uvěříme slibům o pár stovkách :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
21.10.10 13:44
Jura007 píše:
Tak jestli můžu říct něco k nákladovým kalkulacím:

Vychází se z hrubé hodinové mzdy zaměstnance, která se pronásobí počtem odpracovaných hodin a tzv. firemní režií. Ta bývá v procentech a pohybuje se vřádu stovek procent z hrubé hodinové mzdy. Může být 400 procent, ale taky 2800 procent u autorizovaných profesí… K výsledku se pak přičítá cena použitého materiálu. Někdy se cena materiálu násobí ještě tzv. skladovou přirážkou (může a nemusí být).

Jediná cesta, jak se proti tomuto bránit:
Poptat práci u více firem, které jsou oprávněné toto dělat, dopředu uzavřít smlouvu o dílo, ke které bude jako příloha přidaná kalkulace ceny a platit jenom tolik, kolik vám dopředu kalkulují. Případně vybrat někoho levnějšího. Teď už s tím asi moc nezmůžete.

Pro úplnost: Mým „učitelem“ v tomto oboru byl můj otec, který toto dělal 35 let.

Juro,
myslíš si, že nemají dovolání?
Existuje nějaký arbitr, který může posoudit, zda bylo všechno v pořádku?
Když to tady čtu, tak je mi úzko, jak nás někteří lidé dokážou oškubat!
Mým rodičům se rozbila pračka a pán strávil s opravou plných 35 minut a vyinkasoval 3800,–,Součástka byla za 700,–Kč.S takovým člověkem nemůžeš sepsat smlouvu o díle, protože každý tě uzemní tím, že to musí vidět!

Nám chtěl chlápek vyříznout asfalt před domem s tím, že za m2 si beou stovku. Říkám si i s dopravou nějakých 300,–.Jaký byl můj šok, když mi dotyčný volal s tím kolik toho je a já mu sdělila, že ten necelý m2.On, že se mu to nevyplatí a přijede jen v případě, že mu dám 500,– a bez dokladu :cert: .
Poslala jsem ho k šípku a známý to udělal bruskou s diamantovým kotoučem a stálo mě to flašku Ferneta :mrgreen: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
21.10.10 14:00

Já jsem teď náhodou viděla v televizi (ale co to bylo nevím), že baba si nechala udělat kuchyň, která nestála málo, měla doplatit ještě 8000,–, až to bude hotové. Firma jí to ojebala tak šíleným způsobem (nefungovaly spotřebiče, chyběly různé prvky, prostě se nedala použivat), že řekla, že jim ten zbytek doplatí, až to přijdou dodělat. A firma, že má první zaplatit těch 8000,– a pak teprve přijdou. Soudí se s něma už několik let, samo si to musela nechat dodělat od někoho jiného a oni furt melou, ať doplatí zbytek a pak se s ní budou bavit - pomalu se na ni dívají, jak kdyby je ona okradla.

Jsem na to hleděla s otevřenou hubou, to je úplně nehorázné, co si dneska někdo dovolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
21.10.10 17:01

Děvčata, to ještě pořád nic není. Kousek za Brnem si nechal jeden živnostník plynofikovat svou rezidenci, takový malý DALLAS. No a jeden revizní technik mu dělal revizní zprávu k plynové přípojce. Je to už nějaký měsíc zpátky, ale je to poučné.
Ten revizní technik za ním přišel s tím, že za ten sešitek chce 28000,– korun. Ten chlap šel do kolen a řekl: víc jak 5000,– vám nedám. No a technik povídá: milý pane, vy máte o kotel výkonu větším než 50kW. To znamená, že ta vaše přípojka není domovní plynovod, ale průmyslový plynovod. A tam jsou podstatně jiné sazby. Kdybyste si nechal namontovat tři kotle o výkonu 20kW a spojil je automatickou regulací v ceně 1500,– korun, tak by to byl pořád domovní plynovod. Takhle jste na průmyslovém…
A co teď? chlap má všechno zabudované a bez revizní zprávy nezkoulauduje… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
21.10.10 17:10
Jura007 píše:
A co teď? chlap má všechno zabudované a bez revizní zprávy nezkoulauduje… :pankac:

Co teď ? Ten revizák neni jediný na světě, že 8) Takže se nebjím, že by nezkolaudoval ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
21.10.10 17:29

Zuzo, je trochu rozdíl revizák elektro a revizák plnových zařízení… Elektro revizáků je všude naseto, plynových revizáků na domovní plynovody bylo dřív taky dost, ale jak skončila plošná plynofikace v devadesátých letech, tak jich spousta pověsila živnost na hřebík. Udržovací poplatky se prostě nedaly zaplatit… Sám jsem měl v kanceláři taky jednoho takového. A oprávnění na průmyslové plynovody nemá každý… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
21.10.10 17:30

ono je to o tom, že nejen čas strávený u zákazníka se počítá.
Vezmu to z druhé strany jako řemeslník z vlastní zkušenosti, opravuji šicí stroje, a minulý týden jsem byl u zákaznice, volala ať přijedu, že ji stroj nefunguje, předem jsem ji upozornil, že bude platit práci i dopravu, ale nemůžu říct kolik to bude dohromady, že závadu po telefonu nevidím, a ceník prací má u mě na webových stránkách.
Nakonec její závada byla ohnutá jehla- cena 3,–Kč, kterou jsem vyměnil a stroj vyzkoušel, že vše funguje, celkem cca 5 minut, ale výsledná cena byla 555,–Kč včetně DPH :
20km doprava( 8,– kč + dph /km)- 192,–, celkový čas na cestu a opravu 40min.( počítá se každá započatá čtvrthodina, hodinová sazba 400,– + DPH)-40 minut- 360,– práce, náhradní díl 3,–, celkem těch 555,–,

a paní stála jako opařená, že za 5 minut práce a jehlu chci pět stovek - já po zapalcení daní a nákladů na auto z toho mám pár korun a měl jsem třičtvrtě hodiny zavřený krám, kde přicházím o kšeft.
Kdyby si to paní ke mě přivezla do servisu, což jsem ji doporučil, tak ji to opravím a vyzkouším na místě, zaplatí 3,– za jehlu a cca 60,– za vyzkoušení - to je ten rozdíl v cenách.

Takže výsledná cena se musí počítat se všemi náklady, nejen doba u zákazníka, ale cesta, doba nakládky a vykládky materiálu, doba, kdy řemeslník nakupuje materiál apod.

Příspěvek upraven 21.10.10 v 17:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
21.10.10 17:32
Jura007 píše:
Děvčata, to ještě pořád nic není. Kousek za Brnem si nechal jeden živnostník plynofikovat svou rezidenci, takový malý DALLAS. No a jeden revizní technik mu dělal revizní zprávu k plynové přípojce. Je to už nějaký měsíc zpátky, ale je to poučné.
Ten revizní technik za ním přišel s tím, že za ten sešitek chce 28000,– korun. Ten chlap šel do kolen a řekl: víc jak 5000,– vám nedám. No a technik povídá: milý pane, vy máte o kotel výkonu větším než 50kW. To znamená, že ta vaše přípojka není domovní plynovod, ale průmyslový plynovod. A tam jsou podstatně jiné sazby. Kdybyste si nechal namontovat tři kotle o výkonu 20kW a spojil je automatickou regulací v ceně 1500,– korun, tak by to byl pořád domovní plynovod. Takhle jste na průmyslovém…
A co teď? chlap má všechno zabudované a bez revizní zprávy nezkoulauduje… :pankac:

Tak to by mě asi lísklo :roll: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
21.10.10 17:38

Steeve, tvou kalkulaci beru, je oprávněná. Mě jenom zaráží, že projektant plynového topení neupozornil toho člověka, že existuje lacinější varianta o stejném výkonu. jenže kdysi dávali výrobci plynových kotlů projektantům „tužkovné“ za to, když do projektu navrhnou kotel jejich značky a konkrétního typu (včteně českých výrobců :cert: ). A montovat kotel v rozporu s projektem, to pak těžko dostanete revizní zprávu… Takže revizák měl taky svou pravdu, no achudák zákazník lítal v tom, že nezná obor a že ho člověk z oboru tak trochu „nakormidloval“ do zbytečného utrácení.
Omlouvám se, že jsem projektanta napřed nezmínil, ale to už by bylo totálně nepřehledné… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný