Za jakých podmínek dítě vepředu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
34322
10.3.20 13:55

Za jakých podmínek dítě vepředu?

Vozím teď malou ve vajíčku na přední sedačce a potřebovala bych ji už přendat do větší. A vůbec netuším, za jakých podmínek může sedět pořád vepředu. Mám pultíkovku posměrnou, jde to nebo ne?
Vzadu na třetím místě máme jenom dvoubodový pás, tak tam to nejde :-(. (leda Romer Eclipse, mě napadl).
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
10.3.20 14:03

Pokud bude vepředu po směru, tak není problém. Jen je potřeba mít aktivovaný airbag a sedačku posunutou až úplně dozadu.

• Citovat
  • Upravit
3581
10.3.20 14:44

@Janli tyjo jsi si jistá? Já měla za to, že naopak vepředu pouze proti směru jízdy a s vypnutým airbagem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
10.3.20 15:01

@Bídžej tak je to s miminkem ve vajíčku…Starší dítě v klasické sedačce po směru jízdy, se zapnutým airbagem být může ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
10.3.20 15:10

Jojo, může být dítě ve větší autosedačce po směru, se zapnutým airbagem a sedačkou posunutou dozadu. Popravdě nevím, kde se vzal názor, že to nelze…ale lze :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16100
10.3.20 15:10
@Berry77 píše:
@Lucie_Sx na sedadlo spolujezdce ji dát můžeš, pokud je po směru + zapnout airbag. Věc druhá je, že je to nejnebezpečnější sedadlo z celého auta :think:

Ono to taky nemusí být tak jednoznačné, já vozila maličké děti na pravé straně (jedno na místě spolujezdce, jedno za ním). Většinou jsem s nimi jen přejížděla krátké trasy k prarodičům a cestou se stavila v obchodě apod., a na většině těch míst bylo podélné parkování podle docela rušné silnice. Vyhodnotila jsem jako mnohem větší riziko manipulaci s dítětem směrem do silnice, než dítě na přední sedačce. Vídala jsem tam často rodiče, kteří se snažili upnout dítě do sedačky a zadek a otevřené dveře do silnice (když jely dva náklaďáky proti sobě, už tam měly problém), nebo dítě, které vyskočilo ze sedačky a v té silnici se cukalo jít za ruku. Já vyndavala a zandavala obě děti směrem k chodníku a byla jsem mnohem klidnější. To jen, že to má víc úhlů pohledu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
10.3.20 15:12
@Berry77 píše:
@Lucie_Sx na sedadlo spolujezdce ji dát můžeš, pokud je po směru + zapnout airbag. Věc druhá je, že je to nejnebezpečnější sedadlo z celého auta :think:

Je to sice nejnebezpečnější sedadlo, ale já to takhle řešila, když jsem s batoletem jezdila sama delší trasy. Malá tam byla víc v klidu a mohla jsem ji celkem bezpečně podávat křupky, pití, hračky… V tomhle případě je mnohem nebezpečnější mít řvoucí dítě upoutané vzadu a otáčet se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
10.3.20 15:53

To o nejnebezpečnějším místě platilo kdysi, když nebyly airbagy a ostatní bezpečnostní prvky. Teď jsou naopak nebezpečnější zadní sedadla, protože tam nic takovýho není.

• Citovat
  • Upravit
1615
10.3.20 17:05

@Berry77 a proč by nebylo OK? Je pripoutane stejně jako vzadu, rozdil mete, dva?? zabít se člověk může jak vepředu, tak vzadu, tak venku na chodníku. Zase bych to tak neprožívala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.3.20 17:58

Díky moc. Ještě si říkám, pokud nepůjde sedadlo posunout až úplně dozadu, lze mít zapnutý ten airbag…? Tipuju, že sedadlo musí jít posunout dozadu aspoň o tu hloubku autosedačky.
Nebezpečné sedadlo to je určitě, na druhou stranu, to by tam nesměl sedět nikdo, a na místě řidiče taky radši ne. Auto mi obecně přijde nebezpečné celé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
10.3.20 18:14

@Berry77 Nevím, co dělala Rolincová, ale asi nekoukala na cestu. To já zvládám. Ale určitě někdo dokáže zachovat klid i při 3h jízdy s ječením, to pak joo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
10.3.20 20:29
@Berry77 píše:
@kruel však to neprozivej :mavam:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: ty jsi vtipná fakt :mrgreen:  :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
10.3.20 20:33

@Lucie_Sx auto nebezpečné je…s tím rizikem do tohoto jde každý. Ale jestli sedí dítě vzadu v sedačce nebo o metr před tím, také v sedačce už nebude hrát až takovou roli. Kamion do tebe může napálit zezadu a rozmaširovat zadní sedačky stejně…jako by do tebe napálil zepředu a rozmaširoval přední… Stát se může prostě cokoliv. Každopádně zákon mluví jasně a mít sedačku vepředu můžeš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí